ljubljana_exhibition_and_convention_centre
Photo: Ljubljana Exhibition and Convention Centre

Prvič je slovensko Društvo za toksikologijo gostilo Eurotox, prestižen dogodek, ki ga je odlično vodila predsednica Organizacijskega odbora, dr. Lucija Perharič. Pod temo »Toksikologija – multidisciplinarna znanost, ki vodi k varnejšemu in trajnostnemu življenju« je bila Ljubljana idealno prizorišče za kongres, saj je kot mesto že dolgo zavezana trajnostnemu delovanju. Z nazivom Zelena prestolnica Evrope 2016 ter osmimi zaporednimi uvrstitvami na seznam Top 100 Sustainable destinations je Ljubljana ena najbolj trajnostnih evropskih destinacij.

S to miselnostjo je bil prežet tudi letošnji EUROTOX, ki je potekal na Gospodarskem razstavišču. Za udeležence/ke je bila uporaba mestnega javnega prevoza brezplačna, kongres je potekal brez papirja, pri čemer so bile pomembne informacije in program konference na voljo v uradni mobilni aplikaciji, pitna voda je bila na voljo iz izjemno kakovostnega pipe in ne v plastenkah. Katering je zagotovilo podjetje Jezeršek Catering, uporabljala se je okolju prijazna embalaža, kar so bili le nekateri izmed trajnostnih elementov dogodka.

ljubljana_exhibition_and_convention_centre
Photo credit: Ljubljana Exhibition and Convention Centre

Organizacijo kongresa je prevzelo podjetje PCO K.I.T. Group GmbH Dresden, ki je izpolnjevalo najvišje standarde na vseh ravneh, s svojo edinstveno kombinacijo izkušenj, talenta, profesionalizma in strasti.

Gospodarsko razstavišče je s svojimi prostori zadostilo vsem potrebam kongresa. Udeleženci/ke so bili navdušeni nad naravno osvetljenimi dvoranami in skupno površino razstavnih prostorov v velikosti 3.500 kvadratnih metrov, ki se nahajajo tik ob plenarni dvorani z manjšimi sejnimi sobami. Skupna površina prostorov je znašala 12.000 kvadratnih metrov. Z razstavnim prostorom in 81 razstavljavci ter približno 600 razstavljenimi plakati je Ljubljana postavila rekord za največjo tovrstno razstavo, kar jih je kdaj gostil kongres EUROTOX.

Photo credit: Ljubljana Exhibition and Convention Centre

Prizorišče pa je poskrbelo tudi za trajnostne energetske rešitve. Teden dni pred začetkom kongresa so vzpostavili svojo lastno sončno elektrarno. S to potezo so naredili velik korak k energetski samozadostnosti in zmanjšanju ogljičnega odtisa.

Za več informacij obiščite https://www.gr-sejem.si/

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.