slovenian_cvb
Photo Credit: Slovenian Convention Bureau

IMEX America je v svoji 12. izdaji presegel vsa pričakovanja tako udeležencev kot organizatorjev. Obiskalo ga je več kot 15.000 obiskovalcev, med katerimi je bilo 5.000 vabljenih gostov, ki so z razstavljavci sklenili preko 80.000 sestankov. V Las Vegasu se je ob podpori Slovenske turistične organizacije ameriškemu tržišču uspešno predstavila Slovenija, ki na dogodku sodeluje že od samih začetkov borze. Kongresni urad Slovenije je tokrat nastopal skupaj s petimi partnerji.

Na dogodku so sodelovali Kongresni urad pri Turizmu Ljubljana, Intours DMC, BledRose Hotel, Hotel InterContinental Ljubljana ter Sava Hoteli. Na dogodku se je na stojnici skupine Liberty Group, samostojno predstavljal tudi član Kongresnega urada Slovenije, Liberty Adriatic.

Bistvo dogodka so vnaprej sklenjeni sestanki in vsi slovenski udeleženci so v celoti zapolnili imeli svoje koledarje. Posebej so zadovoljni s strukturo vabljenih gostov, med katerimi je dobra petina korporativnih kupcev. Pa tudi z interesom za Slovenijo in konkretnostjo povpraševanj. Na ameriškem trgu je najdlje prisotna agencija Intours DMC, ki strateško že sodeluje z eno največjih ameriških event agencij Maritz. Tudi po njihovi zaslugi in zaradi odličnih referenc, je bilo zanimanje za Slovenijo res veliko. Po besedah direktorja agencije Intours, pa ameriški trg ponuja veliko priložnosti, ki jih Slovenija mora izkoristiti.

slovenian_cvb
Photo Credit: Slovenian Convention Bureau

K uspehu je pomembno prispeval tudi timski duh ekipe na stojnici, ki ga je Barbarba Trček Kranjc iz Bledrose hotela opisala kot »Vsi za enega, eden za vse«. Slovenski razstavljalci so v povprečju na dogodku sklenili od 20 do 30 poslovnih sestankov, ki so že prinesli konkretna povpraševanja. O razsežnosti dogodka po svoje govori tudi IMEX app, ki predstavlja orodje za sklepanje sestankov. V času dogodka je bilo skeniranih kar 124.000 kontaktov, kar 3000 sestankov pa je bilo sklenjenih na licu mesta.

Gabrijela Maruh iz Sava turizma je poudarila: “Presenečena sem, da Američani dobro poznajo Slovenijo in imajo velik interes za obisk naše države. Zato je zelo pomembno, da ohranjamo prisotnost na ameriškem trgu. Tudi zaradi udeležbe na IMEX Amerika je naša prepoznavnost dobra. Zanimivo pa bi bilo, če bi se v prihodnje glede promocije povezali s Hrvaško.”

Slovenija je pozornost vzbujala predvsem zaradi svoje ponudbe, ki je navdušila ameriške organizatorje dogodkov. Po besedah sodelujočih slovenskih partnerjev je največ zanimanja za incentive ponudbo, zlasti za kulinarično in enološko ponudbo, ki odmeva tudi v ZDA. Slovenija je bila med obiskovalci označena kot eno izmed presenečenj dogodka. K temu so prispevale tudi pozitivne reference, zlasti uspešno izveden dogodek Microsoft, ki ga je v oktobru gostila Slovenija. To je po besedah Milene Vuletić iz hotela Intercontinental na stojnico pritegnilo številne obiskovalce. Tudi sicer pa v tem hotelu opažajo povečan interes za Slovenijo.

Po mnenju udeležencev je dogodek pokazal, da se je industrija srečanj po koronakrizi uspešno pobrala in vrnila. Ameriško tržišče pa ima po mnenju Jana Oršiča iz Kongresnega urada Ljubljane izjemen potencial.

slovenian_cvb
Photo Credit: Slovenian Convention Bureau

“Letošnji IMEX America je pokazal, kako pomembna je vztrajna promocija na ameriškem tržišču. Slovenski partnerji že žanjejo sadove dela v preteklosti.”

Dogodek je poleg poslovnega dela ponujal tudi veliko priložnosti za izobraževanje. Dosedaj največji IMEX Inspiration Hub je obiskalo več kot 2000 udeležencev dogodka, ki so lahko spremljali največja imena industrije srečanj. Vsa predavanja so bila brezplačna in so navduševala tudi zaradi uporabe inovativnih izobraževalnih formatov.

Uspešne predstavitve ne bi bilo brez podpore Slovenske turistične organizacije in ekipe Kongresnega urada Slovenije, ki je projekt izvedla. Direktor Kongresnega urada Slovenije Fredi Fontanot je ob tem poudaril: “Letošnji IMEX America je pokazal, kako pomembna je vztrajna promocija na ameriškem tržišču. Slovenski partnerji že žanjejo sadove dela v preteklosti. Zato bomo ta trg še naprej razvijali in že na Convento v začetku leta 2024 pripeljali skupino uglednih vabljenih gostov. Razmišljamo pa tudi o bolj ambiciozni sejemski stojnici, ki bo še dodatno izpostavila vse prednosti naše ponudbe.”

Objavljeni so tudi že datumi dogodka v letu 2024. Show bo ponovno potekal v Mandalay Bayu od 8. do 10. oktobra 2024.

#imex #imexamerica #imexlasvegas #imex23 #slovenimeetings #meetinslovenia

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.