lego-lamborghini-car-premiere-shopping-mall-green-supercar
Foto: Robert Krumpak

Kaj se zgodi, ko moči združita LEGO® in Lamborghini?

V Ljubljano je premierno zapeljala replika Lamborghinijevega najmočnejšega avtomobila, v celoti izdelanega z LEGO® kock. Uradno predstavitev je podjetje LEGO® zaupalo agenciji Creative Pro Adriatic

Devetdeset let potem, ko je nastala prva kocka, v podjetju LEGO® še vedno premikajo meje mogočega. Odločitev za partnerstvo s podjetjem Automobili Lamborghini je bila logična. Blagovna znamka že šestdeset let kroji sanje številnim avtomobilskim navdušencem in je sinonim za brezkompromisno zmogljivost ter dih jemajoče oblikovanje. Replika ikoničnega športnega avtomobila je dokaz, da je iz LEGO kock res mogoče zgraditi vse, kar dopušča domišljija.

Lamborghini Sián FKP 37, v celoti narejen iz elementov LEGO® Technic™, je plod inovativnih inženirjev in oblikovalcev iz tovarne v Kladnu na Češkem, ki so za izgradnjo potrebovali preko 8.660 ur. Model vključuje delujoče svetlobne elemente in izjemno realistično izdelano notranjost. V izstopajočo zeleno barvo ga je s posebno UV tehniko barvanja oblekel eden izmed uradnih Lamborghinijevih ličarjev.

Sián je najmočnejši serijski Lamborghini doslej. Hkrati je prvi Lamborghini na hibridni pogon. Neomajni motor V12 s pomočjo elektromotorja proizvede 819 konjskih moči in avtomobil ponese do vrtoglavih 350 kilometrov na uro. Modelu primerno je regionalna premiera potekala v duhu hitrosti. Zasnovana je bila kot dvotedenski festival, pod imenom LEGO® Store Dnevi hitrosti. Prevleko je s pomočjo obiskovalcev slavnostno odkril moderator dogodka Tin Vodopivec, uradno predstavitev pa je spremljalo zabavno dogajanje in preizkušnja v vožnji z avtomobilom na daljinsko vodenje.

lego-lamborghini-car-premiere-shopping-mall-green-supercar
Foto: Robert Krumpak

Podatki o modelu LEGO® Technic™ Lamborghini Sián FKP 37 v naravni velikosti:

● Za izdelavo je bilo uporabljenih več kot 400.000 elementov LEGO® Technic™
● Avtomobil sestavlja 154 različnih vrst elementov LEGO® Technic™, vključno z 20 elementi, ki so bili oblikovani posebej za ta model
● Skupna teža: 2.200 kg
● 8.660 ur porabljenih za izdelavo
● Ustvarilo ga je 15 strokovnjakov
● Mere konstrukcije so enake kot pri resničnem modelu: 4.980 mm dolžine, 2.101 mm širine in 1.133 mm višine
● Delujoče prednje in zadnje luč

lego-lamborghini-car-premiere-shopping-mall-green-supercar
Foto: Robert Krumpak

Agencija Creative Pro Adriatic je poskrbela, da je bila predstavitev modela Lamborghini Sián nepozabna izkušnja za udeležence, obenem pa je dogodek predstavljal mejnik v regiji.

Aljaž Čad, direktor agencije Creative Pro Adriatic, je povedal: “Ker sem tudi sam po duši navdušenec nad avtomobili, mi je bil dogodek pisan na kožo. Kot specializirana agencija za dogodke, ki s strastjo ustvarja doživetja izven okvirjev klasičnih poslovnih dogodkov, smo bili navdušeni, ko smo prejeli povpraševanje. Za naročnika smo prevzeli celotno kreativno zasnovo projekta, komunikacijo z mediji, ustvarjanje vsebin in končno izvedbo dvo-tedenskega dogodka. Priznati moram, da je bilo precej stresno gledati kako dve-in-pol tonski avtomobil z viličarjem vozijo v drugo nadstropje Cityparkove garaže. Na koncu pa je bil trud poplačan z visokim dosegom dogodka, objavami v medijih, na družbenih omrežjih, hkrati pa povečano prodajo v trgovini LEGO® Store Slovenija.”

lego-lamborghini-car-premiere-shopping-mall-green-supercar

Več informacij o Creative Pro Adriatic si lahko preberete tukaj: https://www.creativepro.agency/si/.

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.