bukovje_castle
Photo: Bukovje Castle

V HLADU POHORSKIH GOZDOV

Dvorec Bukovje je eden izmed najlepših in najbolj impresivnih baročnih dvorcev v Sloveniji. Nahaja se med ravnino na desnem bregu reke Drave ter gozdnatim pobočjem Bukovja. V bližini dvorca se skrivajo starodavne razvaline gradu Pukštanj.

bukovje_castle
Photo: Bukovje Castle

Dvorec Bukovje je bil zgrajen v 18. stoletju. Zadnji lastnik grof Kommetter je grad prezidal in mu dal današnjo podobo leta 1870. Leta 1932 je obubožana lastnica stavbo prodala na dražbi, po drugi svetovni vojni pa je bila v stavbi jugoslovanska in kasnje slovenska vojska. To je trajalo vse do leta 2008, ko je dvorec prevzela občina Dravograd in mu dala današnjo namembnost.

bukovje_castle
Photo: Bukovje Castle

Danes lahko v dvorcu prenočite v devetih sobah, ki so zelo popularne med kolesarji. Najbolj pa je dvorec priljubljen med organizatorji porok in dogodkov. To je predvsem zasluga poročne dvorane, ki je primerna tudi za razne protokolarne dogodke. Ob lepemu vremenu se lahko poroke in drugi dogodki odvijajo tudi v Evropskem parku Bukovje.

Dogodke lahko organizirate v:

– Poročni dvorani (100 gostov v postavitvi razred)
– Grajskih salonih (Mali, Modri, Zlati, Veliki salon)
– Vhodni veži s kavarno
– V grajskih učilnicah
– V dvornem parku (z možnostjo najema šotora)

Možnosti za organizacijo dogodkov je presenetljivo veliko in veseli smo lahko, da je dvorec postal ena najbolj vročih točk za organizacijo dogodkov v tem delu Slovenije.

KONTAKT

Dvorec Bukovje
Bukovje 13
2370 Dravograd

T: +386 2 87 23 583
E: dvorecbukovje@dravit.si
W: www.dravit.si/dvorec-bukovje

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.