Razlog 1: PRIHRANEK DENARJA

Večno je vprašanje ali ima udeležba na B2B borzi sploh kakšen smisel? Saj se do podatkov o kupcih lahko prebijemo sami preko interneta ali socialnih omrežij in z malce trdega dela lastne ekipe. Potem pa samo še pošljemo ponudbo in čakamo na njeno potrditev.

Takšno razmišljanje je draga in tvegana igra na srečo, razen če imate na razpolago veliko ekipo usposobljenih tržnikov.

[pullquote]Dober organizator bo namesto vas ločil zrno od plevela in vam na takšen način prihranil ogromno denarja.[/pullquote]

Le peščica jih razmišlja o pravi vrednosti prodajnih kontaktov. Najprej pa se moramo seveda vprašati, kaj sploh je pravi prodajni kontakt. To so kontakti z veliko verjetnostjo realizacije posla in možnostjo konkretne prodaje vaših storitev. Da bi zadostili kriteriju, jih mora organizator pozorno preveriti. Iz niza kriterijev, ki jih uporabljajo organizatorji B2B dogodkov tako že na prvi pogled lahko izluščite, kdo se zadeve loteva resno in z mislijo na konkretno merjenje dodane vrednosti.

Dober organizator bo namesto vas ločil zrno od plevela in vam na takšen način prihranil ogromno denarja. Za to ima na voljo vrsto orodij. Vse od starodobne direktne pošte do najbolj sofisticiranih socialnih kampanj in lastnih prodajnih akvizicij. Največja moč pa se skriva v uporabi različnih kanalov, ki v kombinaciji z močno blagovno znamko zagotavlja uspešnost pridobivanja najboljših prodajnih kontaktov. Zgodba je podobna prodaji letalskih vozovnic preko lastnih portalov letalskih družb. Po podatkih raziskave SITA (Airline IT Trend Surveys) se v letu 2014 v povprečju preko lastnih spletnih portalov proda 37 % letalskih kart. Ostala prodaja poteka preko različnih klasičnih in online posrednikov. Prodajo končnim kupcem je težko primerjati s prodajo na B2B trgu, kljub temu pa obstaja analogija, saj danes vsej tehnologiji navkljub zahtevni kongresni kupci zaupajo močnim blagovnim znamkam B2B dogodkov. Močnejši kot je njihov brend, večje so možnosti za skupen uspeh. Še posebej, če kupcem prihranijo čas pri odkrivanju novih destinacij, prihranijo denar pri iskanju konkretnih rešitev in so zaupanja vreden partner, ki predstavlja celotno regijo na enakopraven in pošten način.

Preverjeni, logično urejeni in sistemsko podprti postopki in orodja zbiranja podatkov o potencialnih kupcih ločijo vrhunske B2B dogodke od povprečnih. Poznavanje ciljnih skupin in uporabniška izkušnja pa so nadgradnja, ki v povezavi z merjenjem rezultatov in analitiko zagotavljajo visoko stopnjo dodane vrednosti.

Največja poslovna borza kongresne dejavnosti na področju JV Evrope se letos lahko pohvali z največjim številom tujih vabljenih gostov doslej


CE07F539-B74C-4AEC-9E40-25ED068EFAED[2]
Dodana vrednost na primeru borze CONVENTA

STROŠEK PRODAJNEGA KONTAKTA:Povprečen strošek prodajnih kontaktov izračunan na osnovi šestih let izvajanja projekta je 15 EUR/kontakt.
REZULTAT:Conventa jamči na vsaki borzi min. 250 prodajnih kontaktov, kar je enako investiciji 3.250 EUR.
UČINEK:Conventa je edina poslovna borza, ki vsem razstavljalcem zagotoviti celotno bazo sodelujočih vabljenih kupcev. S tem ste si močno povečali možnost za dodatno konverzijo potencialnih kontaktov v prave kupce vaše kongresne storitve.

 

gorazd_cad.thumb
Gorazd Čad

 O avtorju:

Gorazd Čad je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije TOLERANCA MARKETING ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih borz in sejmov. Kot vodja kongresnih projektov je svojo kariero začel v Cankarjevem domu, kjer je vodil projekte sejmov Infos, Kapital, Bits&Fun, Slovenski vinski festival in druge. V zasebnem podjetju pa že vrsto let razvija B2B borze, med katerimi so najbolj znane Conventa, Space, Natour in Hot-Rest.

B2B prodajne rešitve so srce delovanja in ključna specializacija z dokazano dodano vrednostjo in merljivimi rezultati.

 

 

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.