intercontinental_ljubljana
Photo: Intercontinental Ljubljana

ZNANILEC SPREMEMB V LJUBLJANI

LOKACIJA

Ena izmed najbolj markantnih lokacij Ljubljane so »severna vrata«, kjer severna mestna vpadnica vstopa v mestno središče. Na lokaciji sta v skladu z urbanističnimi načrti zrasli dve stolpnici, ki sta dom dvojici ljubljanskih hotelov, znanilcev novih hotelskih časov. Prvi je svoja vrata odprl hotel Intercontinental konec leta 2017. Hotel smo prvič ocenjevali pred koronsko krizo, ko je bil sosed preko ceste še v gradnji. Danes kaže ta del mesta povsem drugačen obraz. Stolpnici dejansko predstavljata vstop v mesto, ki ga simbolizira postaja mestnih avtobusov Bavarski dvor. Prostor, ki mnogim Ljubljančanom pomeni točno to, kar simbolizirata stolpnici. Vstop in dostop do mestnega središča, od koder je vse dosegljivo peš ali s kolesom. Bavarski dvor je vozlišče mestnih avtobusnih linij ter najfrekventnejše avtobusno postajališče v Ljubljani. Tu avtobusi neprenehoma obratujejo proti večini ljubljanskih predelov vse dni v letu med 4.30 in 24.00. S tega vidika gre za izjemno lokacijo, ki je med hotelskimi gosti hitro postala zelo priljubljena, saj so blizu tudi vse najpomembnejše inštitucije v Ljubljani.

intercontinental_ljubljana
Photo: Intercontinental Ljubljana

DOSTOPNOST

Ljubljana ima izjemno geostrateško lego, eno boljših v Evropi. Hotel Intercontinental se nahaja na robu glavnega prometnega vozlišča, ki bo kmalu zasijalo v novi luči. Nova ljubljanska želežniška in avtobusna postaja bosta radikalno spremnili multimodalno dostopnost Ljubljane. Že zdaj pa je prav dostopnost ena od velikih prednosti hotela, ki za goste z avtombili ponuja lastno garažo, preko ceste pa je ena večjih podzemnih garaž v mestu. O letalski dostopnosti Ljubljane so mnenja deljena, dejansko pa je v neposredni bližini Ljubljane devet letališč, ki so povezana z več kot 230 destinacijami in na katere leti 115 letalskih družb. Do hotela boste torej zanesljivo našli pot, ko pa boste v mestu, pa le preizkusite našo trditev, da je Ljubljana mesto, ki je prijazno za pešče in kolesarje. To smo preizkusili v praksi, kar potrjujemo iz prve roke. K temu prispevajo tudi urbanistični posegi, s katerimi je Ljubljana postala prijaznejša do peščev in kolesarjev. To pomeni manj avtomobilov v mestnem središču, kar lahko pomeni tudi manj hrupa, čistejši zrak in boljšo izkušnjo vaših udeležencev.

intercontinental_ljubljana
Photo: Intercontinental Ljubljana

HLADNA PREDJED - Arhitektura in estetika

Stolpnico hotel Intercontinental so dizajnirali v arhitekturnem biroju OFIS arhitekti. Fasada hotela sodi med najbolj markantne silhuete mesta in tvori novi mestni »nebotičnik«. Od nje je za nekaj metrov višja le Kristalna palača v BTC-ju. Kovinske plošče na fasadi podnevi delujejo kot svetlobno telo, ponoči pa navdušuje z diskretno osvetlitvijo, ki je avtorstvo biroja Arcadia. Kar pogrešamo v arhitekturni zasnovi je boljša povezava hotela z uličnim parterjem. Razumemo pa tudi razmišljanje arhitektov, ki so želeli skozi javne prostore ustvariti varno zavetje, privid doma od doma. Nikoli speč center mesta je oddaljen le streljaj, hkrati pa daleč od enega najprometnejših križišč v mestu. Notranjost je elegantna z velikimi lounge naslanjači organskih oblik. Poudarjajo jih črni detajli in izjemna osvetlitev, ki delujejo luksuzno tudi zaradi črnih potiskov ali čipk, ki se menjavajo po etažah hotela. Barvna paleta je klasična in že videna v drugih Intercontinental hotelih po Evropi. Prevladujejo črno-bakrene kombinacije in zanimivi detajli, kot je stilizirana čebela v restavraciji B. To je brezčasno eleganca.

intercontinental_ljubljana
Photo: Intercontinental Ljubljana

TOPLA PREDJED - Osebje in kulinarična ponudba

B-Restavracija se nahaja v 20. nadstropju in je že od samega začetka vroča kulinarična točka mesta, tako za goste hotela, kot za Ljubljančane. Če želite očarati vaše goste in narediti vtis z vrhunsko kulinariko, je to pravo mesto. Rdeča nit kulinarike je mediteranski fusion z izrazito slovensko noto. Predjedi, poimenovane Soča-Istra, je tris izjemnega govejega tatarca, paštete iz soške postrvi in svežih tartufov. Ješprenčkova juha je ena taka slovenska klasika. Med glavnimi pa ne spreglejte krškopoljskega pujska v družbi humusa iz belega fižola in omake iz zelenega popra. Izkušeni chef Komnen Bačić pa obvlada tudi sladice, še posebej sladolede. Svoje nože je brusil v različnih restavracijah, med drugim tudi v legendarnem Ritzu v Londonu. Meni menja sezonsko in tudi zato se ga splača večkrat obiskati. Uživali boste ne samo v razgledih na mesto, temveč tudi v pogledu na odprto kuhinjo, kjer ustvarja mojstrovine chef s svojo ekipo. V vrhunsko kategorijo sodi tudi zajtrk, ki je po naši oceni najboljši med večjimi hoteli v Ljubljani.

Tudi sicer moramo posebej izpostaviti osebje, ki je glavni razlog za visoko oceno hotela. Praktično od prvega do zadnjega delujejo kot ekipa in so vrhunski ambasadorji blagovne znamke Intercontinental. Zapišemo lahko le, da so profesionalni, izjemno prijazni in vedno pripravljeni pomagati. Kaj ni prav to bistvo besede hospitality?

intercontinental_ljubljana
Photo: Intercontinental Ljubljana

GLAVNA JED – Kongresna in hotelska ponudba

Hotelske sobe

Sobe hotela so v povprečju velike skoraj 40 kvadatrnih metrov. To je za ljubljanske razmere nadstandardno. Preizkusili smo Superior sobo z izjemnimi razgledi na Kamniške Alpe. V sobi prevladujejo različni odtenki rjavih pastelnih barv, ki jih v celoto povezuje zanimiva teksilna talna obloga. Najprej nam je v oči padla zares kakovostna delovna miza, kjer boste brez skrbi delali na daljavo. Tudi wi-fi deluje na prvo žogo, kot se spodobi za takšen hotel. Pohištvo je sodobno, lahko bi rekli tudi brezčasno. To velja tudi za kopalnico z ločeno prho in kadjo. Prha nas je še posebej navdušila, prav tako kot hotelska kozmetika. Postelja je prvovrstna in na res visokem nivoju. Od odprtja hotela je minilo že sedem let pa je vse še vedno v odličnem stanju. Posebej moramo pohvaliti vzdrževanje, ki je na najvišjem nivoju. Pa dejstvo, da zaradi velikosti sobe, prostor diha in se niti v najmanjših sobah ne boste počutili utesnjeno. Če je to premalo, pa priporočamo King deluxe sobe ali Junior Suite. Ob rezervaciji obvezno zahtevajte sobe v višjih nadstropjih. Nagrajeni boste z izjemnimi razgledi.

intercontinental_ljubljana
Photo: Intercontinental Ljubljana

Konferenčne kapacitete

Srce kongresne dvorane je največja dvorana Emona, ki v plenarni postavitvi sprejme do 300 udeležencev. Nahaja se v kletni etaži in žal ne ponuja dnevne svetlobe. Je pa sicer vrhunsko opremljena in ima tudi dovolj prostorno predvežje. V istem nadstropju sta še dve manjši sejni sobi. Pomanjkljivost podzemne lokacije pa zlahka kompenzirata dve ljubki dvorani Ekorna 1 in 2 v 19. nadstropju. Zanesljivo jih lahko uvrstimo med dvorane z najlepšimi razgledi v mestu. V istem nadstropju je še executive boardroom za manjša srečanja. Klub InterContinental, ki se nahaja v istem nadstropju, gostom ponuja prav posebno doživetje hotela znotraj hotela. Organizatorji bi si dogodke želeli organizirati tudi na terasi B-restavracije v 20. nadstropju, kar pa načeloma zaradi rednega delovanja restavracije ni možno. Wow, kakšna terasa je to, kar kliče nas da bi tam organizirali kakšen dogodek. Pa še namig; najbolj prestižne dogodke za manjše skupine lahko organizirate v predsedniškem apartmaju, ki je velik 155 kvadratnih metrov s pogledom na veduto Ljubljanskega gradu. Nepozabno!

intercontinental_ljubljana
Photo: Intercontinental Ljubljana
intercontinental_ljubljana
Photo: Intercontinental Ljubljana

SLADICA – Dodatna ponudba

Saj veste, največkrat so hotelski spaji zgužvani v kakšen skriti kot hotela. Pogosto so v kleteh. Spa Serenity v Intercontinentalu pa je z razgledom. Spaju je namenjeno celotno 18. nadstropje. Ponudba tretmajev je vrhunska; plavanje v prijetnem bazenu z razgledom na Ljubljano pa tudi še dolgo na boste pozabili.

intercontinental_ljubljana
Photo: Intercontinental Ljubljana

FLOP – NEGATIVNA PRESENEČENJA

Težko bi hotelu karkoli očitali, saj se tudi v primeru flopov osebje res iskreno trudi popraviti vsak zaplet. Če že moramo, pa gre malce zamere na račun upravljanja svetil v sobi, vse skupaj bi lahko delovalo bolj preprosto in z manj privajanja.

TOP – POZITIVNA PRESENEČENJA

Osebje, ki je zelo prijazno in profesionalno, naredi največjo razliko v primerjavi z ostalimi hoteli v Ljubljani. Celotno izkušnjo lahko ocenimo kot prijetno presenečenje.

TRAJNOSTNE AKTIVNOSTI

Hotel je med ljubljanskimi hoteli pionir na področju trajnosti. Pridobil je certifikat Zeleni ključ. Spoštuje stroge mednarodne standarde upravljanja z okoljem, vključno z odgovorno rabo vode in energije, ravnanjem z odpadki in zelenimi čistilnimi postopki. Zaradi vseh aktivnosti so letos prejeli še certifikata Slovenia Green Accommodation in Slovenia Green Cuisine, ki sta le še dodatno priznanje, ki poudarjata zavezanost hotela k trajnostni nastanitveni in kulinarični izvrstnosti.

intercontinental_ljubljana
Photo: Intercontinental Ljubljana

KONČNI VTIS IN KREDIBILNOST

Najbolj prestižni ljubljanski hotel predstavlja mnogo več kot le petzvezdični luksuzni hotel. Je nekašen preskok ljubljanskega hotelirstva v več pomenih. Najprej z vidika hotelske storitve, ki je brez dvoma med najboljšimi v Sloveniji. Potem z vidika funkcionalnosti, kjer se zdi vse na svojem mestu. Skoraj vse, saj so kongresne dvorane umestili na neugleden -2 nivo hotela. Vse ostalo pa je točno tako, kot pričakujete od prestižne hotelske znamke. Ta sicer ni med najbolj funky brandi, vendar iskreno in srčno izpolnjuje svoje poslanstvo. Nenazdanje pa je hotel tudi pionir na trajnostnem področju in prav zaradi tega si zasluži res globok priklon.

Čeprav se zdi na prvi pogled oblikovalsko malce zadržan, pa preseneča s celim kupom oblikovalskih rešitev, ki so sinonim za kakovost, udobje in tudi prestiž. Še najbolj pa nas v primerjavi s prvo oceno veseli, da je hotel napredoval na vseh področjih kakovosti. Za tem ljubljanskim konjem se bo še dolgo prašilo.

KONČNA OCENA: 4.92 ZLATI Mestni kongresni hotel

ZLATO končna ocena od 4.81 do 5.00
SREBRNO končna ocena od 4.61 do 4.80
BRONASTO končna ocena od 4.41 do 4.60

KATEGORIJA5*****
DELUJE OD10. oktober 2017
KONGRESNA ZVEZDAMestni kongresni hotel
KONGRESNI STANDARD Kongresni hotel
ŠTEVILO SOB 165 sob in suit
ŠTEVILO DVORAN5 dvoran
POVRŠINA DVORAN600 kvadratnih metrov
MAX. KINO POSTAVITEV200 udeležencev
SPLETNA CENA233 – 383 EUR (single use) / Booking, december 2023
NASLOVINTERCONTINENTAL LJUBLJANA
Slovenska cesta 59
Ljubljana, Slovenija


T: 386 59 128000
E: ljuha.info@ihg.com
W: https://intercontinental-ljubljana.si/

ZMOGLJIVOSTI
  • Bloom Lounge
  • B Restaurant & Bar
  • Serenity Spa
  • Fitness center
  • Notranji bazen
  • Klub InterContinental
  • Konferenčni center na drugemu in devetnajstemu nadstropju
IZJEMNOSTClub Lounge v 19. nadstropju se lahko najame tudi za manjše dogodke. Razgledi do Nebotičnika, Ljubljanskega gradu in Rožnika so izjemni in za res pomembno srečanje z razgledom boste v Ljubljani težko našli boljšo lokacijo.
intercontinental_ljubljana
Photo: Intercontinental Ljubljana
REZULTATIOCENE
1. LOKACIJA4.88
2. DOSTOPNOST4.65
3. SPLOŠEN VTIS OB PRIHODU4.95
4. PREDDVERJE (LOBBY)5.00
5.  OBNAŠANJE ZAPOSLENIH5.00
6.  RECEPCIJA5.00
7.  HOTELSKA SOBA4.90
8.  HOTELSKA POSTELJA4.93
9. KOPALNICA IN STRANIŠČE4.95
10. HOTELSKI ZAJTRK5.00
11. RESTAVRACIJE IN BARI4.98
12. KONFERENČNE DVORANE4.86
13. DODATNA PONUDBA 4.91
SKUPNO:   4.92

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.