rajhenburg_castle
Photo Credit: Rajhenburg Castle

GRAJSKI DOGODKI

Grad Rajhenburg, ki leži na razgibanem hribu šestdeset metrov nad reko Savo, že stoletja obvladuje okoliško pokrajino. Med letoma 1131 in 1147 je grad zgradil salzburški nadškof Konrad, vplivni posestnik. V preteklih desetletjih je bila celotna posest skrbno prenovljena in danes gosti dogodke v prostornih treh dvoranah, atriju in restavraciji A3.

Danes popolnoma obnovljen objekt upravlja Kulturni dom Krško, lokalna kulturna ustanova. Obiskovalci gradu se lahko udeležijo različnih prireditev (koncertov, predstav in predavanj) ter se seznanijo z zgodovino gradu in mesta na stalnih in občasnih razstavah. Ob sprehodu skozi stavbo dobijo vpogled v arhitekturni razvoj gradu v obdobju romanike, gotike in renesanse vse do danes. Organizatorji dogodkov lahko izberejo Grad Rajhenburg za vrsto dogodkov, za vse do 200 udeležencev.

rajhenburg_castle
Photo Credit: Rajhenburg Castle

Ker je grad Rajhenburg med najpomembnejšimi srednjeveškimi grajskimi arhitekturnimi spomeniki v Sloveniji, dajejo lastniki poseben poudarek arhitekturni zgodovini objekta. Dvorana lahko sprejme do 200 udeležencev.

rajhenburg_castle
Photo Credit: Rajhenburg Castle

Kulinarična tradicija in sodoben dizajn

V grajski kleti deluje galerija vin, v muzejski trgovini pa so na voljo razstavni katalogi in številni domači izdelki. V grajski kavarni vam postrežejo s kavo in odličnim pecivom. Popolnoma obnovljeni grad je s svojo slikovito okolico tudi čudovito poročno prizorišče.

Eden od zaščitnih znakov restavracije je restavracija A3, kjer združujejo kulinarično tradicijo s sodobnim dizajnom in tehnikami. Organizatorji srečanj lahko tako izbirajo med množico sob v edinstveno prenovljenem prizorišču.

rajhenburg_castle
Photo Credit: Rajhenburg Castle

KONTAKT

Grad Rajhenburg
Cesta izgnancev 3
Brestanica, Slovenija

T: +386 7 620 42 16
E: info@gradrajhenburg.si
W: https://www.gradrajhenburg.si/

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.