castle_vineyard
Photo Credit: Matic Kremžar

SREČANJA V VINOGRADU V OSRČJU LJUBLJANE

Eno najbolj ekskluzivnih doživetij v Ljubljani je prepustiti se vrhunskemu kulinaričnemu razvajanju in ustrezni vinski spremljavi v čarobnem Grajskem vinogradu, ki se razprostira na južnem pobočju Grajskega griča.

Od leta 2016 je tu zasajenih 1.050 trsov vinske trte. Grajski vinograd ponuja edinstven prostor na prostem pod zvezdami za vaš naslednji dogodek. Sezonsko pridelana zelenjava, sadje, domače meso, kakovostne sestavine lokalnih pridelovalcev ob spremljavi izvrstnega vina bodo udeležence dogodka zagotovo navdušili.

castle_vineyard
Photo Credit: Ljubljana Castle

Ob grajskem obzidju raste potomka najstarejše vinske trte na svetu. Steklenico vina Grajska žametovka sta med drugim prejela tudi kraljica Združenega kraljestva Elizabeta II. in vojvoda Edinburški. Da bi oživili tradicijo in utrdili naziv Ljubljane kot mesta vinske trte in vina, je na Ljubljanskem gradu zrasel edinstven grajski vinograd.

castle_vineyard
Photo Credit: Peter Irman

Še en razlog za obisk Ljubljanskega gradu je njegova najnovejša pridobitev – Vinoteka in trgovina Strelec. Pod Stanovsko dvorano je bil prenovljen 220 kvadratnih metrov velik prostor, na grajski bastiji pa je bila zgrajena 75 kvadratnih metrov velika terasa, na kateri sta bila urejena vinoteka in trgovina. V vinoteki bodo shranjena tudi edinstvena grajska vina.

STOPITE V KONTAKT

Grajski vinograd Ljubljana
Karlovška cesta 20
Ljubljana, Slovenija

T:+386 (0)1 306 42 93
E: info-center@ljubljanskigrad.si
W: https://www.ljubljanskigrad.si/sl/zakaj-na-grad/grajski-vinograd-in-vinoteka/

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.