safe-healthy-meetings-events

Ponovni zagon industrije srečanj s standardizacijo ponudnikov

Zagotavljanje varnosti in dobrega počutja je ključnega pomena pri načrtovanju, organizaciji in izvedbi poslovnih srečanj in dogodkov. Prav zato so z namenom zagotavljanja najvišje možne ravni zdravstvene varnosti vseh sodelujočih v okviru poslovnih srečanj in dogodkov, na Kongresnem uradu Slovenije zasnovali certifikat “Varno in zdravo na dogodke”. Certifikat je nastal v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) in temelji na seznamu ukrepov za zagotavljanje zdravstvene varnosti udeležencev dogodkov (dostopen v PDF obliki). 

Pridobljena certifikacijska oznaka pomeni pomembno konkurenčno prednost in odraža zavezanost vaše organizacije k zanesljivosti pri zagotavljanju visoke ravni zdravstvene varnosti. S standardizacijo ponudnikov se bomo lahko ponovno lotili organizacije dogodkov v živo in zagnali našo industrijo, takoj ko bo to mogoče.

Dodatni-ukrepi-za-zagotavljanje-zdravstene-varnosti

PREDSTAVITEV UKREPOV ZA ZAGOTAVLJANJE ZDRAVSTVENE VARNOSTI UDELEŽENCEV DOGODKOV

Dodatni ukrepi v priponki se uporabljajo za:

  • poslovne dogodke
  • neposlovne dogodke zaprtega tipa
  • sejme (B2B in B2C)
  • druge prireditve, kjer občinstvo sedi

Zaradi epidemioloških razmer v Sloveniji, organizacija prireditev v živo trenutno ni dovoljena. Takoj, ko se bodo razmere izboljšale, bo dokument posodobljen v skladu z dejanskimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

ENOSTAVNA PRIDOBITEV CERTIFIKATA

Postopek podeljevanja certifikata se prične na vlogo zainteresiranega organizatorja dogodkov (kongresov, sejmov, korporativnih dogodkov, ipd.) oziroma zainteresiranega prizorišča za omenjene dogodke. Vlogo zainteresirani pošlje v pisni oziroma elektronski obliki na Zavod-Kongresnoturistični urad. Nadaljni postopki so podrobneje opisani v pravilniku

safe-healthy-events-certificate

SEZNAM CERTIFICIRANIH PONUDNIKOV

Med imetniki certifikata so številna priznana podjetja in organizacije, ki delujejo v dejavnosti raznovrstnih srečanj in dogodkov. Seznam doslej certificiranih imetnikov je na voljo spodaj.

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.