bazato_gallery
Photo Credit: Bažato Gallery

SREČANJA V UMETNIŠKI GALERIJI

Pred kratkim je v Ljubljani svoja vrata odprla galerija Bažato, ki je obogatila kulturno življenje v regiji. Stavba iz šestdesetih let prejšnjega stoletja je bila temeljito prenovljena pod budnim očesom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Njen prvotni arhitekt je bil Savin Sever, eden najbolj priznanih arhitektov slovenske povojne arhitekture.


Z novim življenjem je stavba, v kateri domuje nova Galerija Bažato, predstavila dela umetnikov skozi njihov ustvarjalni proces, jih predstavila kot avtorje in prikazala njihovo osebno dojemanje sveta. Galerija si prizadeva postati središče sodobnih umetniških praks s predstavljanjem navdihujočih domačih in tujih umetnikov s premišljenim in ambicioznim programom.

bazato_gallery
Photo Credit: Bažato Gallery

Hkrati je cilj tega edinstvenega prizorišča vzpostaviti mostove med umetniki, strokovnjaki, zbiratelji in ljubitelji umetnosti. Načrtovalci srečanj lahko galerijo Bažato rezervirajo za dogodke in razstave. Galerija je organizirala več umetniških razstav in bo nedvomno postala priljubljena med regionalnimi organizatorji dogodkov.

bazato_gallery
Photo Credit: Bažato Gallery

“sanje, da odpremo galerijo, so se uresničile”

Program Galerije Bažato poteka kot sklop samostojnih, skupinskih, zbirnih in tematskih razstav, ki vključujejo produkcijo v različnih umetniških pristopih, so v koraku s časom in odprte za interdisciplinarne medije.

STOPITE V KONTAKT

Galerija Bažato
Dunajska cesta 53
Ljubljana, Slovenija

T: +386 (0)1 444 01 10
E: info@bazato.si
W: https://www.bazato.si/

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.