grand_koper_hotel
Photo: Grand Koper Hotel

GRAND IZBIRA ZA POSLOVNE DOGODKE

V mogočni stavbi na mestni promenadi v Kopru, ki radovedne poglede privablja že od leta 1952, zadnji dve leti domuje Grand Koper hotel. Stavbo, ki si jo je prvotno kot šolsko poslopje zamislil italijanski arhitekt Angiolo Mazzoni, je v povojnem obdobju dokončal Slovenec Edo Mihevc in jo spremenil v – hotel. Ta se je prvotno imenoval Hotel Triglav, leta 2020, pa je poslopje kupila družina Piščanc in ga, ob pomoči AKSL arhitektov in industrijskega oblikovalca Davida Tavčarja, popolnoma prenovila ter mu nadela imela Grand Koper. Kmalu po otvoritvi je hotel prejel odmevno nagrado Big See Design Award za najboljši notranji dizajn. Ste ga že obiskali?

grand_koper_hotel
Photo: Grand Koper Hotel

Več kot le poslovni hotel

Grand Koper hotel je priljubljena destinacija za sprostitev za vse ljubitelje dizajna in dobre hrane, obenem pa je tudi poslovni hotel, primeren za manjše dogodke. Številni zanimivi arhitekturni elementi kot so velike steklene površine s pogledom na morje, estetsko dovršeno pohištvo, izdelano po meri, kot tudi notranje in zunanje arkade, značilne za Mazzonijevo arhitekturo so v navdih gostom iz vsega sveta. Grand Koper razpolaga s šestdesetimi sobami z razgledom na morje ali živahno staro mestno jedro. Vse sobe in suite so opremljene z LCD-televizorjem, brezplačno Wi-Fi internetno povezavo, tablico, kopalnice pa z ekskluzivno hotelsko kozmetiko in fenom za lase. Sobe imajo kad in/ali tuš, odvisno od tipa sobe. V hotelskem pritličju najdete tudi restavracijo Capra, picerijo Caprizza, Carlo bar in Co-working kotiček, nadstropje višje pa Club sobo za sestanke. Hotel ima lastno parkirišče in polnilnico za električna vozila.

grand_koper_hotel
Photo: Grand Koper Hotel

GRAND lokacija, v bližini mestnih znamenitosti

Odlična lokacija – v bližini mednarodnih letališč, mestnih znamenitosti, mondenega Trsta in slikovitega obalnega zaledja, je velika prednost hotela. Po uspešnem poslovnem dogodku, lahko druženje na prijateljski ravni nadaljujete z ogledom vasic Koštabone, Padne in Krkavč ali pa se odpravite do vinske fontane v Marezigah. Ljubitelji kolesarjenja se boste razveselili številnih urejenih kolesarskih poti, med katerimi izstopa obmorska pot Parenzana, ki iz Kopra vodi mimo ribiškega mesta Izola do Portoroža pa vse do Poreča.

CAPRA – Zvezda Grand Koper Hotela

Najprej je bila restavracija, potem še hotel. V pritličju Grand Koper hotela se vse od leta 2014 nahaja Restavracija Capra (italijansko ime za kozo, simbol kopra, op.a.), ki je po mnenju TripAdvisorja najboljša restavracija v Kopru. Čeprav Caprina kuharska ekipa slovi predvsem po ribjih jedeh, z veseljem pripravljajo tudi mesne dobrote, ena takšnih je telečji vrat iz lokalnih kmetij, počasi kuhan 24-ur s tehniko Sous-Vide in začinjen z mediteranskimi zelišči. Na obsežni Caprini vinski karti najdete tako lokalna istrska vina kot šampanjce zvenečih imen. Kar 36 vinskih etiket lahko poskusite tudi na kozarec. Capra pa ne razočara niti s sladicami, ki so jih navdahnila zgodovinska dejstva in slavni Koprčani. V kolikor se vam zahoče pice, pripravljene iz testa z drožmi in obložene s pristnimi italijanskimi sestavinami, obiščite Caprino sestrico Caprizzo, ki se nahaja poleg nje.

grand_koper_hotel
Photo: Grand Koper Hotel

KONTAKT

Grand Koper Hotel
Pristaniška ulica 3
Koper, Slovenija

T: +386 (0)5 61 00 500
E: hotel@grandkoper.com
w: https://www.grandkoper.com/

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.