falkensteiner_schlosshotel_velden
Photo Credit: Falkensteiner Schlosshotel Velden

LOKACIJA

Vrbsko jezero je na začetku 90. let očaralo televizijske gledalce v legendarni nadaljevanki Grad ob Vrbskem jezeru. Stare in mlade je v vlogi šefa hotela navduševal nepozabni Roy Black. Za glavno kuliso pa je poskrbel renesančni dvorec, kjer danes domuje hotel Falkensteiner. Hotel se nahaja na zahodni obali Vrbskega jezera na mestu gradu Velden iz leta 1593. Toplo Vrbsko jezero imenujejo avstrijska riviera in je ena najbolj obiskanih turističnih točk v Avstriji. Grad ima dolgo zgodovino in kot hotel deluje od leta 1890. Po drugi svetovni vojni je postal popularna točka lokalnega in mednarodnega jet seta. Pred zadnjo prenovo je hotel zaznamoval nemški industrialec Gunther Sachs, ki je hotel spremenil v lastno rezidenco in v kraj pritegnil takratne influencerje. Podoba hotela je danes nedvomno sinonim in ikona koroškega luksuznega turizma, ki je v odličnih rokah hotelske verige Falkensteiner.

falkensteiner_schlosshotel_velden
Photo Credit: Falkensteiner Schlosshotel Velden

DOSTOPNOST

Hotel je enostavno dostopen in je blizu glavnih avstrijskih prometnih poti. Od Celovca je oddaljen približno 2 km. Blizu pa je tudi izjemno pomembno želežniško in cestno prometno vozlišče v Beljaku. Gostje v avstrijski Monte Carlo večinoma prihajajo z lastnimi vozili. Njim je namenjena ogromna podzemna garaža, ki je enostavno dostopna in prilagojena tudi električnim vozilom. Kot se spodobi za petzvezdični hotel, je odlično poskrbljeno tudi za shuttle prevoze do glavnih prometnih točk. Zapeljejo pa vas tudi v stilu z lastnim vozilom Rolls Royce Ghost. Najbližje je celovško letališče, ki pa ni ravno najbolj frekventno. Precej gostov prihaja tudi iz ljubljanskega letališča in iz Benetk in Trsta. Prednost lokacije je, da je v neposredni bližini kar 5 mednarodnih letališč in zagotovo boste našli ustrezno transportno rešitev. Vozniki, pozor, na cestah v okolici Veldna je veliko naprav za merjenje hitrosti. Zato se kar pridno držite omejitev in uživajte v prelepih razgledih na jezero.

falkensteiner_schlosshotel_velden
Photo Credit: Falkensteiner Schlosshotel Velden

HLADNA PREDJED - Arhitektura in estetika

Edinstvena renesančna arhitektura dvorca z rumeno fasado dominira na obali jezera. Hotel je bil prenovljen in dograjen leta 2007. Na mednarodnem arhitekturnem natečaju leta 2004 je zmagal arhitekturni biro Jabornegg & Palffy. Rezultat je sodobna arhitektura, katerega center je dvorec, novi prizidek pa deluje kot obzidje. Na ta način se elegantno dopolnjujeta, v vmesnem prostoru pa je nastal prelep park, ki deluje ekskluzivno in hkrati zasebno. To najbolj začutiš ob uživanju na terasi sob v novem prizidku. Nova zgradba ne posega v objezersko promenado na agresiven način in zdi se, da se zlivata v celoto, čeprav se pod zazeljeno in zastekljeno okolico skriva orjaški wellness center in druge hotelske funkcije. Fotogenična okolica kar kliče po incentive dogodkih in zlahka si predstavljamo tudi kakšno predstavitev novega avtomobila. Grajski hotel je leta 2013 prevzela nepremičninska druža Karla Wlaschka z Dunaja, upravljanje pa hotelska veriga Falkensteiner. Hotel so ob prevzemu osvežili in odlikuje ga izjemna kombinacija starega in novega. Notranjo opremo zaznamujejo čiste linije in minimalistične oblike, prevladujeta bež in temno rjava barva, zlati detajli pa interjerju dajo pridih luksuza.

falkensteiner_schlosshotel_velden
Photo Credit: Falkensteiner Schlosshotel Velden

TOPLA PREDJED - Osebje in kulinarična ponudba

Kaj sploh dodati kot komentar na vrhunsko osebje hotela Falkensteiner. Prijazen nasmeh, profesionalnost, srčnost in mladostna zagnanost krasi izjemno receptorko, ki ji ni težko narediti korak ali dva več za zadovoljstvo gostov. Po bivanju v hotelu pa z veseljem ugotovljamo, da to velja za vse osebje. Hotel je visoka šola hotelirstva za vse, ki razvijajo luksuzni hotelski produkt.

To je mešanica Mediterana in lokalnih okusov. Je lahko še kaj boljšega? V hotelu Falkensteiner nosijo nezamenljiv podpis chefa Thomasa Gruberja. Regionalna kuhinja, ki jo razvija, temelji na vrhunskih sestavinah in različnih kulturah, ki se prepletajo v tem delu Evrope. Kar smo okusili v restavraciji Seespitz, lahko povzamemo tudi kot hrana z dušo, srcem in pametjo. V vseh ozirih vrhunsko, tudi z vidika izjemne vinske liste, ki sledi isti filozofiji. Ta ponuja vse, če pa česa ni, vam v zelo kratkem času priskrbijo. Pa še tole. Restavracija Seespitz ima 2 kuharski kapi v vodiču Gault Millau and 2 forks by Falstaff. Zajtrk je bil v času obiska strežen v kongresnem centru, ki so ga spremenili v prijetno zajtrkovalnico. Del zajtrka je samopostrežen, del pa a la carte, kot je značilno za skupino Falkensteiner.

falkensteiner_schlosshotel_velden
Photo Credit: Falkensteiner Schlosshotel Velden

GLAVNA JED – Kongresna in hotelska ponudba

Hotelske sobe

Sodobna interpretacija grajske sobane. V tej sobi ni prav nič fake. Mogočni kamin, klasični parket, beli cararski marmor v kopalnici, masivno pohištvo po meri, vse je originalno in unikatno. Soba, ki smo jo preizkusili, je junior suita v modernem prizidku, ki je po velikosti zares izjemna. Postelja je XXL kategorije, ne samo po velikosti, predvsem po udobju in vrhunski posteljnini. Luči se upravljajo digitalno in z malce vaje si lahko pričarate romantično vzdušje. Vse deluje brez napak in je odlično vzdrževano. Če iščete rain shower, je preizkušeni model, po katerem bi se lahko zgledovali projektanti novih hotelov. V tej grajski sobani bi se z lahkoto dalo preživeti tudi daljše nomadsko bivanje, tudi zaradi razgledov iz intimne terase na prelep grajski vrt. Predvsem pa zaradi brezčasnega stila, ki ne gre iz mode in nadstandardne kakovosti.

Konferenčne kapacitete

Shchlosshotel Velden ni navaden hotel in tudi kongresni center je del zgodb, ki zbujajo domišljijo. Je prostor, kjer čas teče počasneje. Kongresni center ima lasten vhod in ga lahko označimo kot pravi multifunkcijski kongresni center. Srce je dvorana Ballroom, ki se je da pregraditi v dve manjši dvorani in ponuja čudovit razgled na jezero. Dvorana sprejme do 400 udeležencev. Vrhunska opremljenost dvoran se razume sama po sebi, saj je bil hotel ob otvoritvi z naskokom najbolj napreden kongresni center v regiji. Zaradi številnih zunanjih površin in neverjetne fotogeničnosti je hotel še posebej primeren za predstavitve novih avtomobilov. Takšnih dogodkov se je v preteklosti zvrstilo že veliko.

falkensteiner_schlosshotel_velden
Photo Credit: Falkensteiner Schlosshotel Velden
falkensteiner_schlosshotel_velden
Photo Credit: Falkensteiner Schlosshotel Velden

SLADICA – Dodatna ponudba

Celotna regija je prepolna različnih incentive idej in ponudnikov. Za bolj aktivne kongresne udeležence je na voljo lastna marina in kopališče pa tudi nekaj skritih kotičkov za prav posebno zabavo pod zvezdami. Incentive ideje lahko preverite na spletni strani https://www.carinthia-incentives.at/.

falkensteiner_schlosshotel_velden
Photo Credit: Falkensteiner Schlosshotel Velden

FLOP – NEGATIVNA PRESENEČENJA

Za takšen nivo storitve je potrebno malce globje seči v žep. Ta hotel vsekakor ne navdušuje z ugodnimi cenami, potrdimo pa lahko da je vreden vsakega centa zaradi visokega nivoja storitve in prestižnosti lokacije.

TOP – POZITIVNA PRESENEČENJA

Wellness center Aquapura SPA se razprostira kar na 3.600 kvadratnih metrov in sodi med najbolj prestižne welness centre v tem delu Evrope. Na voljo so 3 notranji in zunanji bazeni, panoramska vrtna savna in prostor za sprostitev z vodnimi ležalniki in SPA-kinom. Med izjemnim izborom različnih tretmajev posebej izstopa metoda zdravljenja Haki, ki jo je izumil Harald Kitz. Priporočamo obisk ob prvi daljši pavzi na vašem dogodku.

TRAJNOSTNE AKTIVNOSTI IN PRAKSE

Hotel promovira trajnostne ukrepe, med katerimi izpostavljajo zlasti management čiščenja sob. Med drugim promovirajo menjavo posteljnine na štiri dni. Posebnih certifikatov hotel ne promovira.

falkensteiner_schlosshotel_velden
Photo Credit: Falkensteiner Schlosshotel Velden

KONČNI VTIS IN KREDIBILNOST

Schlosshotel Velden je nedvomno eden od najbolj prestižnih hotelov hotelske verige Falkensteiner. Zaradi tega je kot vrhunski športnik, ki se trudi pred težko nalogo premagati lastne hotelske standarde in ostati v vrhu hotelske industrije. Ko smo hotel nazadnje ocenjevali, ga je hotelska veriga Falkensteiner komaj prevzela v upravljanje. Danes je nedvomno v vrhunski kondiciji. Stara se skoraj tako dobro kot najboljši bordojci in leta po prenovi mu lepo pristajajo. Od velike investicije je, verjeli ali ne, minilo že petnajst let.

Če si zastavimo vprašanje, ali je hotel zaščitni znak in ikona koroškega turizma, je naš odgovor enoznačen. Voden je z nemško natančnostjo in avstrijskim šarmom, je pojem vrhunskosti na vseh področjih. Tudi na področju organizacije dogodkov, saj so vajeni najbolj nenavadnih in zahtevnih organizatorjev dogodkov. V tem hotelu je vse točno tako, kot pričakujete od vrhunskega kongresnega petzvezdičnega hotela. Osebje vam bo znalo popihati na od koronske krize ranjeno kongresno dušo. Prav osebje pa pravzaprav najbolj očara in potrjuje, da smo turizem še vedno ljudje.

KONČNA OCENA: 4.98 ZLATI Resort kongresni hotel

ZLATO končna ocena od 4.81 do 5.00
SREBRNO  končna ocena od 4.61 do 4.80
BRONASTO  končna ocena od 4.41 do 4.60

KATEGORIJA5*****
DELUJE OD1890, prenovljen leta 2007
KONGRESNA ZVEZDAResort kongresni hotel
KONGRESNI STANDARD Kongresni hotel
ŠTEVILO HOTELSKIH SOB103 sobe in suite ter 50 apartmajev
ŠTEVILO DVORAN5
POVRŠINA DVORAN800 m2
MAX. KINO POSTAVITEV400
SPLETNA CENA320 – 2385 EUR / Booking, september 2023
NASLOVFalkensteiner Schlosshotel Velden
Schlosspark 1
Velden, Avstrija


T: +43 (0)427452 0000
E: meet.schlossvelden@falkensteiner.com
W: www.falkensteiner.com/en/schlosshotel-velden/

ZMOGLJIVOSTI
  • Restavracija “Seespitz”
  • Salon in restavracija “Atelier”
  • Hotelski bar “Charly Walker”
  • Plažni klub “Mochi”
  • Spa Bistro
  • Plesna dvorana
  • Acquapura SPA na 3500 m2
  • Fitness Center
IZJEMNOSTExperience Concierge Jean David Wiessmann – član les Clefs D’Or poskrbi tudi za najbolj skrite želje gostov. Naziv ki ga nosi, je nomen est omen tudi za kreiranje zanimivih in predvsem originalnih icentive idej na Koroškem.
falkensteiner_schlosshotel_velden
Photo Credit: Falkensteiner Schlosshotel Velden
REZULTATIOCENE
1. LOKACIJA5.00
2. DOSTOPNOST4.76
3. SPLOŠEN VTIS OB PRIHODU5.00
4. PREDDVERJE (LOBBY)5.00
5.  OBNAŠANJE ZAPOSLENIH5.00
6.  RECEPCIJA5.00
7.  HOTELSKA SOBA5.00
8.  HOTELSKA POSTELJA5.00
9. KOPALNICA IN STRANIŠČE5.00
10. HOTELSKI ZAJTRK4.99
11. RESTAVRACIJE IN BARI4.98
12. KONFERENČNE DVORANE5.00
13. DODATNA PONUDBA5.00
SKUPNA OCENA:   4.98

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.