mozirski_gaj
Photo: Mozirski gaj

PARK CVETJA IN ODMEVNIH RAZSTAV

Zgornja Savinjska dolina je znana predvsem po svojih naravnih biserih, kot sta Logarska dolina in Ljubno ob Savinji. Ta raznolika pokrajina pa skriva tudi Mozirski gaj, park cvetja, ki redno gosti prireditve na prostem in razstave. Park se razprostira na sedmih hektarjih, kjer je posajenih več kot 200.000 tulipanov in 100 cvetličnih gredic. Za obiskovalce in organizatorje dogodkov je park odprt od sredine aprila do konca septembra.

mozirski_gaj
Photo: Mozirski gaj

Posebnost parku dajejo etnografski in muzejski objekti, kot so kmečka hiša, kovaška delavnica, čebelnjak in kašča, ki jih lahko vključite v vaš dogodek. Udelženci bodo tako spoznali še kulturno zapuščino regije. Mozirski gaj vsakoletno gosti številne odmevne razstave, med drugim razstavo eksotičnih živali in poletnega cvetja v avgustu.

mozirski_gaj
Photo: Mozirski gaj

Glavna posebnost Mozirskega gaja so prav gotovo tulipani, ki kraljujejo v parku spomladi. Mozirski gaj ima tudi svojo vrsto tulipana, ki je lahko odlično darilo za udeležence vašega dogodka. V parku raste tudi drevored Evropske unije, ki predstavlja države članice EU. Dogodek v cvetočem Mozirskem gaju lahko povežete z obiskom znamenitosti Zgornje Savinjske doline in kulinaričnimi doživetji. Gostoljubni domačini vas bodo z veseljem vodili po svojih krajih, mi pa vam priporočamo obisk Hotela Plesnik in kulinarično pokušino savinjskega želodca.

KONTAKT

Ekološko hortikulturno društvo Mozirski gaj
Hribernikova ulica 1
Mozirje, Slovenija

T: (03) 5832 719
E: info@mozirskigaj.com
W: https://mozirskigaj.com/

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.