Več kot pol stoletja najbolj kakovostnih storitve, prijetnega vzdušja in številnih pomembnih gostov

Skozi zgodovino …
Hotel Lev svoje goste razvaja že od leta 1964. V mestnem središču, kjer je nekoč stala priznana gostilna Pri Levu, se je po načrtih Emila Medveščka leta 1961 začela gradnja sodobnega hotela visoke kategorije. Da bi ohranili tradicijo in sloves gostilne, so hotel poimenovali Lev.

Hotel Lev si je z vrhunsko ponudbo hotelskih in gostinskih storitev počasi utiral pot med ostalimi ponudniki in postajal vse bolj priljubljen tako pri poslovnih kot počitniških gostih. Z dolgoletno tradicijo si je mogočen hotel pridobil pomembno vlogo mestnega, poslovnega in hotela s konferenčnimi zmogljivostmi v regiji, poznanega po vsem svetu.
Po dobrih tridesetih letih delovanja so podpisali pogodbo s hotelsko verigo InterContinental. Hotel Lev je do leta 2001 deloval v mednarodno priznani verigi, leto kasneje pa je na podlagi vrhunske hotelske in gostinske storitve pridobil pet zvezdic in postal prvi hotel s petimi zvezdicami v Ljubljani. Trenutno se hotel zopet ponaša s štirimi zvezdicami.

Pomembne osebnosti z vsega sveta so  skozi čas izbirale Hotel Lev ter iz njega odhajale z zadovoljstvom. Agatha Christie, Orson Wells, Louis Armstrong, Janet Jackson, Bob Dylan, Sting, Claudia Schiffer, Luciano Pavarotti, Ivo Pogorelich, Josipa Lisac, Eros Ramazzoti, Seal, 50 Cent, Valerij Gergijev, Zubin Mehta, člani različnih svetovno znanih fiharmoničnih orkestrov in mnogi drugi slavni gostje so se zapisali v zgodovino hotela.

Danes…
Ob koncu poletja so Union hoteli lansirali nov koncept srečanj, ki ga danes ponujajo v hotelu Lev. Koncept je bil prvič predstavljen javnosti v okviru konference Conventa Crossover, mednarodne konference posvečene prihodnosti MICE in turističnega marketinga.  Kombinacija “out of the box” konference in atipične konferenčne postavitve sta presenetili udeležence.

Konferenčno dvorano Karantanija, ki sprejme do 400 gostov, so čez poletje popolnoma obnovili in jo opremili s kreativnim pohištvom, ki prostoru daje občutek »dnevne sobe«. Vizija Union hotelov, da ustvarijo idealne pogoje za produktivne in kreativne konference in srečanja, se je uresničila. Nov koncept je daleč od standardnega in ponuja drugačno konferenčno izkušnjo z mreženjem, ki ustvarjala boljše rezultate.

Vas zanima več?
Nov, modern koncept in klasična gostoljubnost hotela Lev se odlično prilegata. Več na www.union-hotels.eu/sl/hotel-lev/kongresi-in-srecanja

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.

A long-time meetings industry addict, Gorazd is the Founder and owner of marketing and event agency Toleranca Marketing. He has many years of experience in planning, preparing and carrying out large international meetings and exhibitions. As the founder of the "Power to the Meetings" methodology, he still firmly believes in the power of live events and human to human communication. He is also the author of numerous articles and editor-in-chief of the meetings industry magazine Kongres Magazine.