meneghetti_wine_hotel
Photo Credit: Meneghetti Wine Hotel & Resort

LOKACIJA

Ime stancija/vila v Istri izvira iz časov, ko je bil južni del tega polotoka pod Beneško republiko, severni pa pod Avstro-Ogrsko. Označuje večje zaokroženo posestvo. 100 let stara stancija se nahaja blizu slikovitega kraja Bale, dobesedno v srcu Istre. Ko smo butični hotel ocenjevali prvič, je bila ponudba skoncentriana okoli pedantno obnovljene vile s spremljevalnimi objekti. Takrat je posestvo obsegalo 12 hektarjev, danes pa jih je že 46, zasajenih z z oljčnimi nasadi in vinogradi. Razširila pa se je tudi ponudba z izgradnjo šestih rustikalnih vil, dodatnih bazenov, wellness centra in nazadnje vinarije, ki so jo odprli marca 2022. Danes je hotel najbolj celovit in zaokrožen butični hotel, ki je tudi vrhunska vinarija z degustacijskim prostorom in eno najbolj nenavadnih posebnih prizorišč za dogodke v Istri. Izjemna lokacija in zgodba je zato že vse od odprtja cenjena med organizatorji dogodkov, ki iščejo vrhunsko in avtentično doživetje.

meneghetti_wine_hotel
Photo Credit: Meneghetti Wine Hotel & Resort

DOSTOPNOST

Po nekaj kilometrski vožnji čez makedamske ceste, se boste znašli sredi Istrskega raja. Realizacijo projketa sta vodila solastnika Miroslav Plišo in Romana Kajfež. Miroslav je odvetnik pri Zagrebški odvetniški pisarni Marković in Plišo, medtem ko je Romana, hčerka doktorja Franja Kajfeža, izumitelja Apaurina, vpeta v farmacevtsko industrijo. Kljub temu, da je hotel nekoliko stran od uhojenih poti, je nagrada ob prihodu neprecenljiva. Večja mesta v Istri, kot so Rovinj in Pula, so nedaleč stran (pol ure vožnje). Hotel ponuja prevoz z lastnim shuttlom, s katerim vas pripeljejo tudi do lastne plaže, ki se nahaja v bližini. Razvejane poti v okolici posestva pa kar kličejo po raziskovanju s kolesi ali peš. Razvejane, zamotane in včasih kot labirint prepletene poti, vas bodo nagradile z izjemnimi razgledi barvite notranjosti Istre, kjer so se nekoč sprehajali dinozavri.

meneghetti_wine_hotel
Photo Credit: Meneghetti Wine Hotel & Resort

HLADNA PREDJED - Arhitektura in estetika

Zgodba arhitekturnega razvoja posestva traja 20 let, rezultat pa je lahko zgled invenstitorjem v avtentične, butične luksuzne hotelske kapacitete. Rezultat je tudi posebno prizorišče, ki bo navdušilo organizatorje dogodkov. Kompleks arhitekturno sledi osnovni zgodbi stancije, ki jo poseblja beli istrski kamen, pokrite terase, odprti kamini in podeželski slog pohištva. Notranjo opremo lahko označimo preprosto s podeželskim slogom v najbolj žlahtni obliki. To pomeni veliko masivnega pohištva, izbranih kosov in vrhunsko osvetlitbe, vile so polne starinskega pohištva iz 18. in 19. stoletja ter avtentičnih detajlov, kot so na primer starinske ure na polici kamina v dnevni sobi ali vrtna miza, izdelana iz starih hišnih vrat. Kar pa zanesljivo najbolj navduši eventarje je izjemna hortikulturna ureditev posestva. Vrt poln aromatičnih mediteranskih zelišč in skritih kotičkov, je naravnost idealen za organizacijo prav posebnih dogodkov.

meneghetti_wine_hotel
Photo Credit: Meneghetti Wine Hotel & Winery

TOPLA PREDJED - Osebje in kulinarična ponudba

Bivanje na posestvu pomeni, da ste že od prihoda deležni posebne oskrbe. Ta skrb vključuje tudi vrhunsko kuhinjo, ki jo vodi chef Damir Pejčinović, ki je foodijem dobro znano ime. Preproste istrske jedi kot so ravioli s tartufi dobijo zaradi precizne izvedbe in nadgradnje status vrhunskega Michelin krožnika. Razume se, da vse testenine pripravljajo doma. Interpretacija istrskih jedi je izjemna in so jo prepoznali tudi glavni kulinarični vodniki. Hrana pa zažari ob vrhunski vinski spremljavi vin iz vinske kleti Meneghetti. Pa tudi ob izjemnem oljčnem olju. Preproste, sveže sestavine so v vsaki jedi obdelane z ustvarjalnimi potezami. Stalnica ostaja t.i. zajtrkovanje, ko celotno kulinarično filozofijo lahko izkusite skozi celo dopoldne. Servis je seveda izjemen in visoko profesionalen. Zdi se, da je osebje ponosno na delo v hotelu, ki je del iznane mednarodne družine dvorcev in hotelov Relais & Châteaux. Sledenje filozofiji 5C smo v celoti izkusili. V povzetku pa to pomeni Courtoisie (vljudnost), Charme (šarm), Charactere (značaj), Calme (spokojnost) in Cuisine (vrhunska kuhinja). Vse to začinjeno z vrhunsko vinsko zgodbo vas čaka v srcu Istre.

meneghetti_wine_hotel
Photo Credit: Meneghetti Wine Hotel & Resort

GLAVNA JED – Kongresna in hotelska ponudba

Hotelske sobe

Preizkusili smo dvonadstropno hotelsko sobo v »starem delu«. Te sobe so opremljene s tradicionalnim, vrhunskim pohištvom, ki se lepo dopolnjuje s stenami v toplih oker odtenkih in masivnimi talnimi oblogami. Pika na i so leseni tramovi, ki poskrbijo za povezavo z zgodovinsko zgodbo posestva. Slog lahko označimo kot rustikalni slog, ki je hkrati moderen in tradicionalen. Izbrani kosi pohištva so izdelani po meri ali pa iz nabora najboljših proizvajalcev. Postelja je izjemno udobna tudi po zaslugi posteljnine Frette. Pričakovano je vrhunska tudi kopalnica s prefinjeno hrvaško kozmetiko. Prečudoviti razgledi na vinograde so vključeni v ceno. To velja tudi za novejše rezidence, ki so sodobne in izvedene v sivi, beli in modri barvni paleti, ter detajli izvedenimi v industrijskem slogu. V hotelu sicer ponujajo tri osnovne tipe namestitve. Sobe in suite so osnovna kategorija, sledijo residence primerne tudi za bivanje družin in luksuzne vile za najbolj zahtevne goste.

Konferenčne kapacitete

Posestvo je pravzaprav izjemno posebno prizorišče. Zato ne pričakujte klasičnih konferenčnih dvoran. Ponujajo sicer tudi manjšo konferenčno dvorano, vendar so precej bolj zanimivi dogodki na zunanjih lokacijah, ali dogodek v restavraciji, ki jo lahko privatizirate. Najbolj zahtevni gostje pa privatizirajo kar celo posestvo, ki v takšnem primeru lahko sprejme do 120 gostov v toplejših, oziroma 50 v hladnejših mesecih. Hotel kar kliče po organizaciji vrhunskih vinskih teambildingov. Zdi se ustvarjen za takšna doživetja. Rdeča nit posestva pa je zagotovljena intimnost, ki je na nivoju primernem tudi za najbolj zahtevne goste.

Prav poseben prostor je miza pod stoletnima hrastoma, kjer se odpira pogled na vinograd. Kot celota deluje posestvo kot otok sredi kopnega, kjer se hipoma umiriš in se ustavi čas. Vse je na izredno visoki ravni, a ponujejo s posebno toplino. Prostor kar kliče po organizaciji manjših poslovnih srečanj ali družabnih dogodkov.

meneghetti_wine_hotel
Photo Credit: Meneghetti Wine Hotel & Resort
meneghetti_wine_hotel
Photo Credit: Meneghetti Wine Hotel & Resort

SLADICA – Dodatna ponudba

Vodena vinska degustacija v novi vinariji je posebno doživetje. Po degustaciji pa ne spreglejte res izjemne kulinarične trgovinice, kjer vas čakajo celo kubanske cigare brenda Meneghetti, ročno izdelane čokolade in pa kulinarične dobrote iz Istre, kot je dulce leche iz kozjega mleka.

meneghetti_wine_hotel
Photo Credit: Meneghetti Wine Hotel & Resort

FLOP – NEGATIVNA PRESENEČENJA

Meneghetti ni za goste, ki niso pripravljeni seči globlje v žep. Takšen nivo storitve preprosto stane nekaj več in če vam je budget pomemben, potem to ni najboljša lokacija za vaš dogodek.

TOP – POZITIVNA PRESENEČENJA

Boho Beach je privatna plaža, ki deluje v poletnih mesecih in jo z malce truda mogoče tudi privatizirati za vašo skupino. Od hotela je oddaljena slabe tri kilometre.

TRAJNOSTNE AKTIVNOSTI IN PRAKSE

Filozofija zero kilometer velja v kuhinji, še bolj pa glede vin. Kaj drugege reči ob uživanju vrhunskih vin in oljčnih olj iz bližnjih vinogradov. Iz njive na mizo smo okusili, pričakujemo pa tudi kakšen uraden certifikat in potrdilo za sledljivost na področju kulinarike.

meneghetti_wine_hotel
Photo Credit: Meneghetti Wine Hotel & Resort

KONČNI VTIS IN KREDIBILNOST

Meneghetti Wine Hotel & Winery je ustvarjen za to, da vznemirja srce in dušo. To je hkrati hotel, kjer je vse na najvišjem nivoju in ni prostora za povprečnost. V kategoriji butičnih kongresnih hotelov navduši prdvsem zaradi vinske zgodbe in zunanjihj prostorov za dogodke, ki sodijo v kategorijo posebnih prizorišč. Verjetno nismo daleč od resnice, če zapišemo, da Meneghetti ni za vsakogar. Zagotovo moraš biti vsaj malce gurmana in ljubitelja vin, da se v tako poseben hotel zaljubiš. Posledično si pripravljen odpustiti ali vsaj skleniti kakšen kompromis npr. glede dostopnosti in potem je končni rezultat pravi. Takrat se zgodi čarovnija, ki bo prav vsak dogodek spremenila v pravljično doživetje. Izjemen paket, v katerem bi le težko našel kakšno vnebovpijočo pomanjkljivost. Razen da takšni hoteli pač nikoli niso poceni. Sicer pa tako udeleženci dogodkov, kot organizatorji, ne bodo imeli prav dosti razlogov za nerganje. Vsaj tisti, ki točno vedo kaj iščejo in pričakujejo od vrhunskega hotela.

KONČNA OCENA: 4.97 ZLATI Butični kongresni hotel

ZLATO končna ocena od 4.81 do 5.00
SREBRNO končna ocena od 4.61 do 4.80
BRONASTO končna ocena od 4.41 do 4.60

KATEGORIJA5*****
DELUJE OD2005
KONGRESNA ZVEZDAButični kongresni hotel
KONGRESNI STANDARD Hotel s konferenčnimi kapacitetami
ŠTEVILO HOTELSKIH SOB39 enot (sobe, suite in rezidence)
ŠTEVILO DVORAN3
POVRŠINA DVORAN406 sqm
MAX. KINO POSTAVITEV168
SPLETNA CENA443 – 2514 EUR / Booking, december 2022
NASLOVMeneghetti Wine Hotel & Winery
Stancija Meneghetti 1
Bale, Hrvaška


T: +385 91 243 1600
E: sales@meneghetti.hr
W: www.meneghetti.hr

ZMOGLJIVOSTI
  • Meneghetti restavracija
  • Oliveto restavracija & Lounge bar
  • Boho beach club Meneghetti
  • The Lobby bar
  • Meneghetti Spa center
  • 3 notranji in zunanji bazeni
  • Rajski vrt za organizacijo zunanjih dogodkov
  • Fitness
  • Vinska klet Meneghetti
IZJEMNOSTVinski kompleks, odprt leta 2022, je izjemna dodatna ponudba nad katero bodo organizatorji dogodkov navdušeni. Spektakularen objekt je krona vinske zgodbe Meneghetti, ki velja za eno od najbolj prepoznavnih vinskih blagovnih znamk na Hrvaškem.
meneghetti_wine_hotel
Photo Credit: Meneghetti Wine Hotel & Resort
REZULTATIOCENE
1. LOKACIJA4.97
2. DOSTOPNOST4.68
3. SPLOŠEN VTIS OB PRIHODU5.00
4. PREDDVERJE (LOBBY)5.00
5.  OBNAŠANJE ZAPOSLENIH5.00
6.  RECEPCIJA5.00
7.  HOTELSKA SOBA5.00
8.  HOTELSKA POSTELJA5.00
9. KOPALNICA IN STRANIŠČE4.95
10. HOTELSKI ZAJTRK4.98
11. RESTAVRACIJE IN BARI5.00
12. KONFERENČNE DVORANE5.00
13. DODATNA PONUDBA 4.98
SKUPNA OCENA:   4.97

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.