arboretum_volcji_potok
Photo Credit: Arboretum Volčji Potok

DOGODKI V ZAVETJU KAMNIŠKO-SAVINJSKIH ALP

V zavetju Kamniško-Savinjskih Alp leži največji slovenski botanični vrt, ki večkrat letno zamenja barve in gosti mnoge umetniške razstave, dogodke na prostem in koncerte. Arboretum Volčji Potok je javni park, ki se razprostira na 85 hektarih in je odlična lokacija za prireditve na prostem. V prijetnem ambientu kavarne v parku lahko obiskovalci v miru uživajo v predstavi krasne narave.

arboretum_volcji_potok
Photo Credit: Arboretum Volčji Potok

Razstava Dobre Novice!

Spomladi obiskovalci prihajajo sem, da uživajo v prebujanju narave, ko celoten park cveti. Prostran krajinski park z makadamskimi potmi ponuja tudi številne možnosti za organizacijo dogodkov. Letos Arboretum Volčji Potok gosti prav posebno razstavo: svetovno znan belgijski umetnik William Sweetlove in množica sodobnih umetnikov organizira razstavo v okviru projekta Dobre Novice! Največ pozornosti pritegnejo monumentalne Sweetlovove skulpture živali v pisanih odtenkih, ki s kritičnim podtonom opozarjajo na posledice podnebnih sprememb, obenem pa ohranjajo trdno povezanost z naravo.

Kako se je umetnik, ki je imel že več kot 550 razstav doma in drugod po svetu, odločil predstaviti pod vznožjem slovenskih Alp? Navdušili so ga narava, navdušenje župana Kamnika in široko odprta vrata »fantastičnega« Arboretuma Volčji Potok. Prepričan je bil, da ima razstava potencial, da umetniško dodatno razživi mesto in park ter je tudi ekonomsko uspešna. Arboretum Vočji Potok ni le največji slovenski botanični vrt, temveč enkratno prizorišče za dogodke na prostem, kjer se bodo vaši udeleženci počutili domače v objemu cvetoče narave.

KONTAKT

Arboretum Volčji Potok
Volčji Potok 3
Radomlje, Slovenija

T: + 386 1 831 23 45
E: info@arboretum.si
W: https://www.arboretum.si/en/

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.