alma-rekic
The Grand Union Café aims to become the No1 Ice cream provider in the world

Poletno vročino v središču Ljubljane najhitreje preženete s sladoledi za gurmanske okuse poslovneže, ki jih za Kavarno Union pripravlja znana slaščičarka Alma Rekić. Po lanskem šestem mestu na svetovnem tekmovanju SoolNua World ICECREAM Index si kavarna letos z novimi okusi sladoledov obeta še boljšo uvrstitev. Poslovni gostje in obiskovalci Ljubljane lahko prvovrstni sladoled okusijo v Kavarni Union, ljubitelji te ledene sladice pa so prvič poizkusili  nove okuse na Sladoledomaniji.


Ker je sladoled okusna in osvežilna sladica, jo v poletnih mesecih radi postrežejo poslovnim gostom na dogodkih , konferencah in kongresih. Da bi odkrili najboljšega ponudnika sladoleda v različnih destinacijah, je leta 2015 irska agencija SoolNua lansirala SoolNua World ICECREAM Index. V lanskem letu je v tej inovativni in kreativni digitalni kampanji sodelovalo 30 ponudnikov sladoleda iz celega sveta, oddanih pa je bilo 25.000 glasov. Slovenija se je predstavila s tremi zgodbami in postala skupaj z Ljubljano in slaščičarno Lolita zmagovalna sladoledna destinacija. Kavarna Union je osvojila odlično 6. mesto.

Tudi letos se bo Kavarna Union potegovala za prestižen naziv. Ljubitelji sladoleda lahko glasujejo za najboljšega ponudnika sladoledov in s tem sladoledno destinacijo na http://soolnua.com/icecream vse do 31. avgusta 2016.

V kavarni zaposleni ne skrivajo navdušenja in stavijo na njihovo mojstrico slaščičarstva, Almo Rekić, katero je javnost pobliže spoznala že v televizijski oddaji Masterchef. Alma  ima neverjeten občutek za ustvarjanje sladkih kreacij, ki dišijo po najnovejših trendih svetovno priznanih kuhinj. S svojim znanjem se je sicer že zdavnaj vpisala v kulinarično zgodovino, saj je na mednarodnih tekmovanjih prejela številna priznanja, poznana pa je tudi po pripravi pristne blejske kremne rezine. Svoje mojstrovine s posebno noto zdaj že kakšno leto pripravlja v Grand Hotelu Unionu, kjer ustvarja tudi prav posebne sladolede za gurmanske okuse. Novi okusi so bili prvič predstavljeni na Sladoledomaniji, ki je potekala 30.6.2016. Ponudili so naravni malinov sladoled, malinin pire s svežim gozdičevjem, naravni mango sladoled z kremnim sirom, mango pirejem in svežim mangom ter bezgov sladoled.

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.