triangel_hotel
Photo Credit: Triangel Boutique Hotel

POPOLNA ALPSKA INCENTIVE PRAVLJICA

LOKACIJA

Kranjska Gora je zares čudovita tako poleti kot pozimi. Legendarni kraj je najbolj znano slovensko smučišče, center slovenskega alpskega turizma in središče gorništva. Gozd Martuljek je razpotegnjeno naselje, ki se nahaja dobre štiri kilometre pred turističnim središčem. Lokacija hotela je ikonična, saj se nahaja v epicentru enega izmed najlepših fotogeničnih pogledov na  Martuljško skupino. Nekoč je tam deloval Penzion Špik, ki je vrsto let žalostno propadal. Novo podobo sta mu vdihnila kranjska podjetnika Matjaž in Polona Tičar, ki sta sicer lastnika trgovskega podjetja DomTrade. Hotel je ohranil stari šarm, ki ga dopolnjuje dograjen objekt z wellness-om. Hotel je zasijal v povsem novi luči, ter močno nadgradil ponudbo kraja. Lokacija pa je idealna za aktivno raziskovanje najbolj mondenega slovenskega smučarskega centra.

triangel_hotel
Photo Credit: Triangel Boutique Hotel

DOSTOPNOST

Zgornjesavska dolina je relativno lahko dostopna tako z avtomobili, kot javnimi prevoznimi sredstvi .V dobre pol ure vožnje lahko dosežemo avtocesto v Italiji (Trbiž), Avstriji (Beljak) ali Sloveniji (karavanški predor). Blizu so železnice, pa tudi ljubljansko letališče je oddaljeno le 65 km ali slabo uro vožnje. Pred hotelom je na voljo dovolj veliko parkirišče, ki je rezervirano za hotelske goste. Dobro je poskrbljeno tudi za kolesarje, ki jih čaka simpatičen parkirni boks. Mimo hotela namreč poteka zelo popularna kolesarska pot od Jesenic do Trbiža. Kranjska Gora je dobro povezana tudi z javnim prevozom, tako kot se spodobi za turističen kraj. Avtobusov iz osrednje Slovenije ne manjka, v skrajnem primeru pa je vedno pri roki taksi in druge oblike deljenega prevoza.

triangel_hotel
Photo Credit: Triangel Boutique Hotel

HLADNA PREDJED – Arhitektura in estetika

Ob prenovi je hotel ohranil svojo nezgrešljivo trikotno obliko in gabarit stavbe, vse ostalo pa so ob prenovi morali zastaviti na novo. Med drugim so prizidali depandanso, ki po obliki spominja na pomožni objekt oziroma skedenj, v njem pa so štirje apartmaji.

Nastala je izjemno pedantno prenovljena notranjost, ki takoj vzbudi občutek domačnosti. K temu veliko prispeva intenzivna uporaba lesa in številni detajli, začenši z obdelavo sten in vrhunsko keramiko na vsakem koraku. Osrednji prostor je fluiden in prehaja iz restavracije v lounge del, vse do recepcije in povezovalnih hodnikov. Povezuje ga osrednji del, ki deluje kot nekakšen balvan z vgrajenim kaminom. To je prostor kamor se želiš vračati in ki pooseblja dušo hotela.

Prenovo si je zamislil arhitekt Primož Hočevar, ki je poskrbel da se hotel lepo in nevsiljivo vklaplja v čarobno naravo. To se najbolj občuti na prijetni terasi, ki nekako pooseblja spoštljiv odnos do narave, je hkrati udobna in hedonistična.

triangel_hotel
Photo Credit: Triangel Boutique Hotel

TOPLA PREDJED – Osebje in kulinarična ponudba

Osebje je srčno, predano in ponosno na delo v hotelu. Zdi se, da lastniki obvladajo motiviranje zaposlenih, ki jim vračajo s profesionalnostjo in strokovnostjo. Gostje smo jim zato lahko hvaležni. Še bolj pa smo hvaležni, da kuhalnico vrti mlada ekipa, ki jo vodi Jon Zupan in Luka Tratnik. Oba sta se kalila pri gorenjskem kuharskem mojstru Urošu Štefelinu. Pomladanski jedilni list je kratek in jedrnat, ter dovolj bogat, da zadovolji vse okuse tudi veganske. Preizkušen telečji hrbet je bil izjemen, prav tako file postrvi. Čuti in okuša se filozofija svežih sestavin, znanega porekla, ki nam jo je predstavil vrhunski natakar. Dopolnjuje jo vrhunska vinska lista z izbranimi slovenskimi vini. Grand finale pa je bila sodobna interpretacija alpske klasike – šmorna.

Kulinarična simfonija se nadaljuje na zajtrku, ki je kombinacija samopostrežnega in streženega menija. Slednji je spet originalen kar pomeni, da so jajca na oko dvignjega na res visok nivo kar se tiče platinga. Lepo izpade tudi stojalo s kruhom, rogljički in maslom, ki se streže individualno. Ni presenečenje, da v restavracijo zelo radi zavijejo tudi zunanji gosti. Triangel je več kot samo hotel, je tudi vrhunska restatracija kot se šika. Umami!

triangel_hotel
Photo Credit: Triangel Boutique Hotel

GLAVNA JED – Kongresna in hotelska ponudba

Hotelske sobe

V sobi najprej pade v oči pogled na Špikovo skupino, v katerem lahko uživate na balkonu hotelske sobe. Vse sobe se poimenovane po imenih gora, ki jih opazujete z balkona. Preizkušena se imenuje Široka Peč in je prototip stila, ki ga imenujemo alpska visoka moda. Ta vključuje masivno in hkrati elegantno pohištvo v barvi nordijske smreke. Kot oltar se zdi visoko dvignjena postelja, ki je mercedes med posteljami in jo zaokrožuje mogočno leseno ozadje. Postelja in posteljnina je izjemna in je garancija za miren spanec. Simpatični so tudi dizajnerski počivalniki, mali rustikalni dodatki, prijetno topla vinila talna obloga in pa mogočne fotografija gora, po katerih je soba poimenovana. Tudi kopalnica je prostorna, prečiščena in absolutno funkcionalna. Trajnostna kozmetika Prija pa pika na i. Ja, to je prava soba z razgledom in stilom.

Konferenčne kapacitete

Manjša konferenčna dvorana se nahaja v povezovalnem steklnem objektu. Prostora je za trideset oseb, idealno za manjše zaključene dogodke. Prostor se zdi idealen za zahtevne incentive skupine, ki se lahko družijo tudi v osrednjem prostoru ali pa na zunanji terasi. Intimno doživetje nadgrajuje vrhunska kulinarika v restavraciji. Hotel prakticira tudi zakup celega hotela, ki lahko ob polni zasednosti postelj sprejme 36 gostov.

triangel_hotel
Photo Credit: Triangel Boutique Hotel
triangel_hotel
Photo Credit: Triangel Boutique Hotel

SLADICA – Dodatna ponudba

Center dobrega počutja se nahaj v kleti pod novim objektom in ponuja štiri savne, fitnes in prijeten prostor za počitek.

triangel_hotel
Photo Credit: Triangel Boutique Hotel

FLOP – Negativna presenečenja

Tudi če bi pikolovosko iskali napake, jih v tem hotelu nismo našli. Bi si pa želeli, da bi bilo v Sloveniji še več takšnih hotelov, saj v praksi udejanjajo idejo o petzvezdičnih doživetjih.

TOP – Pozitivna presenečenja

Vzorno urejeno upravljanje gostov v wellness centru, ki omogoča, da v centru ni nikoli pretirane gneče in da vse deluje zelo prijetno in sproščujoče.

TRAJNOSTNE AKTIVNOSTI

V sobah uporabljajo trajnostno kozmetiko Prija, hotel uporablja za ogrevanje lastno toplotno črpalko, objekt je energetsko saniran, kot vrhunec pa lahko ocenimo kulinariko, ki v celoti temelji na lokalnih sestavinah. Hotel je pridobil trajnostni certifikat Green Key.

triangel_hotel
Photo Credit: Triangel Boutique Hotel

KONČNI VTIS IN KREDIBILNOST

Triangel je diskretno vrhunski butični hotel. S svojo zunanjostjo ne kriči in se zares lepo in elegantno vklaplja v prelep ambient Triglavskega narodnega parka. Bistvo pa se skriva za alpsko fasado. To je hotel, ki se po prijaznosti in profesionalnosti ekipe zlahka kosa s konkurenco preko severne meje. Lastniki dokazujejo in potrjujejo preprosto maksimo, da smo turizem ljudje. To, da imajo priložnost tudi mladi kuharji, pa je nasploh pohvale vredno. Hotel je prototip butičnega incentive hotela, kot si ga želimo organizatorji dogodkov. Vse je na mestu, funkcionalno in deluje zanesljivo. Pa tudi simpatično, s čimer ne mislimo zgolj na izgled, temveč predvsem na kakovost.

KONČNA OCENA: 4.93 ZLATI Resort Kongresni Hotel

ZLATO končna ocena od  4.81 do 5.00
SREBRNO končna ocena od  4.61 do 4.80
BRONASTO končna ocena od  4.41 do 4.60

KATEGORIJA 4****
DELUJE OD  2021
KONGRESNA ZVEZDA Butični kongresni hotel
KONGRESNI STANDARD Butični hotel
ŠTEVILO HOTELSKIH SOB11 sob, 4 apartmaji  
ŠTEVILO DVORAN1
POVRŠINA DVORAN39,5 m2
MAX. KINO POSTAVITEV30 udeležencev
SPLETNA CENAEUR 223 – 315 (Single Use), booking.com (Maj 2023)
NASLOV:Triangel Boutique Hotel
SI4282 Gozd Martuljek
Slovenia


T: +386 4 588 55 00
E: info@hotel-triangel.com
W: www.hotel-triangel.com

ZMOGLJIVOSTI
  • Restavracija Triangel
  • Wellness
  • Separe Wellnes
  • Fitness
  • Konferenčna dvorana Panorama
IZJEMNOSTZunanja terasa z verjetno enim od najlepših razgledov v Sloveniji se zdi idealna za intimno srečanje s pomembnimi poslovnimi partnerji ali pa teambuilding.
triangel_hotel
Photo Credit: Triangel Boutique Hotel
REZULTATIOCENE
1. LOKACIJA4.96
2. DOSTOPNOST4.72
3. SPLOŠEN VTIS OB PRIHODU5.00
4. PREDDVERJE5.00
5.  OBNAŠANJE ZAPOSLENIH5.00
6.  RECEPCIJA5.00
7.  HOTELSKA SOBA4.94
8.  HOTELSKA POSTELJA5.00
9. KOPALNICA IN STRANIŠČE4.93
10. HOTELSKI ZAJTRK5.00
11. RESTAVRACIJE IN BARI4.93
12. KONFERENČNE DVORANE4.71
13. DODATNA PONUDBA4.87
SKUPNA OCENA:   4.93

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.