kazemate_ljubljana
Photo: Miha Intihar

OSEMNAJSTI PRIREDITVENI PROSTOR NA LJUBLJANSKEM GRADU

Ljubljanski grad je eno od najbolj vročih prizorišč Ljubljane, kjer so lani izvedli 331 dogodkov, 432 poročnih obredov in 983 vodenih ogledov.

Kazemate so postale osemnajsti prireditveni prostor na Ljubljanskem gradu in hkrati zadnji prostor, ki je dočakal prenovo in novo namembnost. Od začetka letošnjega leta je na voljo organizatorjem dogodkov.

kazemate_ljubljana
Photo: Miha Intihar

Kazemate so sodobno zasnovana večnamenska dvorana, ki ohranja svojo avtentičnost in bo omogočala izvedbo različnih kulturno-umetniških in drugih dogodkov. Tako kot celo grajsko poslopje so tudi Kazemate skozi obdobja služile različnim namenom. V poznem srednjem veku so predstavljale prehod na Grajsko dvorišče. V času, ko je bil grad spremenjen v kaznilnico, je bila v Kazematah velika spalnica za zapornike. Kasneje, v 20. stoletju, ko so na gradu še bivali stanovalci, pa je bila v tem prostoru mizarska delavnica.

Posebnost prostora je vgrajena dvižna, naklonska mehanska konstrukcija, ki zagotavlja različne možnosti, kot je postavitev nekdanje pristopne klančine, oblikovanje amfiteatrsko stopnjaste dvorane ali preprosto enonivojsko prizorišče.

KONTAKT

Ljubljanski Grad
Grajska planota 1
Ljubljana, Slovenija

T: +386 (0)1 306 42 30
E: info@ljubljanskigrad.si
W: www.ljubljanskigrad.si

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.