zelezniski_muzej
Photo: Slovenske Železnice, Stane Gortnar

Popolno industrijsko prizorišče v Ljubljani

Osupljiva industrijska stavba Železniškega muzeja je oddaljena le 15 minut hoje od starega mestnega jedra Ljubljana. Stavba, ki je prej služila kot mehanična delavnica za parne vlake, je dom osupljive zbirke parnih vlakov, ki jih ni več moč videti na tirih. S svojo edinstveno in fascinantno zgodovino stavba predstavlja popolno prizorišče za vaš naslednji dogodek, bogata industrijska in inženirska zapuščina pa ustvari ambient, ki si ga bodo gostje vašega dogodka zagotovo zapomnili.

zelezniski_muzej
Photo: Slovenske Železnice

Osrednje razstavišče muzeja, v katerem je razstava parnih vlakov, ima obliko rotunde. Zaradi prvotne namembnosti prostora je prostor neogrevan, vendar ima vse potrebne električne inštalacije. Zaradi tega je prizorišče idealno zavetje v vročih poletnih dneh. Prostor lahko sprejme do 800 udeležencev, organizatorji dogodkov pa lahko po dogovoru prostor spreminjajo po svojih željah.

zelezniski_muzej
Photo: Slovenske Železnice

Ker na prizorišču vozijo odsluženi parni vlaki, pri organizaciji dogodka razstavljene vlake umaknejo in vam s tem pustijo kanvas, na katerega lahko naslikate vaš dogodek v industrijskem ambientu. Tudi sicer muzej ponuja obilico zanimivih eksponentov – od uniform železniških uslužbencev do skrbno ohranjenih telekomunikacijskih naprav iz prejšnega stoletja.

KAPACITETE PRIZORIŠČA

ZUNANJI PROSTOR

Da

NAJVEČJA KAPACITETA800

NOTRANJI PROSTOR

Da

NAJVEČJA KAPACITETA800
SPREJEMI800
BANKETI800
KINO POSTAVITEV800
ŠTEVILO PARKIRIŠČ300
zelezniski_muzej
Photo: Slovenske Železnice

KONTAKT

Železniški muzej
Parmova ulica 35
Ljubljana, Slovenija

T: +386 1 291 26 41
E: muzej.sz@slo-zeleznice.si
W: https://www.zelezniskimuzej.si/

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.