Photo: www.eveccs.org

15. Evropski kongres veterinarske urgentne in intenzivne medicine (EVECCS), ki se je pričel v 2. junija 2016 v Ljubljani, je privabil rekordno število udeležencev. Znanstvena predavanje, delavnice in predstavitve plakatov je vodilo več kot 20 mednarodno priznanih strokovnjakov iz Evrope in Združenih držav Amerike.


Po Lyonu se je kongres EVECCS letos preselil v Ljubljano. Za glavno prizorišče so organizatorji izbrali Grand Hotel Union, največji kongresni hotel v središču mesta s 110-letno tradicijo. Marko Pipan, predsednik lokalnega organizacijskega odbora EVECCS, je nagovoril udeležence, ki so v Ljubljano prišli iz celega sveta: “Naredili bomo vse, da se boste v Ljubljani počutili dobrodošli, da boste uživali v raznolikem izobraževalnem programu in družabnih dogodkih, v prelepi Sloveniji in ob gostoljubnosti Slovencev … dovolj, da vas bo obisk tako navdušil, da se boste želeli še kdaj vrniti!”

Prvič letos sta kongres organizirala EVECCS in ECVECC, Evropski kolegij veterinarske urgentne in intenzivne medicine. Tri-dnevno srečanje se je začelo s pred-kongresnim dnevom posvečenemu “Boleznim endokrinega sistema v veterinarski kliniki”, nadaljevalo pa s kongresom na temo “Travma – kaj smo se naučili v desetletju”. Kot vedno so organizatorji pripravili tudi odličen družaben program, ki je vključeval sprejem dobrodošlice na gradu Tivoli, večerjo za mlade veterinarje pod sponzorstvom Royal Canin, gala večerjo na Ljubljanskem gradu in večerno zabavo. Udeležencem iz tujine, pa so zagotovili tudi ogled mesta in znamenitosti.

Zadnji dan je Grand Hotel Union, kot popolni gostitelj, udeležence povabil še na poslovilno pijačo, ki je bila pred odhodom domov še zadnja priložnost za izmenjavo kongresne izkušnje z organizatorji, predavatelji, razstavljavci in prijatelji.

Lokalni organizacijski odbor EVECCS je bil z izvedbo, udeležbo in podporo lokalnih partnerjev izredno zadovoljen: »Na kongres se je prijavilo 420 udeležencev iz 36 držav, kar je velik uspeh, saj se tega kongresa navadno udeleži okrog 350 ljudi. Z veliko pomočjo TIC Ljubljane, ki nam je stal ob strani pri promociji tako s pripravo prezentacij kot tudi z izdelavo brošur, smo uspeli kongres pripeljati v Ljubljano. Ljubljana je središče naše lepe Slovenije in kongres v Grand hotel Unionu omogoča prijeten in hkrati strokoven ambient v središču mesta. Verjamemo, da je lokacija pri kongresih zelo pomembna, saj si udeleženci, poleg strokovnih predavanj, želijo spoznati mesto in njegov utrip. Grand hotel Union omogoča ravno takšno izkušnjo in popelje udeleženca s svojo središčno lokacijo takoj v mestni vrvež Ljubljane in hkrati omogoča veliko izbiro prostorov za druge družabne dogodke v neposredni bližini. Prijeten sprehod od hotela do gradu Tivoli, kjer je potekala sprejemna zabava, namesto dragih avtobusnih prevozov, je vsekakor tudi za vsakega udeleženca prijetnejša izbira. Gala večerja je potekala na ljubljanskem gradu, kamor so se udeleženci zapeljali z vzpenjačo in si lahko ogledali Ljubljano tudi iz vrha. Z lokacijo in pomočjo TIC Ljubljane, hkrati pa tudi s strokovnostjo in hitro odzivnostjo zaposlenih v hotelu Union, smo bili izredno zadovoljni.«

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.

SOURCEKONGRES MAGAZINE
A long-time meetings industry addict, Gorazd is the Founder and owner of marketing and event agency Toleranca Marketing. He has many years of experience in planning, preparing and carrying out large international meetings and exhibitions. As the founder of the "Power to the Meetings" methodology, he still firmly believes in the power of live events and human to human communication. He is also the author of numerous articles and editor-in-chief of the meetings industry magazine Kongres Magazine.