graphic_writing
Photo: Conventa Crossover, Špela Gorjan

Ste se kdaj spraševali, kako lahko obeležite najpomebnejšo predstavitev vašega dogodka ali kako bi najbolje strnili misli glavnega govorca brez klasičnih fotografij ali video posnetkov? Ena od rešitev je grafično zarisovanje na dogodkih. Podjetje Nariši mi zgodbo je ustvarilo vrsto rešitev, s katerimi pomagajo organizatorjem dogodkov strniti vsebino njihovega dogodka.

Znanstveno dokazano je, da večina ljudi najbolje pomni in razume informacije, ki so predstavljene vizualno. Grafični izdelki pritegnejo občinstvo, zaposlene in stranke. Kako torej deluje grafično zarisovanje? Na sestanku ali dogodku, umetniki in umetnice ustvarijo grafični zapis vsebine na licu mesta. Rišejo, kar je izrečeno in kar se skriva za besedami. Izdelek je prilagojen posameznemu dogodku, je unikaten in odraža organizacijo dogodka.

“Nariši mi zgodbo” je skupina facilitatork in trenerk, ki strastno raziskujejo grafično facilitacijo, da z njo podpirajo učne procese in prinašajo jasnost. Članice ekipe imajo izkušnje dela v različnih okoljih, vključno s podjetniki, ministrstvi, nevladnim sektorjem in lokalnimi skupinami doma in v tujini. Priprava na ustvarjanje vsakega izdelka je ključna, da je izdelek skladen s potrebami naročnika. Na dogodku Conventa Crossover je Špela Gorjan poskrbela, da so tako organizatorji dogodka kakor udeleženci lahko hitreje razumeli zaključke in z dogodka odšli z novimi spoznanji.

graphic_writing
Photo: Conventa Crossover, Špela Gorjan

Podjetje ponuja tri vrste storitev: grafično žetev, grafično facilitacijo in delavnice. Prednosti vseh treh storitev so aktivno vključevanje udeležencev, lažje sprejemanje odločitev in nov pogled na znane zgodbe. Večina se najbolje uči preko podob, zato so grafični zapiski odlično orodje, da si ljudje lažje zapomnijo vsebino in povežejo predstavljene ideje.

Če vas zanima grafično zarisovanje za vaš dogodek, si preberite več: https://narisimizgodbo.si/.

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.