Photo Credit: GR - Ljubljana Exhibition and Convention Centre

IKONIČNI JURČEK ZA DOGODKE

Leta 1960 so na Gospodarskem razstavišču ob razstavi avtomobilov zgradili nov paviljon. Arhitekturo si je zamislil arhitekt Marko Šlajmer. Kmalu je dobil med Ljubljančani simpatično ime Jurček zaradi svoje specifične arhitekture s krožnim tlorisem. Jurček je tako gobasta konstrukcija s sredinskim stebrom, v katerem je urejeno odvodnjavanje strehe. Krožen prostor brez dodatnih podpor je izjemno primeren za dogodke in razstave in si je med organizatorji dogodkov pridobil posebno mesto.

jurcek_gr
Photo Credit: GR - Ljubljana Exhibition and Convention Centre

Pritlični del Jurčka je multifunkcijski in ves čas deluje kot kavarna, recepcija za dogodke in prireditveni prostor. Prav multifunkcijska ureditev ga dela privlačnega za dogodke, ki ne prisegajo na klasično ureditev kot so npr.Pecha Kucha večeri in drugi podobni dogodki bolj odprtega formata. V kletnih prostorih nekdanje vinoteke je na voljo dvorana, ki sprejme do 100 gostov in se lepo povezuje z restavracijskim delom prostora. Prostor kliče po posebnih dogodkih in zabavah in ga boste morali v času večjih praznikov rezervirati dovolj zgodaj, da si boste zagotovili prostor.

jurcek_gr
Photo Credit: GR - Ljubljana Exhibition and Convention Centre

Po številnih gostinskih eksperimentih v prostorih Jurčka uspešno deluje Gostilna pri Trubarjevi mami, ki jo vodi ekipa Kavala.

KONTAKT

Gospodarsko razstavišče d.o.o.
Dunajska cesta 18
1000 Ljubljana, Slovenija

T: 01 300 26 00
E: info@gr-sejem.si
W: www.gr-sejem.si

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.