kongres_interviews
Photo: Tania Mendillo

Devetnajstega oktobra je Cankarjev dom gostil karierni sejem MojeDelo.com, kjer mladi, ki vstopajo na trg dela, lahko spoznajo bodoče delodajalce in uspešna podjetja po Sloveniji. Namen dogodka je pomagati udeležencem razširiti mrežo poznanstev in jim pomagati razkriti njihov potencial. Pogovarjali smo se z Niko Rakonjac, vodjo marketinga pri Styria digital marketplaces.

V1: Karierni sejem MojeDelo.com v Ljubljani že več let uspešno poteka v Cankarjevem domu. Nam lahko opišete, zakaj ste se odločili za Cankarjev dom?

Pred leti smo Karierni sejem MojeDelo.com preselili v Cankarjev dom (pred tem je potekal na Gospodarskem razstavišču), ki s svojo lokacijo, prostornostjo, opremljenostjo in ekipo izpolnjuje vse kriterije za izvedbo najzahtevnejših dogodkov. Za naš vse večji karierni sejem, ki zadnja leta gosti že blizu 100 razstavljavcev, katerih stojnice zasedejo kar tri nadstropja v Cankarjevem domu, se je izkazal kot prava izbira. Omogoča nam izpeljati preko 30 predavanj, delavnic in kariernih svetovanj, obiskovalcem sejma pa veliko pomeni tudi dobra povezava z lokalnim mestnim prometom in možnosti parkirnih mest.

V2: Sejemski dogodki imajo svoje zakonitosti, ki jih je potrebno upoštevati pri načrtovanju sejma. Kaj je po vašem mnenju ključno za uspešen sejem?

Ključne sestavine za uspešen sejem so dobra vsebina in promocija, odlična priprava in organizacija ter uigrana ekipa. Pri sami izvedbi sejma je v prvi vrsti pomembna dobra priprava in organizacija; priprava pomeni predvidevanje vseh možnih scenarijev in nam omogoča, da se nanje pripravimo. V sodelovanju s Cankarjevim domom in vsakoletno organizacijsko ekipo sejma, smo zmanjšali možnost, da bi šlo kaj narobe, ker pa je dogodek v živo, se seveda lahko vse pripeti. Do zdaj smo uspešno izpeljali vse karierne sejme, ki jih je vsakič obiskalo več kot 10 000 obiskovalcev.

Za nas je ključna zakonitost pri postavitvi sejma obiskovalcem ob prihodu na sejem takoj omogočiti dostop do informacij. S koristnim usmerjanjem z označevalci jim pomagamo pri tem, da se na sejmu znajdejo in hitro pridejo do zadev, ki jih zanimajo.
Zagotovimo jim možnost direktnega kontakta z razstavljavci (delodajalci) in prostor za miren pogovor ena na ena, za kar je linijska postavitev poti Kariernega sejma MojeDelo.com v Cankarjevem domu zelo praktična. Piko na i nudi spremljevalni program predavanj, delavnic in dodatnih aktivnosti, ki vsakemu obiskovalcu ponuja možnost, da se kaj novega nauči, najde navdih ali ponudi nekaj koristnega (na primer fotografiranje za življenjepis). S tem delamo na pestrosti dogajanja in podaljšujemo čas obiska posameznika ali širimo obseg obiskovalcev, ki najdejo razlog, da sejem obiščejo.

moje_delo
Photo Credit: Career Fair MojeDelo.com

“V današnji poplavi komunikacijskih impulzov je potrebno izstopiti in posameznikom pokazati zakaj je naš dogodek vreden njihovega časa.”

V3: Je povezava z medijem, portalom Moje Delo.com, pri organizaciji dogodkov pomembna?

Karierni sejmi MojeDelo.com nastajajo v organizaciji portala MojeDelo.com. Na splošno lahko rečem, da za vsak dogodek sodelovanje z uveljavljeno in spoštovanja vredno blagovno znamko zagotovo pripomore.

V4: Od začetkov do danes so se zgodile številne spremembe v marketingu in trženju dogodkov. Kaj je drugače in kako se vi lotevate teh izzivov?

Marketinške aktivnosti so živ organizem in se res spreminjajo s časom, a nekateri vzvodi komunikacije ostajajo enaki. Najbolj pomembno je, da poslušamo in slišimo kakšne so želje naročnikov in kakšne so specifike trga ter ponudimo produkt, ki bo pritegnil obe strani, v našem primeru delodajalce in kandidate.

Na eni strani je naša naloga pridobiti podjetja k sodelovanju pri naših kariernih sejmih – da se na njih predstavijo, da spoznajo iskalce zaposlitve v živo in začutijo utrip trga dela osebno. Gre za velik projekt, ki je tudi dobro medijsko pokrit, zato je prisotnost na sejmu izjemnega pomena za podjetja.

Na drugi strani gre za ozaveščanje ljudi o sejemski aktivnosti, za nagovarjanje k obisku kariernega sejma, ki jo izvajamo skozi vse razpoložljive marketinške kanale. Pri tem je ključnega pomena, da je vsebina relevantna ciljnim skupinam in jim podana v pravem trenutku, na primeren način. V današnji poplavi komunikacijskih impulzov je potrebno izstopiti in posameznikom pokazati zakaj je naš dogodek vreden njihovega časa.

moje_delo
Photo Credit: Career Fair MojeDelo.com

“Naš cilj ostaja enak: pomagati delodajalcem, da pridejo do novih zaposlenih, iskalcem zaposlitve pa ponuditi možnost, da lahko na enem prostoru srečajo delodajalce, ki jih zanimajo, in jim pomagati na poti do uspešne kariere.”

V5: Če sejem ali drug dogodek kreiraš iz nulte točke, se vsako leto naučiš kaj novega. Tudi iz napak. Katerih napak ne boste več ponovili?

Gotovo s spremljevalnim programom (predavanji in delavnicami) ne bomo več začeli ob 10. uri, ko se sejemska vrata odprejo za obiskovalce. Takrat je namreč največja gneča, zato obiskovalci zamujajo na predavanja.

V6: Kakšni so vaši cilji za letošnje leto in za prihodnja leta?

Vsekakor si želimo, da Karierni sejem MojeDelo.com ostane največji in najbolj prepoznaven karierni sejem pri nas, ki na enem mestu združuje najuspešnejše slovenske delodajalce in iskalce zaposlitve; od mladih, ki so še v procesu šolanja, do tistih, ki iščejo novo službo ali novo karierno priložnost. Naš cilj ostaja enak: pomagati delodajalcem, da pridejo do novih zaposlenih, iskalcem zaposlitve pa ponuditi možnost, da lahko na enem prostoru srečajo delodajalce, ki jih zanimajo, in jim pomagati na poti do uspešne kariere.

V7: Bi Cankarjev dom priporočili tudi drugim organizatorjem in zakaj?

Na MojeDelo.com imamo dobre izkušnje z organizacijo kariernih sejmov v Cankarjevem domu, saj njihova ekipa nudi profesionalno podporo in je ves čas priprav naš najtesnejši sogovornik; zato bi jih zagotovo priporočili drugim organizatorjem.

Izvedite več o kariernem sejmu MojeDelo.com tukaj.

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.