sibon_restaurant
Photo Credit: Sibon

SIBON WINE & SPA RESORT
Srečanja med vinogradi

Prlekiji pogosto pravimo tudi »Slovenska Toskana«, saj s svojo pristno, neokrnjeno in zaobljeno pokrajino precej spominja na razvpito vzornico. Hotel je po obsežni prenovi odprl svoja vrata aprila 2022. Glavna pridobitev pa  je novi SPA center, ki obsega 180 m2 notranjih površin in 200 m2 zunanjih površin. Hotel ponuja 27 sob in apartma, kar je dovolj za manjše butične dogodke.

sibon_restaurant
Photo Credit: Sibon

Hotel je idealen za organizacijo manjših, intimnih dogodkov in srečanj. Eleganten sodoben dizajn hotela se brezhibno zlije s tradicionalnimi lesenimi tramovi, obokanimi stropi in opečnimi zidovi v enem od prostorov, kjer lahko organizirate dogodke. Če k temu dodate tudi vrhunsko kulinariko in osupljive razglede na terasi, je to garancija za vrhunske dogodke. V hotelski kuhinji vam iz lokalnih pridelkov in zelišč z lastnega vrta pripravijo okusen večhodni meni. V jedeh tradicijo prepletejo s sodobnimi tehnikami in vam ponudijo pravo gastronomsko doživetje. Pospremijo ga s skrbno izbranimi organskimi, biodinamičnimi in naravnimi vini, ki predstavljajo regijo.

Hotel glede na zapisano sodi v kategorijo posebnih prizorišč, ki so posebej popularna čez mejo v Avstriji, v Sloveniji pa smo nekaj podobnih lokacij dosedaj poznali predvsem na primorskem koncu.

Resort je ime dobil po lokalni sorti šipon. Šipon je naša najstarejša vinska sorta, ki so jo poznali že Rimljani. Slovensko ime naj bi nastalo v času Ilirskih provinc, ko so Napoleonovi vojaki ob pitju vina vzklikali »c’est si bon«, kar so domačini slišali kot šipon.

STOPITE V KONTAKT

Sibon Hotel
Jeruzalem 18
Ivanjkovci, Slovenija

T: +386 31 379 752
E: info@sibon.si
W: www.sibon.si

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.