eva_celec
Photo Credit: Primož Korošec

Skupina Visual Europe je največje srednjeevropsko visokotehnološko podjetje za AV tehnologijo in produkcijo dogodkov, ki stoji za tehnično izvebo legendarnih glasbenih festivalov Sziget in Balaton Sound ter velikih športnih dogodkov, kot je bilo Evropsko prvenstvo v rokometu EHF 2022 in Svetovno prvenstvo v plavanju FINA 2022. V Sloveniji je zadnjih pet let poznano kot strateški partner poslovne borze Conventa. V lanskem letu je podjetje, v sklopu širitve podjetja na trge Češke, Poljske in Slovenije, svoj sedež odprlo tudi v Ljubljani.

Vodenje slovenske podružnice je prevzela Eva Celec, ki jo odlikuje več kot petnjast let izkušenj na področju produkcije in organizacije dogodkov. Prihaja iz oglaševalske agencije Pristop, kjer je bila odgovorna za številne projekte, med drugim je skrbela za produkcijo za oglaševalskih kampanj ter bila del ožje organizacijske ekipe glasbenega festivala Kurzschluss in Mednarodnega tedna mode MBFWLJ.

“Slovenija je pomembno regijsko središče industrije srečanj, kjer bodo naše rešitve dopolnjevale in nadgrajevale obstoječo ponudbo na trgu in izboljšale konkurenčnost celotne dogodkovne industrije v Sloveniji. Visual Europe sodi med redka podjetja v tem delu Evrope, ki so tehnološko sposobna podpirati najbolj zahtevno A-produkcijo dogodkov. Podjetje je med mnogimi projekti poskrbelo tudi za koncerte svetovno znanih zvezdnikov kot so Iron Maiden, Korn, One direction ter produkcijo dogodkov v sklopu 2021 MTV Europe Music Awards,” je ob tem poudarila Eva Celec.

eva_celec
Photo Credit: Primož Korošec

Več kot 1000 projektov v 27 državah v zadnjih petih letih

Podjetje je z odprtjem predstavništev v Varšavi, Pragi in Ljubljani utrdilo vodilni položaj v Srednji Evropi. V prihodnje je v načrtu tudi odprtje podružnice v Madridu. V zadnjih petih letih so izpeljali več kot 1000 projektov v kar 27 državah, z odprtjem podružnic pa si želijo imeti večjo lokalno prisotnost. Na vseh trgih razvijajo model sodelovanja, ki temelji na dolgoročnem strateškem partnerstvu z organizatorji dogodkov. To pomeni, da podjetje kot svetovalec sodeluje v vseh fazah načrtovanja dogodka. Tovrstni model sodelovanja je bil preizkušen na Conventi in je po besedah organizatorjev z vrhusko tehnologijo, znanjem in kreativnostjo dogodek že drugič zapored dvignil na višji izvedbeni nivo.

Visual Europe zaposluje 170 strokovnjakov in razpolaga z multimedijsko opremo, ki omogoča vzporedno organizacijo petih festivalov velikosti Sziget. Kot edini v tem delu Evrope imajo floto 500 dronov, s katerimi lahko ustvarijo spektakularne svetlobne showe. S svojimi rešitvami prestopajo meje prireditvene industrije in ponujajo svoj kreativni studio za vizualizacijo projektov z najsodobnejšo opremo. Specializirani so za celostno produkcijo televizijskih oddaj, športnih prenosov in drugih TV formatov. V okolici Budimpešte pa trenutno gradijo lasten virtualni studio za filmsko produkcijo, kjer se namesto prave kulise uporablja LED zaslone, ki prikazujejo poljubno okolje na 3D realistični način. Ta rešitev lahko bistveno zmanjša potne in transportne stroške s tem pa tudi ekološki odtis velikih filmskih produkcij. Gre za 11 milijonov evrov vredno investicijo, ki bo predvidoma zaključena v prvem četrtletju 2024, virtualni studio pa bo največji tovrstni studio v Srednji in Centralni Evropi.

Pomemben del dejavnosti podjetja predstavlja inženiring in sistemska integracija v kongresnih centrih in poslovnih stavbah. Ekipa strokovnjakov ima bogate izkušnje na razvojnem, proizvodnem in servisnem področju multimedijske opreme. Na slovenski trg bodo uvedli najsodobnejše sisteme za centralizirano upravljanje multimedijskih sistemov in rešitve na področju pametnih stavb.

Visual Europe zaseda 19. mesto na lestvici Eventex TOP100, na katero so uvrščene najbolj inovativne agencije v svetovnem merilu.

Visual Europe spada med strokovnjake na področju projekcijskega mapiranja. Lansko leto so izvedli svojevrsten projekt, kjer so v sklopu tedenskega slavja ob praznovanju dneva državnosti na Madžarskem mapirali celoten parlament, skupaj z svetlobnim spektaklom z droni in ognjementom. Tudi v Ljubljani so v sklopu lanskoletne Convente izpeljali nepozabno vizualno izkušnjo, kjer so notranje površine stene Cukrarne spremenili v poligon za video mapiranje, ki je spremljal program in glasbene točke. Posebnost večera pa je bila vsem dobro znana igra Pac-Man v obliki video mapiranja, ki so jo gostje večera lahko igrali kar na površini centralne stene galerije med okni in se pri tem odlično zabavali. S pomočjo sodobnih vizualnih tehnologij so doživetje večera dvignili na višji nivo ter dogodku pridali dodatno dimenzijo.

Podjetje je za svoje delo prejelo številna priznanja, med drugim na prestižnem tekmovanju za najboljše dogodke na svetu, Bea World Festival 2021, za projekt World Hunting and Nature Exhibition. Lani je skupina Visual Europe zmagala tudi na tekmovanju Conventa Best Event Award s projektom Planet Budapest v kategoriji B2I dogodkov. Visual Europe zaseda 19. mesto na lestvici Eventex TOP100, na katero so uvrščene najbolj inovativne, kreativne in učinkovite agencije in podjetja v svetovnem merilu.

Direktorica slovenskega predstavništva podjetja, Eva Celec, je izrazila veselje ob vstopu na trg in pojasnila: “Visual Europe je odličen strateški partner za nov razvojni preboj slovenske industrije srečanj. Vrata podjetja smo odprli tudi za slovenske strokovnjake, ki si želijo sodelovanja z nami. Naše znanje pa bomo z veseljem delili in prenašali v Slovenijo. Načrtujemo tudi aktivno sodelovanje v okviru slovenskih interesnih združenj.”


Za dodatne informacije o Visual Europe Adria obiščite https://visualeurope.si/.

#multimedijskaprodukcija #avdioprodukcija #dogodki #organizacijadogodkov #spletnaprodukcija #videoprodukcija #kongresi #konference #organizatordogodkov #visualeuropegroup

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.