sunrose_bohinj
Photo Credit: Sunrose 7

ČISTI ALPSKI ŠIK

LOKACIJA

Če gre soditi po Hotelu Sunrose 7, čaka Bohinj pravi turistični preporod. Nekoč legendarni hotel Markeš je nastal leta 1890 ob gradnji bohinjskega predora. Zaslovel je kot vrhunski hotel, ki je gostil tedanjo lokalno elito in celo člane avstro-ogrske kraljeve družine. Po drugi svetovni vojni pa se je začela pot navzdol. Med domačini znana restavracija Črna prst je vztrajno propadala, dokler grdega račka ni vzela v roke družina Čokl, ki stoji za zgodbo prve renesesase bohinjskega turizma z Eco hotelom Bohinj. Z investicijo v samem centru Bohinjske Bistrice se kraj hitro in vztrajno usmerja v smeri avtentičnega turizma z visoko dodano vrednostjo. Še bolj pa navdušuje način, kako so uspeli ohraniti in revitalizirati kulturno dediščino, ki je usodno povezana s krajem. Ta del kraja je s prenovo dobesedno zažarel in oživel.

sunrose_bohinj

DOSTOPNOST

Večina gostov prihaja v Bohinjsko Bistrico z avtomobili. Za parkiranje je dobro poskrbljeno tako pri hotelu Sunrose, še več mest pa je pri sosedenjem hotelu Bohinj Eco park. Presenetljivo dober je tudi javni promet. Avtobusi iz Ljubljane vozijo vsako uro. Zanimiva alternativa je tudi nostalgična povezava z vlakom. Gostje, ki prihajajo z letali so odvisni od treutne letalske dostopnosti Slovenije. Ta se je pred korono vztrajno izboljševala, glede prihodosti pa je tako kot povsod še veliko neznank. Hotel poskrbi tudi za prevoze vaših kongresnih gostov po okolici Bohinja. Izkušen Bohinj MICE team se dobro spozna na posel in vam bo hitro ponudil prave logistične rešitve.

sunrose_bohinj

HLADNA PREDJED - Arhitektura in estetika

Stara avstro-ogrska vila je po prenovi zasijala v svoji klasični lepoti. Posebej navdušujoč je večerni pogled na razkošno razsvetljen hotel. Prenovo je zasnoval arhitekt Edvard Mandič, za interier pa je zaslužna londonska dizajnerica Corbie Phillips. Posebej izstopa novi minimalističen prizidek v temnejših odtenkih. Kot celota delujeta prenovljeni stari in novi del izjemno skladno in elegantno. Takšen je tudi prečiščen atrij hotelske kavarne. S proporci in skozi velike steklene površine povezuje praviljični hotelski vrt in notranjost. Hotel je poln detajlov, ki navdušujejo in pripovedujejo zgodovino hotela in kraja. Tapete z motivi iz starih razglednic, masivno leseno pohištvo, zunanji kotiček za taborni ogenj, … povezujejo slavno preteklost in svetlo prihodnost kultnega hotela.

sunrose_bohinj

TOPLA PREDJED - Osebje in kulinarična ponduba

Mladostno, poletno, zelo profesionalo osebje je dodana vrednost hotela. Zdi se, da so res ponosni na delo v tako izjemnem hotelu. Tudi zaradi njih je končni vtis tako cool, postrežba kave, koktajlkov ali drugih pijač pa na najvišjem nivoju. Zajtrki s podpisom pa so sami po sebi razlog za obisk hotela. Za zajtrk so prejeli certifikat Bohinjsko kar pomeni, da so vse sestavine iz lokalnega okolja. Poskrbljeno je za vse skupine jedcev, ki jih čaka a’la’carte razvajanje. Tako domišljenega zajtrka, ki je odlično predstavljen in ekološko sledljiv zlepa ne boste našli.

Sunrose7-Bohinj-Boutique-Hotel

GLAVNA JED – Kongresna in hotelska ponudba

Hotelske sobe

18 hotelskih sob je različnih po kvadraturi, ter sorodnih po alpskem minimalističnem slogu. Ta vključuje prijetne sive odtenke na stenah in unikatno masivno leseno pohištvo iz lokalnega smrekovega lesa. Navdihujejo duhovite fotografije in grafike lokalnih kravjih lepotic, ki skupaj z osvetlitvijo ustvarjajo občutek domačnosti. Prostora za odlaganje je več kot dovolj, primerna je tudi pisalna mizica. Vrhunec doživetja je odlična hotelska postelja, iz katere lahko preko steklene stene pogledujete proi kopalnici. V kopalnici prevladujejo sivi odtenki keramike. Bio kozmetika Guild+Poper pa ustvari odličen končni vtis.

Konferenčne kapacitete

Hotel nima klasičnih konferenčnih dvoran. Zahtevni naročniki jih danes niti ne iščejo. Več jim pomenijo posebna prizorišča. Prostori kot je hotelska vinoteka, kjer lahko resno delate ali uživate v degustacijah. Magični vrt, ki ga v toplejših mesecih spremenite v predavalnico na prostem. Hotelska kavarna in lobby pa sta ustvarjena za neobičajna srečanja. Če je skupina večja pa je na voljo tudi večji konferenčni center v sosednjem Eco park hotelu. Če želite pa je možno hotel tudi v celoti privatizirati, kar incentive skupine posebej cenijo.

Sunrose-7-Heritage-Boutique-Hotel
sunrose_bohinj

SLADICA – Dodatna ponudba

Obisk vinske kleti, ki je razdeljena na vinski del in žganjice. Vodene degustacije izvaja izkušen sommelier.

Sunrose-7-Heritage-Boutique-Hotel

FLOP – NEGATIVNA PRESENEČENJA

V času obiska pikolovsko oko ocenjevalcev ni opazilo nobenih napak.

TOP – POZITIVNA PRESENEČENJA

Digitalni detoks pomeni nič telefonov, televizorjev, wi-fija in elektronskih motenj. Gremo nazaj k bistvu, vrhunski kulinariki, prijaznemu osebju, občutkom domačnosti. Vse skupaj se zdi neprecenljivo.

TRAJNOSTNE AKTIVNOSTI IN PRAKSE

Družina Čokl velja za pionirje trajnostnega hotelirstva v Sloveniji. Med drugim so prvi prejeli mednarodni certifikat Green Globe. Vsem certifikatom pa sta se pred kratkim pridružila še nagrada Climahost in Znak kakovosti Triglavskega narodnega parka.

KONČNI VTIS IN KREDIBILNOST

S hotelom Sunrose 7 je Bohinj postal resna incentive destinacija, ki lahko gosti tudi najzahtevnejše butične dogodke. Pred zahtevnimi naročniki nam ne bo nerodno, še več, mislim, da bomo ponosni. Poleg tega ima hotelska ekipa tudi sicer veliko izkušenj z dogodki zdaj pa se odpirajo različne nove možnosti. Tudi v kombinaciji z velikm bratom Bohinj Eco park hotelom. Bohinj si z bogato ponudbo incentive programov takšen hotel tudi zasluži. Čez noč se je postavil ob bok najbolj znanim alpskim incentive destinacijam. Pika na i pa je trajnostna usmeritev, kjer so lastniki hotela orali ledino. Trajnostni pristop se prepleta skozi celotno zgodbo hotela vse od energetike do kulinarike.

V avtomobilski prispodobi se incentive ponudba Bohinja po novem vozi v premijski limuzini. Tako vrhunski butični incentive hotel pa zlahka tekmuje tudi z bolj razvpito in glasno konkurenco. Takšni biseri lahko spremenijo celotno destinacijo in nastavljajo ogledalo množičnemu turizmu.

sunrose_bohinj

KONČNA OCENA: 4.95 ZLATI butični kongresni hotel

ZLATO  končna ocena od 4.81 do 5.00
SREBRNO  končna ocena od 4.61 do 4.80
BRONASTO končna ocena od 4.41 do 4.60

KATEGORIJA 5*****
DELUJE ODOd septembra 2019, na istem mestu je deloval hotel Markeš že od leta 1890 dalje
KONGRESNA ZVEZDAButični kongresni hotel
KONGRESNI STANDARDHotel s konferenčnimi kapacitetami
ŠTEVILO HOTELSKIH SOB18 sob in suit
SPLETNA CENA254 – 441 EUR / Trivago, avgust 2023
NASLOVSunrose 7
Triglavska cesta 7
4264 Bohinjska Bistrica, Slovenija
T: +386 (0)41 77 77 78
E: welcome@sunrose7.com
W: www.sunrose7.com
ZMOGLJIVOSTI
  • Hotelska knjižnica
    Vinska klet
  • Zasebni pravljični vrt
  • Nenavadno prizorišče na vrtu, vinski kleti in hotelskem lobiju
  • Restavracija in kavarna Pod Kostanji
  • Bowling steze v sosednjem hotelu Bohinj Eco Park
  • Wellness Zlata Vila Bohinj
  • Vodni park Bohinj
  • Številne incentive ideje za vse tipe gostov
IZJEMNOSTDetajli za dušo, ki ustvarjajo razliko; galerija alpinističnih fotografij, zgodovinski fragmenti na tapetah, jelen Stanko, črni krokarji na počrnjeni steni, ročno kovani obešalniki …..
Sunrose-7-Heritage-Boutique-Hotel
REZULTATIOCENE
1. LOKACIJA4.96
2. DOSTOPNOST4.65
3. SPLOŠEN VTIS OB PRIHODU 5.00
4. PREDDVERJE (LOBBY)5.00
5.  OBNAŠANJE ZAPOSLENIH 5.00
6.  RECEPCIJA5.00
7.  HOTELSKA SOBA 4.99
8.  HOTELSKA POSTELJA 4.97
9. KOPALNICA IN STRANIŠČE 4.98
10. HOTELSKI ZAJTRK 5.00
11. RESTAVRACIJE IN BARI5.00
12. KONFERENČNE DVORANE4.79
13. DODATNA PONUDBA4.98
SKUPNA OCENA:   4.95

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.