hotel_park_bled
Fotogradija: Hotel Park Bled

OD GRDEGA RAČKA DO LABODA

LOKACIJA

Lokacija je drugo ime za hotel Park. Dolga leta je hotel v rdeči podobi kraljeval na obali Blejskega jezera. Legi tik ob jezerski promenadi je težko konkurirati in je ena od ključnih prednosti hotela. Po obsežni prenovi je v letu 2020 drugi največji hotel v Sloveniji zasijal v novi luči in se znebil stare podobe. Del sob gleda na jezero, del pa na bližnji park. Elementa vode in gozda pa se pojavljata tudi skozi temeljito prenovljeno notranjost. Izjemna lega pa pomeni tudi najlepše razglede. Blejsko jezero z otočkom, cerkvijo, Blejski grad in Julijske Alpe so del izjemnega in neprecenljivega doživetja na Bledu.

hotel_park_bled

DOSTOPNOST

Bled je za večino turistov dostopen z avtomobilom. Za takšne goste je na voljo manjše hotelsko parkirišče. Bled si prizadeva za trajnostno preobrazbo prometne ureditve. Nestrpno čakamo na razbremenilno cesto, ki bo center Bleda osvobodila avtomobilov. Sicer pa je dostopnost z javnim transportom do Bleda dobra. Zapriseženi ljubitelji železnic pa do Bleda lahko pridete tudi z vlakom. Letalska dostopnost Slovenije je najbrž najbolj kritičen del ponudbe, ki pa je zaradi koronakrize problematična po celoti regiji. Sicer pa vam priporočamo, da se po mestu premikate peš, saj je večina ključnih točk walkable. Neprecenljiv pa je tudi sprehod okoli jezera, za dušo in telo.

bled_slovenia
Photo Credit: Jošt Gantar

HLADNA PREDJED - Arhitektura in estetika

Živo rdeča podoba hotela Park je del kolektivnega spomina in številnih razglednic z Bleda. Po prenovi pa je fasada postala del parka in se je z novo eleganci lepo vklopila v ambient središča Bleda. Čestitke arhitektom za pogumno in temeljito prenovo. Ko bo fasado objelo še zelenje, bo to eden najlepših hotelov na Bledu. Še bolj zanimiva pa je notranjost, še posebej prijeten lobby z vodno fontano in na novo odprtimi razgledi na jezero. Arhitekturi navdih so našli v kombinaciji vode in gozda, kar zelo lepo poudarjajo uporabljeni materiali. Med njimi posebej izstopajo različni elementi iz masivnega smrekovega lesa, ki spominjajo na Pokljuko. Neverjetno, kako lahko premišljena arhitektura povsem spremeni karakter hotela.

hotel_park_bled

TOPLA PREDJED - Osebje in kulinarična ponudba

Mladostno, poletno, zelo profesionalo osebje je dodana vrednost hotela. Zdi se, da so res ponosni na delo v tako izjemnem hotelu. Tudi zaradi njih je končni vtis tako cool, postrežba kave, koktajlkov ali drugih pijač pa na najvišjem nivoju. Zajtrki s podpisom pa so sami po sebi razlog za obisk hotela. Za zajtrk so prejeli certifikat Blejski lokalni izbor, kar pomeni, da so vse sestavine iz lokalnega okolja. Poskrbljeno je za vse skupine jedcev, ki jih čaka a’la’carte razvajanje. Tako domišljenega zajtrka, ki je odlično predstavljen in ekološko sledljiv zlepa ne boste našli.

hotel_park_bled

GLAVNA JED – Kongresna in hotelska ponudba

Hotelske sobe

Sobe po prenovi delujejo lahkotno in zelo prijetno. Kombinacija pastelnih barv in detajli iz masivnega smrekovega lesa so moderni in elegantni. Eleganco poudarjajo izbrani kosi pohištva. Posebej izstopajo stoli in pa tapete, z motivi blejskih vedut. Pa lesena polica s katere se gleda na jezero in droben detajl v obliki izrezljanega zaključka pri oki iz masivega smrekovega lesa. Postelja sodi v vrhunsko kategorijo, takšna pa je tudi minimalističn kopalnica, v bež odtenkih. Celota je zračna in z detajli sodi v kategorijo alpske elegance. Edina marginalna zamera gre na račun osvetlitve, ki bi se jo dalo rešiti še bolj domiselno, odločitev za prazen mini bar pa razumemo v duhu koronakrize.

Konferenčne kapacitete

Manjši konferenčni center je poimenova po Svetovnem kongresu književnikov PEN, ki na Bledu poteka že vse od leta 1965. Konferenče sobe so logično poimenovane po slovenskih pesnikih in pisateljih. Največja dvorana Prešern je v predkoronačasih sprejela do 120 udeležencev v kino postavitvi. V samem hotelu je še pet drugih konferenčnih in sejnih sob. Sicer pa Sava Hotels & Resorts razpolagajo z največjim številom zares kakovostnih kapacit v treh hotelih. Kombinacije so skorajda brezmejne in zagotovo boste z njihovim kongresnim timom našli rešitev tudi za vaš dogodek.

hotel_park_bled
hotel_park_bled

SLADICA – Dodatna ponudba

Dobesedno desert, ki ga morate poskusiti je legendarna blejska rezina. Še bolj pa vam priporočamo njihov sladoled, ki se imenuje Sladogled. Z njim so osvojili laskavi naziv najboljše sladoledne destinacije na svetu!

hotel_park_bled

FLOP – NEGATIVNA PRESENEČENJA

Če je hotel polno zaseden, je kar težko najti parkirno mesto. Parkiranje je sicer brezplačno, če pa ne gre drugače pa ti preostanejo plačljiva javna parkirišča, ki jih na Bledu na manjka.

TOP – POZITIVNA PRESENEČENJA

Zelo prijeten welless center s pogledom na jezero se nahaja v zgornjem nadstropju hotela. Finske, turške in infrardeče savne z razgledom so izjemne, navdih pri kozmetiki pa so našli v naravi in čebelah.

hotel_park_bled

KONČNI VTIS IN KREDIBILNOST

Hotel Park je skupaj s Hotelom Rikli Balance hotel, ki se končno povsem enakovredno kosa z regijsko konkurenco. Marsikoga pa tudi prekaša. Predvsem v smislu dodelanega koncepta in kakovostne storitve. S hotelom Park je Sava Turizem na Bledu uravnala svojo smer v prihodnost in pomahala preteklosti. Kljub nekaterim podobnostim s prenovljenim hotelom Rikli Balance je Park dovolj prepoznaven in samosvoj. Hotel ne želi izstopati za vsako ceno, s svojo eleganco pa vas bo vsaj po našem mišljenju zanesljivo prepričal. Gre za opazen odskok v pravo smer. Vse to skupaj z odlično uporabniško izkušnjo hotel uvršča med boljše v Sloveniji. Priznam prenovljeni hotel nas je iskreno navdušil in verjamemo, da bo tudi vas.

hotel_park_bled

KONČNA OCENA: 4.79 SREBRNI mestni kongresni hotel 

ZLATO končna ocena od 4.81 do 5.00
SREBRNO končna ocena od 4.61 do 4.80
BRONASTO končna ocena od  4.41 do 4.60

KATEGORIJA 4****
DELUJE OD 1977, od junija 2020 popolnoma prenovljen
KONGRESNA ZVEZDAMestni kongresni hotel
KONGRESNI STANDARD Hotel s konferenčnimi kapacitetami
ŠTEVILO HOTELSKIH SOB 217 sob
SPLETNA CENA88 – 140 EUR / Trivago, September 2020
NASLOVHotel Park Bled
Cesta svobode 15
4260 Bled, Slovenija
T: +386 4 579 18 00
E: hotelpark@hotelibled.com
W: www.sava-hotels-resorts.com
ZMOGLJIVOSTI
  • Spa Park
  • Notranji bazen
  • Park Caffe
  • Lounge bar
  • Raznolika kulinarična ponudba v neposredni bližini
IZJEMNOSTHotel smo obiskali sredi koronakrize in skrb za varnost gostov je vredna vse pohvale. Ukrepi “Sava Hotels & Resorts Higienski Standard Plus” so nadgradnja priporočil NIJZ, ki so lahko vzor drugim hotelom.
hotel_park_bled
REZULTATIOCENE
1. LOKACIJA5.00
2. DOSTOPNOST4.49
3. SPLOŠEN VTIS OB PRIHODU4.74
4. PREDDVERJE (LOBBY)4.84
5.  OBNAŠANJE ZAPOSLENIH4.94
6.  RECEPCIJA4.81
7.  HOTELSKA SOBA4.84
8.  HOTELSKA POSTELJA4.73
9. KOPALNICA IN STRANIŠČE4.81
10. HOTELSKI ZAJTRK4.72
11. RESTAVRACIJE IN BARI4.73
12. KONFERENČNE DVORANE4.82
13. DODATNA PONUDBA4.75
SKUPNA OCENA: 4.79

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.