conventa_crossover
Photo Credit: Marko Delbello Ocepek

Festival Conventa Crossover se vrača

Konec avgusta se v Ljubljano vrača festival dogodkov in izkustvenega marketinga Conventa Crossover. Pred začetkom jesenske sezone se organizatorji in kreativci, povezani z ustvarjanjem dogodkov že zadnjih sedem let srečujejo na »dogodku o dogodkih«. Predavatelji in udeleženci bodo iskali odgovore na vprašanja o širši regenerativni vlogi dogodkov kot pospeševalcev in ojačevalcev razvoja ter oblikovalcev prihodnosti. Letos bo festival potekal od 28. – 29. avgusta v Klubu Cankarjevega doma.

Glavna tema letošnjega dogodka je strnjena v formuli Exp = Evt2, ki pomeni »od dolgočasnih dogodkov do poglobljenih doživetij«. Organizatorji in udeleženci se bodo posvetili vprašanju, kako narediti dogodke boljše in jih spremeniti v nepozabna doživetja v živo, digitalno ali v metaversu, pa tudi, kako poskrbeti za trajno(stno) zapuščino dogodkov. Crossover prinaša navdušujočo kombinacijo dogodkov v živo in najsodobnejših marketinških čarovnij. To ni tipična konferenca, je festival dogodkov in trženja v živo, kjer se srečujejo inovacije, navdih in zdrava mera profesionalnega humorja! Kot je povedal Gorazd Čad, ustanovitelj festivala: “Ker verjamemo, da mora biti učenje zabavno, nepozabno in včasih osupljivo.”

conventa_crossover
Photo Credit: Marko Delbello Ocepek
Prvi dan festivala bo namenjen predstavitvi finalistov tekmovanja Conventa Best Event Award, ki bodo s svojimi dogodki poskušali prepričati eminentno mednarodno žirijo in se potegovali za nagrado Samorog v enajstih kategorijah. Če vas zanima, kakšne dogodke so v lanskem in letošnjem letu pripravile konkurenčne agencije in kaj o njih meni strokovna žirija, vas vabimo, da se jim pridružite v Klubu Cankarjevega doma, kjer boste lahko glasovali za svoje favorite.

16-člansko žirijo sestavljajo direktorji direktorji priznanih agencij za dogodke in izkustveni marketing. Letos bosta med njimi prvič Anja Rebek iz agencije Fabulatorij in britanski kreativec Jordan Waid, dolgoletni člani žirije pa so tudi Boštjan Prijanović iz agencije New Moment, Jens Mayer iz nemške agencije Jack Morton, Boris Kovaček iz hrvaške agencije Pepermint, Marteen Schram iz nemškega združenja LiveCom Alliance in Davor Bruketa iz hrvaške agencije Bruketa&Žinić&Gray. Predsednik žirije je letos Ivo. J. Franschitz iz avstrijske agencije Enited.

Moto drugega dne je »od dolgočasnih dogodkov do poglobljenih izkušenj«. V Ljubljano prihajajo legende Convente Crossover, pa tudi povsem novi obrazi, od moderatorja Juraja Holuba do skrbno izbranih predavateljev, ki jih povezuje nekonvencionalno razmišljanje in uspešna kariera. Poseben je tudi dinamičen format dogodka, kjer se bomo premikali od plenarnih »Fire Talk« predavanj do Agora pogovorov v skupinah in debat s predavatelji, delili z vami Fu**Ups pri organzaciji dogodkov in vam v Zen vrtu predstavili zanimive kreativce in umetnike, brez katerih ni pravih dogodkov.

conventa_crossover
Photo Credit: Marko Delbello Ocepek

Koga boste letos spoznali na Conventi Crossover?

Pigalle Tavakkoli, izkušena oblikovalka doživetij iz Velike Britanije, ki izkustveni marketing povezuje z umetnostjo in znanostjo, bo govorila o tem, kako lahko z dobro zastavljeno zgodbo začnemo načrtovati izkušnjo, ki bo dosegla našo publiko.

Anastasia Gramatchikova je trenerka za kreativno vodenje in katalistka inovacij. Kot pravi, je njeno poslanstvo, da usmerja posameznike in ekipe k drugačnemu, strateškemu in kreativnemu razmišljanju. Navdušila vas bo praktičnimi nasveti in triki dizajnerskega razmišljanja.

Conventa Crossver povezuje na videz nepovezljivo. Zato bo njen gost tudi Adrian Klie, izvršni direktor najbolj inovativne, navdihujoče in prve pivovarne na svetu z negativnimi emisijami ogljika, BrewDog. Njegova tema bodo inovacije in produkti, ki ustvarjajo čudovite trenutke in ljudi osrečujejo.


Več informacij o festivalu Conventa Crossover, programu in možnosti prijave najdete na spletni strani: https://www.crossover.si/.

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.