grand_hotel_brioni
Photo: Grand Hotel Brioni Pula

LOKACIJA

Pula je po velikosti šesto največje hrvaško mesto. Razvoj sodobnega turizma se je začel z izgradnjo železnice, ki je leta 1866 povezala mesto s Trstom in Dunajem. To so bili hkrati dnevi slave in vrhuncev avstroogrske mornarice, ki si je mesto izbrala za svoj pomorski center. Vzporedno so se urejale tudi številne mestne plaže in sprehajališča. Prelomno je bilo leto 1973, ko je nastalo podjetje Arenaturist, predhodnik današnjega podjetja. Njegove srce je na polotoku Verudela, ki je od mesta oddaljen kakšnih deset minut vožnje (pet kilometrov). Na polotoku ni stanovanjskih stavb in je v celoti namenjen turizmu. Med vsemi lokacijami pa je najbolj prestižna prav lokacija hotela Brioni. S pogledi in razgledi na legendarno otočje, po katerem je hotel dobil ime, nima konkurence. Če v formulo izjemne lokacije dodate še zelene površine in vrsto dodatnih storitev, dobite zmagovalno kombinacijo za umestitev luksuznega hotela. To so prepoznali mednarodni in jugoslovanski zvezdniki že v sedemdestih letih. Takrat je bil hotel del mednarodnega jet seta, predsednik Tito pa s svojimi prijatelji reden gost. Lokacija ostaja in je po našem mnenju ena najbolj vročih incentive točk na Jadranu. Več o tem pa v nadaljevanju.

grand_hotel_brioni
Photo: Grand Hotel Brioni Pula

DOSTOPNOST

Prometna infrastruktura Pule se nenehno širi in obnavlja. Prometno najpomembnejši je avtocestni istrski ipsilon, po katerem pride največ gostov in ki povezuje slovenski in hrvaški avtocestni križ. Z avtom je pot do Pule hitra in enostavna. Hotel pa zna dobro poskrbeti za vašega jeklenega konjička. Prostora za parkiranje je več kot dovolj, pa tudi za polnjenje vašega električnega vozila. Kot v vseh turističnih središčih, se boste težko izognili gneči v največjih konicah, izven sezone pa je dostop po avtocesti zares enostaven. Velika prednost lokacije je neposredna bližina marine Verudela in Polesana. Vse točke Jadrana so iz Pule po morju lahko dostopne in to je tudi za organizatorje dogodkov odlična alternativa. Tudi letalska dostopnost se izboljšuje iz leta v leto. Zlasti v poletni sezoni je dostopnost dobra, boljšo pa si vsi želijo v zimskih mesecih. Turistično naselje je z mestom dobro povezano z javnim prevozom. Najbližja postaja avtobusa je od vhoda v resort oddaljena zgolj 50 metrov. Na področju kolesarske infrastrukture je še veliko prostora za napredek, zagotovo pa Pula ni med najslabšimi mesti, kar se tiče področja transporta. Ko boste znotraj resorta, je zanesljivo najbolj prijetna opcija pešačanje, ki je balzam za vaša pljuča in telo. Bližnjih Brionov namreč niso brez razlogov imenovali za klimatsko zdravilišče.

grand_hotel_brioni
Photo: Grand Hotel Brioni Pula

HLADNA PREDJED - Arhitektura in estetika

Kaj narediti z nekoč kultnim hotelom, kjer so prebivali zvezdniki jugo in svetovnega filma? Ob otvoritvi leta 1972 je takoj postal center družabnega življenja, hotel pa je veljal za najboljše delo postmodernističnega arhitekta Milana Kušana. Čeprav postmodernistična arhitektura pri marsikom vzbuja mešane občutke, so se investorji – hotelska skupina Arenaturist, odločili za trajnostno rešitev. Originalno arhitekturo so ohranili in se poklonili delu Milana Kušana, notranjost pa so popolnoma prenovili in to čisto do zadnjega, zares zadnjega detajla. O zahtevnosti prenove govori investicija, ki je znašala 34 milijonov evrov, kar je najbrž več kot bi znašala izgradnja novega hotela. Naš pogled na zunanjost je pozitiven, arhitektura je funkcionalna in se lepo vklaplja v borov gozd, hkrati pa ponuja lepe razglede na vse strani. Glede na višino (tri nadstropja) in gabarite se zdi, da se generično staplja z naravo. Vsekakor pa je preživela preizkus časa in po prenovi lepo zasijala v novi luči. Najlepše pa je skrito v notranjosti. Tako pedantno prenovljenih javnih prostorov že dolgo nismo videli. Odločili so se za brezčasen hotelski slog, ki ga definira kombinacija sivih in modrih odtenkov v kombinaciji z lesom. Prostore nadgrajujejo dela sodobnih istrskih umetnikov, ki so del vsake hotelske sobe. Razliko naredijo pikolovsko izdelane lesene obloge v sivih odtenkih. Pa dizajnersko pohištvo, ki ga najdete povsod po hotelu in potrjuje kakovost celotne zgodbe. To je preprosto hotel, ki je sinonim za brezčasno hotelsko eleganco.

grand_hotel_brioni
Photo: Grand Hotel Brioni Pula

TOPLA PREDJED - Osebje in kulinarična ponudba

Vedno je užitek gledati dobro uigran kuharski tim, ki ustvarja v kuhinji odprtega tipa. Vloge so natančno razdeljene in hitro ti postane jasno, zakaj na krožnike prihajajo vrhunske jedi. Strežno osebje v restavraciji Sophia zna prijazno priporočiti dnevno kulinarično ponudbo in vinsko spremljavo. Pozdrav iz kuhinje je strežen v zanimivem oktogonalnem boxu. Na mizi je vrhunsko oljčno olje Chiavalon, chef z ekipo pa se je poigral tudi z nadgradnjo soli in pripravo neverjetno okusnega kruha. Ta dan je ponudbo zaznamovala tuna in v užitek nam je bil izjemen tunin sashimi in ravno prav spečen tunin steak. Čokolada s solnim cvetom pa je nadzemeljska. Sophia je restavracija, kamor lahko brez pomislekov pripeljete najbolj zahtevne goste. Navdušeni bodo tako nad kulinariko kot nad vinsko listo in celotnim doživetjem.

Zajtrk strežejo v veliki restavraciji Brioni Forum. Ta je razdeljena v več manjših delov, ki se elegantno prilagajajo številu gostov. Nas so postregli v manjšem delu, ki je bil prijetno urejen, ponudba pa na zelo visokem nivoju. V času našega obiska niso stregli posebnih alacarte jedi. Vsekakor pa bi jim to priporočili v prihodnje. Sicer pa je bila ponudba vrhunska in podprta s širokim izborom najboljših lokalnih oljčnih olj, mesnin in sirov. Kar pa v restavraciji zares predstavlja presežek, je osebje, ki je od prvega do zadnjega na najvišjem nivoju in to zares naredi razliko glede na konkurenčne hotele.

grand_hotel_brioni
Photo: Grand Hotel Brioni Pula

GLAVNA JED – Kongresna in hotelska ponudba

Hotelske sobe

Preizkusili smo Collection Superior Room s pogledom na morje. Soba je urejena v brezčasno elegantnem slogu. Prvo razliko naredijo lesene stenske obloge v bež barvi, ki se lepo ujema z modrimi dodatki, predvsem z zadnjo steno postelje in preprogo, ki prekriva kompakten leseni pod. Izbrano pohištvo je hommage secesiji, v tej kategoriji pa so tudi lestenci in osvetlitev. Ta je upravljana z estetskimi retro stikali, ki pa so krivi tudi za našo edino zamero. Ponoči namreč kar precej svetijo in motijo spanec, čeprav je ideja, da jih v temi ne zgrešiš, odlična. V sobi so vsi dodatki, ki jih pričakujete v petzvezdičnem hotelu, vključno z Illy kavnim aparatom in vsem plažnim priborom. Kopalnica je prav tako kompaktna in elegantna. Na stenah najdete marmorne ploščice, ki se lepo dopolnjujejo z mozaik ploščicami z manjšimi modrimi detajli. Kozmetika je vrhunska Aqua di Parma. V vsaki sobi so razstavljena umetniška dela, v naši je bila to zanimiva skulptura ušesa. Pogrešali smo kakšen cool brezžični glasbeni zvočnik, je pa zato TV zadnje generacije to nadomestila. Soba sicer ni med največjimi v tej kategoriji hotelov (23 m2), vendar je superiorno opremljena in to nadomesti z nepozabnimi razgledi skozi veliko panoramsko steno.

Konferenčne kapacitete

V hotelu je dogodkom posvečeno skoraj 500 kvadratnih metrov površin, ki se nahajajo v pritličju in ponujajo dnevno svetlobo. Zelo veliko je tudi predvežje, ki se odpira na zen vrt in tudi v hladnejših mesecih vabi na odmor s kavo na terasi. Vseh dvoran je sedem, s pregradnimi stenami pa se jih da poljubno sestavljati v različne kombinacije. Dvorane so poimenovane po glavnih brionskih otočkih. Glavna dvorana je Veliki Brijun, ki sprejme 220 gostov v razred postavitvi in 136 v banketni. Vse dvorane so urejene v tipičnem hotelskem slogu, z umetniškim deli, modrimi linijami in sivo eleganco ter dnevno svetlobo. To je formula dobrega počutja vaših udeležencev. Če je ta dvorana za vas premajhna, pa je v bližnjem hotelu Park Plaza Histria Pula na voljo večja dvorana Ulika, ki sprejme do 700 udeležencev in navdušuje z visokim stropom (skoraj pet metrov).
Posebej je potrebno izpostaviti velikost hotela, ki omogoča namestitev večjih incentive skupin (227 sob). V kombinaciji z ostalimi kapacitetami Arenaturista pa je vseh sob, primernih za kongresne goste, skoraj 800. To je po našem mnenju ena od največjih prednosti resorta.

grand_hotel_brioni
Photo: Grand Hotel Brioni Pula
grand_hotel_brioni
Photo: Grand Hotel Brioni Pula

SLADICA – Dodatna ponudba

Kombinacij znotraj resorta je res veliko in to vidimo kot veliko dodano vrednost. Kombinirate lahko nočitve gostov v različnih hotelih in cenovnih kombinacijah. To velja tudi za dvorane in zunanja prizorišča. Med njimi je vrsto takšnih, ki jih lahko uvrstimo med posebna prizorišča kot je npr. bar in restavracija Yacht klub. Največ pa je možnosti na področju incentive programov, ki bodo za vaše goste velika novost. Pomislite na možnost kombinacije vašega dogodka s koncertom v bližnji Pulski areni ali še bolj odbite ideje, da del dogodka poteka v nekaj kilometrov oddaljenem kamnolomu Cave Romane, ki velja za eno od najbolj odbitih hrvaških prizorišč. Neprecenljivo, kajne?

grand_hotel_brioni
Photo: Grand Hotel Brioni Pula

FLOP – NEGATIVNA PRESENEČENJA

Res težko najdemo karkoli, kar bi lahko umestili med flope. Če že moramo, pa so to stikala v sobah, ki izgledajo super, s svojo osvetlitvijo pa malce motijo spanec.

TOP – POZITIVNA PRESENEČENJA

Najbolj pozitivno nas je presenetilo osebje. Od prvega do zadnjega je vrhunsko in super profesionalno. Navdušil pa nas je tudi koncept butler servisa, ki je radikalna nadgradnja mini bara. Nahaja se v vsakem nadstropju in izstopa po ponudbi, ki bi jo težko stlačili v klasičen mini bar. Vključuje tudi darila, ki jih z veseljem kupite za svoje najdražje. Inovativno!

TRAJNOSTNE AKTIVNOSTI

Kar se trajnosti tiče, v hotelu niso prišli dlje od splošnih sporočil gostom glede varčevanja z vodo in racionalne porabe. Zdi se, da jih na tem področju v hotelu čaka še zelo veliko dela. Veliko obetajo obljube, ki jih delniška družba navaja v letnih poročilih.

grand_hotel_brioni
Photo: Grand Hotel Brioni Pula

KONČNI VTIS IN KREDIBILNOST

V trenutku, ko sem zagledal prenovljeni hotel, sem pozabil, kako je bil videti pred prenovo. Prenova je bila hkrati radikalna in dovolj senzibilna, da so prvotno ekstremno funkcionalno arhitekturno zasnovo dvignili na višji nivo. Brezčasna eleganca, ki smo jo večkrat omenili, premore veliko čustvenega naboja. In predvsem ne gre nikoli iz mode.

Hotel nam je preporosto všeč, prijetne barvne modrine in svežine pa se nismo uspeli naveličati. Neskončno brezčasna narava je ves čas oddaljena le streljaj in na dosegu iz hotelske sobe, kongresnega centra in restavracij. To je hotel, ki dokazuje, da arhitekturni slog modernizma zlahka preživi preizkus časa. Čisto nič drugačni niso sodobni arhitekturni koncepti, ki v zadnjih letih navdušujejo kritike s konceptom manj je več. Predvsem pa se nam zdi, da s tem hotelom celotna destinacija dobiva svoj petzvezdični dragulj, ki bo imel še veliko sledilcev. V svojem bistvu in srcu gre za odličen, v mnogočem vrhunski hotel, ki v tem delu Istre postavlja nove standarde. Verjamemo, da bodo navdušeni tudi vaši udeleženci. Nenazadnje pa gre za hotel, ki ima več kot petdeset let izkušenj z gostiteljstvom influncerjev in drugih VIP gostov. Iskreno verjamemo, da je ta hotel »gamechanger«, zaradi katerega bodo izjemno ponudbo Pule spoznali tudi organizatorji dogodkov, ki iščejo alternative bližnjemu Rovinju, Opatiji in Portorožu.

grand_hotel_brioni
Photo: Grand Hotel Brioni Pula

KONČNA OCENA: 4.99 ZLATI Resort kongresni hotel

ZLATO končna ocena od 4.81 do 5.00
SREBRNO končna ocena od 4.61 do 4.80
BRONASTO končna ocena od 4.41 do 4.60

KATEGORIJA5*****
DELUJE ODMaj 2022
KONGRESNA ZVEZDAResort Kongresni Hotel
KONGRESNI STANDARD Kongresni Hotel
ŠTEVILO HOTELSKIH SOB227 sob (vključno z dvanajstimi suitami)
ŠTEVILO DVORAN7
POVRŠINA DVORAN480 kvadratnih metrov
MAX. KINO POSTAVITEV220 udeležencev
SPLETNA CENA217 – 817 EUR (single use) / Booking, december 2023
NASLOVGrand Hotel Brioni Pula
Verudela 16
Pula, Hrvaška


T: +385 523 78 700
E: info@grandhotelbrioni.com
W: www.grandhotelbrioni.com

ZMOGLJIVOSTI
  • Gemma di Brioni – wellness and spa
  • Brioni Forum Restaurant
  • Brioni Lobby Bar
  • Brioni Giardini Pool Bar
  • Brioni Lungo Mare Restaurant
  • Sophia Restuarant
  • Notranji bazen
  • Fitnes
  • Športni center
IZJEMNOSTPogosto spregledana je neverjetna incentive ponudba, ki jo lahko doživite na polotoku Verudela. Za športne fane ni zime, vse je blizu in brezmejno. Kulinarično je ta del Istre epicenter istrske kulinarične revolucije. Če vas zanima kultura, pa povejte, kje začeti. V mestu so naložena stoletja zgodovine in neverjetnih zgodb. Ljubitelji trajnosti ne spreglejte bližnjega, za mnoge legendarnega akvarija Pula. Skrb za glavate želve je dobra trajnostna ideja. Organizacija vašega sailing cupa pa je easy peasy. Čisto zares ne poznamo jadranske lokacije, ki ponuja tako celovit incentive one-stop shop. Izjemna incentive destinacija, ki je hkrati še precej spregledana.
grand_hotel_brioni
Photo: Grand Hotel Brioni Pula
REZULTATIOCENE
1. LOKACIJA5.00
2. DOSTOPNOST4.82
3. SPLOŠEN VTIS OB PRIHODU5.00
4. PREDDVERJE (LOBBY)5.00
5.  OBNAŠANJE ZAPOSLENIH5.00
6.  RECEPCIJA5.00
7.  HOTELSKA SOBA5.00
8.  HOTELSKA POSTELJA5.00
9. KOPALNICA IN STRANIŠČE5.00
10. HOTELSKI ZAJTRK4.99
11. BARI IN RESTAVRACIJE5.00
12. KONFERENČNE DVORANE5.00
13. DODATNA PONUDBA5.00
SKUPNA OCENA:   4.99

 

POMEMBNO: Če želite preveriti kako poteka ocenjevanje 654 kriterijev in vas zanima kako bi skriti gostje ocenili vaš hotel, potem si poglejte spletno stran www.meetings-star.eu ali pošljite mail na gorazd.cad@toleranca.eu.

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.