kobilarna_lipica
Photo: Kobilarna Lipica

400 let kulturne in naravne dediščine

Posestvo Lipica je osrednja znamenitost Krasa in eden od glavnih kulturnih spomenikov Slovenije. Poleg vzreje konj je Lipica spomenik z več kot 400 leti kulturne in naravne dediščine, ki sta ju sooblikovala sožitje človeka in konja. Edinstvena zgodba Lipice se je začela leta 1580.

kobilarna_lipica
Photo: Kobilarna Lipica

Lipica je edinstvena tudi za organizatorje dogodkov. 300 hektarjev zelenega posestva, kjer domuje 300 plemenitih lipicancev, ponuja neskončno možnosti za nepozaben dogodek. Vožnja s kočijo skozi mogočne stoletne drevorede, beli konji in edinstvena kulisa kraške pokrajine ustvarjajo sanjsko energijo za dogodke.

kobilarna_lipica
Photo: Kobilarna Lipica

Organizatorji dogodkov lahko svoj dogodek gostijo v Kraški hiši, grajskih vrtovih, na neskončnih lipiških pašnikih ali v hotelu Maestoso. V Lipici ponujajo tudi popolno gostinsko ponudbo tako za dogodke na prostem, kot tudi v novem hotelu Maestoso.

hotel_maestoso
Photo Credit: Hotel Maestoso

Kobilarna Lipica ne privablja le ljubiteljev konj, temveč tudi ljubitelje športno-rekreativnih aktivnosti. Mednje sodi tudi golf z vrhunskim golfskim igriščem. Golf igrišče Lipica se razteza na razgibani kraški pokrajini s stoletnimi lipami in hrasti in obsega devet igralnih. Zgrajeno je bilo leta 1989 po zasnovi svetovno znanega projektanta golfskih igrišč, Donalda Haradina.

KONTAKT

Kobilarna Lipica
Lipica 5
Sežana, Slovenija

T: +386 (0)5 73 91 768
E: aaron.uazeua@lipica.org
W:www.lipica.org

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.