hotel_kai_graz
Photo: Kai 36 Hotel & Cafe Bar

LOKACIJA

Grajski hrib Schlossberg je simbol Graza, ki se dviga nad starim mestnim jedrom. Ob vznožju gradu je legendarni graški hotelir Helmut Marko odprl enega najbolj nenavadnih hotelov v Srednji Evropi. Nahaja se v stari hiši, ki je bila prvič omenjena že leta 1596. Hiša je od glavnega mestnega trga oddaljena dobrih 500 metrov. Nahaja se v neposredni bližini popularne vzpenjače, s katero se popeljete na vrh griča. Do vrha vodi tudi slikovito stopnišče z 260 stopnicami. V neposredni bližini je nekaj pomembnih mestnih muzejev, vključno z galerijo »Kunsthaus« na drugem bregu reke Mure. Hotel se skozi slikovite terase dviguje proti vrhu griča. Vzpon po stopnicah do najvišje hotelske terase vas bo nagradil s čudovitim razgledom in uživanjem v nenavadnih skulpturah. Lokacija v srcu mesta je preprosto izjemna in hotel se zdi kot umetniška oaza za radovedne popotnike in hipsterje po srcu.

hotel_kai_graz
Photo: Kai 36 Hotel & Cafe Bar

DOSTOPNOST

Graz je pomembno prometno križišče. To velja predvsem za železnico in avtoceste, ki se križajo v tem delu Avstrije. Zaradi tega večina gostov prihaja v Graz na ta način. Za goste ki se pripeljejo z avti, je dobro poskrbljeno in osebje hotela jim bo avto parkiralo v bližnjem hčerinskem hotelu. Bolj problematičen del je letalska dostopnost. Nekaj letov je do glavnih letalskih vozlišč v Evropi in centralnega Dunaja. Sicer pa prevladujejo čarterji v eksotične destinacije. Zato se je bolje zanesti na železnico in ali dostop z avtomobili. O javnem prometu v Grazu ni potrebno izgubljati besed, saj je vzor številnim destinacijam. Iz hotela pa se vam ne bo težko sprehoditi do ključnih mestnih znamenitosti, ki so na dosegu roke. Pa še to, taksiji so kot se spodobi, odlično urejeni in ne preveč zasoljeni. Graz je nedvomno prototip «walkable« mesta.

hotel_kai_graz
Photo: Kai 36 Hotel & Cafe Bar

HLADNA PREDJED - Arhitektura in estetika

Stavba, v kateri se nahaja hotel, je bila prvič omenjena že leta 1596. Skozi čas so se v njej izmenjevale različne dejavnoti. Zunanjo podobo so arhitekti v celoti ohranili in jo le malce dodelali. Takoj po vstopu se odpre nov svet z majhnimi atriji in terasami ter genialno arhitekturno povezavo do grajskega griča. Historični del, prenovljen v minimalističnem slogu, definirajo razkošni materiali in dizajnerska svetila Flos. Med materiali prevladujeo les, kamen, baker, medenina in steklo, ki se povezujejo v izjemno celoto. Vsaka soba je originalna zaradi razgledov, tlorisa, umetniških del, in zato si kot gost zaželiš menjati sobo prav vsak dan. To je hotel z dušo in prav posebno energijo. Z veseljem se izgubljaš v hotelskih labirintih in posediš v cool atriju. Tudi ta hotel iz skupine Marko Hotelov nosi avtorski podpis arhitekt Nicole Lam in Birgit Kilzer. Stavbo napolnjujejo z energijo tudi orginalne slike. Kar 163 jih je razporejenih po hotelu. Pa še nekaj nam je padlo v oči. Neverjetne so kombinacije talnih oblog in materialov, ki ustvarjajo prav posebno taktilno doživetje. Izjemno in tudi večkrat nagrajeno v mednarodnih arhitekurnih krogih. WOW Kai36!

hotel_kai_graz
Photo: Kai 36 Hotel & Cafe Bar

TOPLA PREDJED - Osebje in kulinarična ponudba

Ja, vse v tem hotelu je originalno in butično. Dobesedno. Takšen je tudi odnos zaposlenih, ki se trudijo, da bi vaše bivanje v hotelu potekalo čim bolj prijetno. Predvsem pa nas je navdušilo dejstvo, da gostoljubje ni bilo zaigrano, temveč res pristno. Užitek je piti vrhunsko kavo, ter uživati v veganskih slaščicah v baru. Lahko bi rekli, da je hotel pisan na kožo urbanim raziskovalcem in takšna je tudi celotna ponudba, ki nas je več kot navdušila. Ali ste vedeli, da ima Graz največje število vegeterijanskih in veganskih restavracij v Avstriji? Zajtrk je v tem hotelu bolj brunch, raztegnjen vse do 2. ure popoldne. Vse je odvisno od vašega počutja. Eggs Benedict so klasa zase, odlična je tudi Shashuka. Popoldne pa morate obvezno poskusiti kakšno od biodinamičnih vin, ki jih ponujajo. Osebje vam bo pomagalo tudi v primeru, da imate kakšne bolj zahtevne foodie ideje. Nesebično so nas usmerili v najboljše, kar premore Graz.

hotel_kai_graz
Photo: Kai 36 Hotel & Cafe Bar

GLAVNA JED – Kongresna in hotelska ponudba

Hotelske sobe

V butičnem hotelu je 21 sob, ki so vse po vrsti originalne in nimajo nikakršne zveze z generično hotelsko arhitekturo. Vsaka je namreč tudi umetniška galerija, ki se po dizajnu in velikosti prilagajajo arhitekturi hotela. Preizkusili smo morda najbolj atraktivno sobo št. 21 ali poolhouse tik pod bazenom. Posebnost sobe je intimna terasa z razgledom, ter veliko panoramsko okno, ki povezuje notranjost z izvirno arhitekturno rešitvijo hotela. V sobi je kakovosten parket, sicer pa je minimalistično opremljena tako, da v njej zasijete vi in mogočna slika Laure Stadtegger. V takšni sobi pozabite na mini bar, klasične omare ali masivno pohištvo. Vse, kar potrebujete, je izjemna postelja in vrhunsko opremljena kopalnica. Soba je namreč kanvas, ki si ga uredite po svoje v skladu z letnimi časi. Zlahka si predstavljamo tudi daljše bivanje v manj toplih mesecih, poleti pa je užitek ob bazenu in na terasah popolnoma nerealen. Soba te ponese v paralelni svet, ki ga zlepa ne pozabiš. Izjemno.

Konferenčne kapacitete

Hotel nima klasičnih kongresnih kapacitet. Biser hotela pa je terasa, ki je pravzaprav forma viva z bazenom. Bolj odbitega prostora za dogodke v Grazu ne boste našli. Seveda pa je ta ponudba omejena na tople poletne mesece. Po naši oceni je prostora za cca. 50 gostov.

hotel_kai_graz
Photo: Kai 36 Hotel & Cafe Bar
hotel_kai_graz
Photo: Kai 36 Hotel & Cafe Bar

SLADICA – Dodatna ponudba

Super cool bazen z razgledom na strehe Graza. Nepozabno za dušo in telo.

hotel_kai_graz
Photo: Kai 36 Hotel & Cafe Bar

FLOP – NEGATIVNA PRESENEČENJA

Odločitev, da v sobah ni mina bara, nekako razumemo. Vseeno pa bi vsaj kakšen hladilnik prišel prav, zlasti v tropsko vročih poletnih mesecih.

TOP – POZITIVNA PRESENEČENJA

Forma Viva, ki jo je Helmut Marko ustvaril v rocku Schslossberga. Kot se spodobi, ne manjka niti Formula 1.

TRAJNOSTNE AKTIVNOSTI IN PRAKSE

Vsa hrana pri zajtrku naj bi bila po zagotovilih osebja lokalna. Koncept »z njive na krožnik« je nedvomno najbolj izstopajoč. Pohvalna je tudi ekološka kozmetika v dozirnikih. Najbolj pa, vsaj za nas, izstopa zgodba lastnika. Kupovanje umetniških del mladih in uveljavljenih umetnikov je pravzaprav 100 % družbena odgovornost. Kot je nekoč dejal Helmut Marko: »Drugi kupujejo jahte – jaz kupujem umetnine.« Mislim, da komentar ni potreben in zlahka pokrije kakšnega od pomembnih SDG kriterijev.

hotel_kai_graz
Photo: Kai 36 Hotel & Cafe Bar

KONČNI VTIS IN KREDIBILNOST

Hotel je izjemen kanvas, ki ga sami napolnite s svojo zgodbo, ki ste jo prinesli s sabo v eno od dvajsetih originalnih sob. Ni vsiljiv s slogom, ne obtežuje z barvami, preprosto pusti, da zadihate in si želite ostati dlje. Mestu je na dlani in ves čas blizu, lahko se vanj potopite, ali pa ga preprosto uživate s hotelske terase. Zaradi tega je tako poseben in priljubljen med gosti, ki takšne zgodbe cenijo. To ni hotel, ki prodaja kvadratne metre in generičen dizajn iz Ikee. To je prototip hotela, ki gradi na doživetju in ceni svoje goste ne glede na to, kateri vetrovi so jih zanesli v Graz. Spomin na to doživetje bo še dolgo odmeval. V tem hotelu smo se odlično počutili in to velja tudi za druge goste. To potrjuje visoka ocena na bookingu 9.3. Ja, brez dvoma je ta hotel pravi game-changer.

KONČNA OCENA: 4.94 ZLATI Butični Kongresni Hotel 

ZLATO končna ocena od 4.81 do 5.00
SREBRNO končna ocena od 4.61 do 4.80
BRONASTO končna ocena od 4.41 do 4.60

KATEGORIJA5*****
DELUJE ODFebruar 2020
KONGRESNA ZVEZDAButični kongresni hotel
KONGRESNI STANDARD Hotel s konferenčnimi kapacitetami
ŠTEVILO HOTELSKIH SOB20 sob in suit
ŠTEVILO DVORAN1 zunanje posebno prizorišče (terasa)
PORŠINA DVORANTerasa z bazenom (površina ni znana)
MAX. KINO POSTAVITEV50 gostov za sprejem na prostem
SPLETNA CENA140 – 220 EUR / Booking, avgust 2023
NASLOVKAI 36 HOTEL
Kaiser-Franc-Josef-Kai-36
Graz, Avstrija


T: +43 316 81 33 00
E: office@kai36.at
W: www.kai36.at

ZMOGLJIVOSTI
  • Cafe Bar
  • Art Caffe (163 umetniških del)
  • Bazen
  • 111 stopnic do najvišje terase
IZJEMNOSTTerase in bazen pod skalco so posebno prizorišče, ki je hkrati umetniška forma viva. Za malo skupino udeležencev boste težko našli bolj slikovito lokacijo v mestu.
hotel_kai_graz
Photo: Kai 36 Hotel & Cafe Bar
REZULTATIOCENE
1. LOKACIJA5.00
2. DOSTOPNOST4.75
3. SPLOŠEN VTIS OB PRIHODU5.00
4. PREDDVERJE (LOBBY)4.98
5.  OBNAŠANJE ZAPOSLENIH5.00
6.  RECEPCIJA5.00
7.  HOTELSKA SOBA5.00
8.  HOTELSKA POSTELJA5.00
9. KOPALNICA IN STRANIŠČE4.96
10. HOTELSKI ZAJTRK5.00
11. RESTAVRACIJE IN BARI4.92
12. KONFERENČNE DVORANE4.75
13. DODATNA PONUDBA4.85
SKUPNA OCENA:   4.94

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.