adria_security_summit
Photo Credit: Adria Security Summit

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je 25. in 26. oktobra potekal že 8. sejem in konferenca, ki jo organizira podjetje Global Security iz Sarajeva. Dogodek, ki se ga je letos udeležilo več kot 3.000 udeležencev iz 43 držav, vsako leto gostuje v drugi državi regije, GR ga je letos gostil že drugič.

Adria Security Summit je letna konferenca in sejem, ki povezuje strokovnjake s področja komericialne varnosti, kibernetske varnosti, IoT, ICT, pametnih rešitev, avtomatizacije in mobilnosti.

Razstavnim prostorom, kjer se je predstavljalo 149 podjetij, sta bili namenjeni Steklena dvorana in dvorana Kupola v A kompleksu, v Marmorni dvorani in Povodnem možu pa je sočasno potekal konferenčni del. 50 odličnih predavateljev, ki so govorili o aktualnih trendih na področju varnosti, sta skozi program vodila dva izkušena moderatorja, izvrstna pa je bila tudi tehnična izvedba. Del programa je bil namenjen diskusijam na 4 okroglih mizah in predstavitvi 10 primerov dobrih praks ter 10 start-up podjetij, kjer so najbolj perspektivni projekti dobili priložnost za predstavitev.

adria_security_summit
Photo Credit: Adria Security Summit

Sklepanje sestankov prek platforme B2Match

Organizatorji so klasični B2C sejemski dogodek nadgradili z možnostjo vnaprejšnjega sklepanja sestankov preko aplikacije B2Match. Sestanke je bilo mogoče dogovoriti tudi na licu mesta. S tem so poleg klasičnega mreženja omogočili osebne poslovne sestanke med ponudniki in obiskovalci.

Dogodek je velikega pomena tako za Gospodarsko razstavišče, kot za mesto Ljubljana, ki je med drugim omogočilo brezplačno uporabo avtobusov mestnega prometa za udeležence.

adria_security_summit
Photo Credit: Adria Security Summit

O prednostih Ljubljane kot destinacije in Gospodarskega razstavišča kot prizorišča, smo se pogovarjali z Mahirjem Hodžićem, direktorjem podjetja Global Security in glavnim organizatorjem.

V1: Katere so prednosti organizacije tako velikega dogodka na Gospodarskem razstavišču?

Odločitev za gostovanje tega zahtevnega dogodka na Gospodarskem razstavišču temelji na temeljitem preverjanju lokacij in strateškem premisleku. Potem ko smo na prejšnjem dogodku v Zagrebu doživeli izjemen uspeh in bili priča porastu udeležbe razstavljavcev ter kompleksnosti našega konferenčnega programa, smo ugotovili, da potrebujemo znatnih 5000 kvadratnih metrov prireditvenega prostora. Gospodarsko razstavišče se je izkazalo kot nesporna izbira, ki lahko brezhibno ustreže našim večplastnim zahtevam v trenutnih razmerah. Njegove zmogljivosti in oprema se popolnoma ujemajo z našo vizijo.

V2: Bi Ljubljano kot destinacijo za podobne dogodke priporočili tudi drugim organizatorjem in zakaj?

Ljubljana, ki leži v osrčju Evrope in je obkrožena z vplivnimi sosedami, kot so Avstrija, Italija, Hrvaška in druge države EU, izžareva gospodarsko blaginjo. Zaradi svoje strateške lokacije v eni najmočnejših gospodarskih regij na svetu, je prepričljiva izbira za organizatorje dogodkov. Brezhibna organizacija Ljubljane in zagotavljanje bistvenih ugodnosti ustvarjata okolje, v katerem se dobro počutijo tako udeleženci konference kot obiskovalci sejma. Kot predani organizatorji, ki nam je na prvem mestu zadovoljstvo strank, z vsem srcem podpiramo Ljubljano kot zgledno prireditveno destinacijo. Vendar je vredno omeniti, da se bo hotelska infrastruktura v mestu morda morala razširiti, da bo ustrezala naraščajočemu povpraševanju po kongresnem turizmu, po možnosti s koncesijami, partnerstvi ali prodajo pravic do obstoječih ali novih sejmišč.

mahir_hodzic
Photo Credit: Adria Security Summit

V3: Kako ocenjujete letošnjo izvedbo Adria Security Summita?

8. Adria Security Summit je presegel naša pričakovanja na več področjih. Predvsem smo bili priča precejšnjemu povečanju obiska in pestremu programu, ki je med našimi obiskovalci in razstavljavci pozitivno odmeval. Zadovoljstvo naših udeležencev in sponzorjev sta ključna dejavnika za uspeh vsakega dogodka in z navdušenjem smo opazovali, kako ta ključni vidik cveti. Nasmehi, navdušene interakcije in brezhibna komunikacija z našimi obiskovalci so bili dokaz izpolnitve naših želja in napovedi. Poleg zadovoljstva udeležencev smo izjemno ponosni na brezhibno izvedbo vseh tehničnih vidikov organizacije dogodka. Povezanost znotraj naše organizacijske ekipe in brezhibna tehnična izvedba s strani naših več kot 30 podizvajalcev in dobaviteljev opreme, sta odigrala ključno vlogo pri zagotavljanju izjemnega uspeha dogodka. Njihova neomajna predanost našemu projektu si zasluži naše iskreno spoštovanje.


Izvedite več o Adria Security Summitu tukaj

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.