zonar_zagreb
Photo Credit: Maistra Hospitality Group

LOKACIJA

Dom Sportova je legendarna zagrebška športna in prireditvena dvorana na Trešnjevki. V rubriku ali ste vedeli bi težko spravili vse dogodke, ki jih je gostil ta del Zagreba. Leta 1976 so v dvorani gostili Rolling Stonese, ki so svojo turnejo Starfucker zaključili prav v Zagrebu. Nekdanji ponos Trešnjevke danes čaka na prenovo, ki pa jo ravnokar doživel nekdanji hotel Panorama. Zgrajen je bil vzporedno z Domom sportov in je bil med najvišjimi zgradbami v Zagrebu. Prvotno se je imenoval Hotel Sport in je tvoril zanimivo arhitekturno celoto in novo središče Trešnjevke. V svojem življenju je večkrat spreminjal ime v hotel Panorama, pa v Four points by Sheraton Panorama do danšnhega imena Zonar. Že dobrih petdeset let pa legendarna dvajsetnadstropna stolpnica soustvarja panoramo hrvaške prestolnice. Lepo je, da je zasijala kot nova dizajnerska hotela zvezda. Že zdaj se čuti, da je hotel v legendardni kvart prinesel novo energijo. Potrebno pa je še poudariti, da je center mesta blizu in če prečkate želežniško progo boste kmalu na Ilici v samem centru Zagreba.

zonar_zagreb
Photo Credit: Maistra Hospitality Group

DOSTOPNOST

Zagreb je med letališči bivše Jugoslavije po prometu na drugem mestu, takoj za Beogradom. V letu 2022 je skozi letališče potovalo dobre tri miljone potnikov. V Zagreb boste zlahka prispeli tako z nacionalnim prevoznikom Croatia Airlines, kot tudi z nizkocenovci z Ryanairom na čelu. Opcij za transfer od letališča do hotela je veliko, v mestu deluje Uber. Javni promet Zagreba je povprečen in se postopno izboljšuje. Za goste za avtomobili je na voljo parkirišče, ki si je prislužilo prvo zamero. Zunanje parkiranje stane konkretnih 16 evrov in kot smo kmalu ugotovili bi svoj avto brez težav in brezplačno lahko pustili na bližnjem parkiršču namenjenem Domu sportov. Kakokoli že, v takšnem tipu hotela bi pričakovali tudi izposojo koles, skirojev in kakšen fenci zemljevid za pešačnje in trajnostni transport po mestu. Vse je namreč relativno blizu in prijazna gesta bi med gosti zagotovo naletela na odobravanje. Pohvaliti pa moramo cardio tower po katerem se lahko sprehodite in sproti spremljate porabo kalorij. Zdravo.

zonar_zagreb
Photo Credit: Maistra Hospitality Group

HLADNA PREDJED - Arhitektura in estetika

Wow kakšna preobrazba. To kar je uspelo arhitektom narediti iz dolgočasne socrealistične stolpnice presega pričakovanja. Pa tudi vzornike, ki so najbrž navdihovali hotelsko skupino Maistra kot so Daniel, Ace, Hoxton in drugi hipsterski hoteli. Arhitektura je rezultat sodelovanja arhitektov zagrebškega Studija UP in likovnega umetnika in dizajnerja Silvija Vujičića. Zdi se, da ekipa prisega na slogan »Once you go black, you never go back«. Črna v vseh odtenkih prevladuje v lobbyju in povsod po hotelu deluje kot gledališki black box v katerem so različne vizualne inštalacije. In to kakšne. Mala sejna soba moon ob vhodu je nenormalno instagrambilna. Velikanski bar te ponese v različna doživetja, od prostornih pultov za delo, intimnih kotičkov za odklop do urbane imitacije balkanske kavarne namenjene druženju. Monolitno fasado preseka panoramsko dvigalo. Strop v lobbyu je iz nenavadne perforirane pločevine. Velik stropni LED zaslon na vhodu kar kliče po komunciranju vašega dogodka. Zdizajnirane in odštekane so uniforme osebja, jediniki, sistem označevanja, velika dnevna soba ob vhodu. Izjemno doživetje za vse ljubitelje izvirne arhitekture in dizajna, kjer se boste nagledali in naužili izvirnih arhitekturnih rešitev.

zonar_zagreb
Photo Credit: Maistra Hospitality Group

TOPLA PREDJED - Osebje in kulinarična ponudba

Noro simpatične uniforme osebja je potrebno znati nositi. Za to je potrebno nekaj časa in treninga. Mladostno osebje se zdi ponosno in navdušeno nad ponujeno priložnostjo za delo v tem trenutku »najbolj odbitem« zagrebškem hotelu. Rabijo pa še kar precej časa, da bo vse na svojem mestu. Tako kot v politiki pa imajo tudi hotelirji obdobje 100 dni miru in si kritike pravzaprav še ne zaslužijo (hotel je odprl vrata konec aprila). Koncept kulinarike in gostinske poinudbe hotela je tako svež in inovativen, da bo v hotel po našem mnenju pritegnil tudi domačine. Že zdaj jih je opaziti veliko. Ponudba je primerna tudi za zahtevne športnike, ki jih v času našega obiska ni manjkalo. V mislih imamo zdravo prehrano, ki jih v baru zajema del jedilnika Grains in Plants. Jedilnik je zelo originalen on bo po našem mnenju doživel veliko kopiranja. Ponudba jedi na zajtrku je petzvezdična tako v toplem kot hladnem delu. Vse je servirano na originalen način in z veliko občutka, ter dobro označeno. Kulen je vodil vrhunsko izbiro suhih mesnin, jajčka na oko na paradajzevi posteljici pa so bila izvrstna. Manjša zamera gre na račun sokov, kjer je očitno prehitro zmanjkalo pomarančnega soka. Le osebje je tudi v tem delu rahlo neorganizirano, vendar simpatično in prijazno.

zonar_zagreb
Photo Credit: Maistra Hospitality Group

GLAVNA JED – Kongresna in hotelska ponudba

Hotelske sobe

Priznati je treba, da je odmerjena površina hotelskih sob majhna (23 m2). Kar pa je uspelo narediti arhitektom pa meji na čudež. Hotelska postelja je v nekakšni kapsuli, na minimalističnem piedestalu z ragledom na mesto. Če lahko potem izberite sobo v višjih nadstropjih. Razgled je neprecenljiv. Stene so obdelane v različnih tehnikah danes popularnega grobega betona. Talna obloga je v antracitnih odtenkih in tudi pohištvo je črne barve. V preizkušeni sobi smo spoznali lepoto in čar vseh odtenkov sive in črne, ki sta neizmerno elegantni. Soba je pravzaprav camera obscura, ki jo napolni gost s svojim karakterjem in navadami. Kaj ni to nekaj izjemnega in v takšni sobi zlahka bivate tudi daljše obdobje. Ker je sob več različnih tipov vam priporočamo, da si izberete takšno, ki ustreza vašemu karakterju. Pa še to v vsaki sobi vas čaka fitness pripomoček (v naši so bile uteži), vrhunska kozmetika Culti in pa možnost personaliziranega polnjena mini bara.

Konferenčne kapacitete

Kongresni center se nahaja v mezaninu in sledi logiki hotela. Osrednji kotiček je nekakšen ultrazdizjniran lounge za delo in druženje. Najbolj nora dodana vrednost je terasa, ki povezuje vse dvorane in omogoča, da kavico spijete na svežem zraku. Pohištvo in posebej stoli se zdijo udobni in prijetni. Hotel ponuja zelo kakovostne projektorje in tudi LCD zaslone. Največja dvorana Evolution sprejme (bolj na na tesno) do 300 udeležencev. Manjše dvorane pa so v različnih konfiguracijah, ki jih ponekod zmotijo stebri. Vsekakor pa možnosti dovolj za različne kombinacije in tipe dogodkov.

zonar_zagreb
Photo Credit: Maistra Hospitality Group
zonar_zagreb
Photo Credit: Maistra Hospitality Group

SLADICA – Dodatna ponudba

Pravi čistokrvni kongresni center, ki ponuja kar 9 dvoran je nekaj kar je v mestu brez dvoma manjkalo in lepo zaokrožuje ponudbo mesta. Je pa res, da to ni kongresni center za ljubitelje Sheraton ali Hilton klasike, izbira je pač stvar okusa in potreb.

zonar_zagreb
Photo Credit: Maistra Hospitality Group

FLOP – NEGATIVNA PRESENEČENJA

Zmeda na recepciji. Kljub izpolnjeni fast check-in prijavi, ki je mimogrede pohvale vredna storitev Maistre, je registracija trajala nesprejemljivih 10 minut. Hotel se trudi na področju personalizacije, kjer pa jih čaka še zelo, zelo veliko dela.

TOP – POZITIVNA PRESENEČENJA

Glavni bar je med največjimi v mestu in si ga zlahka predstavljamo kot posebno prizoršče. Razdeljen je na različne cone, ki jih lahko uporabite tudi za bolj neformalne dogodke.

TRAJNOSTNE AKTIVNOSTI

Hotel ne izpostavlja trajnostnih aktivnosti, jih pa zato zelo resno izvaja skupina, ki je že leta 2008 pridobila certifikat ISO 14000, pa tudi druge certifikate, ki dokazujejo trajnostno naravnanost podjetja. Verjamemo, da bodo politiko na nivoju skupine kmalu prenesli tudi na novi hotel.

zonar_zagreb
Photo Credit: Maistra Hospitality Group

KONČNI VTIS IN KREDIBILNOST

Hotel je vreden občudovanja iz različnih razlogov. Najprej zaradi urbanega svetovljanskega koncepta, ki ni copycaty, temveč plod hrvaškega znanja. Kot takšen postavlja standard za Maistrino serijo hotelov City Vibes. Drugič, zaradi svoje velikosti lahko gosti tudi večje kongresne skupine v enem hotelu. To je bil vsaj dosedaj praktično nerešljiv problem v mestu. Tretjič, ker prodaja experience in ne več hotelskih sob. Srce hotela je v pritličju, ki že v tem trenutku deluje kot nekakšna doživljajska dnevna soba. Četrtič, ker so ga prenavljali z upoštevanjem potreb organizatorjev dogodkov in petič, ker so imeli jajca in posluh za spremembe, ki se dogajajo na trgu. Generacija Z jim bo hvaležna, pa tudi starejšim bo všeč. Kot smo že večkrat zapisali, v tem trenutku še ni vse na svojem mestu, še posebej veliko dela jih čaka na področju kadrov. Se pa tudi tega področja lotevajo z veliko dobre volje in posluha, kar smo opazili pri ekipi na zajtrku. Vsekakor pa je regija bogatejša za čistokrvni lifestyle kongresni hotel in na njegovi poti mu želimo vse dobro. Ne dvomimo, da bo kmalu dobil sledilce.

KONČNA OCENA: 4.90 ZLAT mestni kongresni hotel 

ZLATO končna ocena od 4.81 do 5.00
SREBRNO končna ocena od 4.61 do 4.80
BRONASTO končna ocena od 4.41 do 4.60

KATEGORIJA 4****
DELUJE ODApril 2023
KONGRESNA ZVEZDAMestni hotel
STANDARD Kongresni hotel
ŠTEVILO HOTELSKIH SOB285 sob
ŠTEVILO DVORAN9
POVRŠINA DVORAN947 kvadratnih metrov
MAX. KINO POSTAVITEV300
SPLETNA CENA134 – 227 EUR / Booking, maj 2023
NASLOV:Zonar Zagreb
Trg Krešimira Cosica 9
Zagreb, Croatia


T: +385 52 808 400
E: hello@maistra.hr
W: https://www.maistra.com/properties/zonar-zagreb/#/

ZMOGLJIVOSTI
  • Skinny Pig à la carte restaurant
  • Skinny Restaurant
  • Skin2Skin Bar
  • Cheeky Buns Fitness Studio
  • Orlando Fit Concept Gym
  • Congress Centre
IZJEMNOSTNi jasno ali si bo možno teraso hotela z bazenom sposoditi za organizacijo dogodkov. Če vam jo po odprtju uspe rezervirati pa gre zanesljivo za enega n izmed najbolj odbitih event prostorov v mestu in to s panoramskim razgledom brez konkurence.
zonar_zagreb
Photo Credit: Maistra Hospitality Group
REZULTATIOCENE
1. LOKACIJA4.88
2. DOSTOPNOST4.77
3. SPLOŠEN VTIS OB PRIHODU4.89
4. PREDDVERJE4.94
5.  OBNAŠANJE ZAPOSLENIH4.89
6.  RECEPCIJA4.71
7.  HOTELSKA SOBA5.00
8.  HOTELSKA POSTELJA5.00
9. KOPALNICA IN STRANIŠČE4.94
10. HOTELSKI ZAJTRK4.89
11. RESTAVRACIJE IN BARI4.91
12. KONFERENČNE DVORANE4.99
13. DODATNA PONUDBA4.89
SKUPNA OCENA:   4.90

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.