alpe_adria
Photo: Sejem Alpe-Adria

Na Gospodarskem razstavišču se je uspešno zaključil sejem turizma Alpe-Adria. To je bila že 34. izvedba dogodka, kjer se je predstavilo več kot 350 turističnih ponudnikov iz 13 držav. Alpe-Adria sejem velja za enega najpomembnejših turističnih dogodkov v Sloveniji in regiji. Letošnji dogodek je imel poudarek predvsem na kulturni, gastronomski in trajnostni turizem.

Sejem, ki je potekal med 31. januarjem in 3. februarjem, je na slovesnosti odprl minister za gospodarstvo, turizem in šport, Matjaž Han. Podelili so tudi Mednarodno nagrado Jakob za inovativnost, kakovost in odličnost v turizmu, ki jo je po izboru komisije prejel projekt Praznik idrijskih žlikrofov, Zavoda ID20 – Zavoda za inovacije v dediščini.

alpe_adria
Photo: Sejem Alpe-Adria

Nagrada Jakob

Mednarodno nagrado Jakob za inovativnost, kakovost in odličnost v turizmu sta podelila mag. Maja Pak Olaj, direktorica Slovenske turistične organizacije in prof. dr. Janez Bogataj, predsednik komisije za nagrado Jakob. Komisijo so sestavljale še Bojana Rogelj, Karmen Razlag in Ylenia Loredan. Nagrado Jakob za leto 2024 in naziv Ambasador inovativnih turističnih prireditev je po izboru komisije prejel projekt Praznik idrijskih žlikrofov, Zavoda ID20 – Zavoda za inovacije v dediščini.

Dogajanje v razstavnih dvoranah je spremljal pester program s predavanji, predstavitvami in novinarskimi konferencami. Na sejmu so strokovnjaki predstavili najnovejše trende in inovacije, STO pa je predstavil smernice za osrednjo komunikacijsko tematiko “Umetnost in kultura” za leti 2024 in 2025.

alpe_adria
Photo: Sejem Alpe-Adria

Na sejmu se je predstavljalo več kot 350 turističnih ponudnikov iz 13 držav, poleg Slovenije še iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Nemčije, Francije, Švedske, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Srbije, Nepala in Tajske. Obiskovalci so lahko odkrivali različne destinacije, ki ponujajo doživetja, od aktivnega preživljanja počitnic do mirnega odkrivanja naravne in kulturne dediščine. Na sejmu so sodelovali tudi ponudniki kamping opreme, rabljenih in luksuznih avtodomov, e-koles, električnih skuterjev idr.

Sejem Alpe Adria ima bogato zgodovino in pomaga krepiti slovenski turizem, obenem pa služi kot platforma za inovacije in razvoj. Dogodek je osrednje srečanje za vse turistične navdušence, ki želijo odkriti nove destinacije in doživetja.


Izvedite več o dogodku Alpe-Adria tukaj

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.