hotel_premier_aqua
Photo: Hotel Premier Aqua

ZELENI PANONSKI RAJ

LOKACIJA

Fruška gora je eden izmed najstarejših nacionalnih parkov nekdanje Jugoslavije, ki je bil ustanovljen že leta 1970. Območje je zavarovano kot narodni park zaradi raznolikosti rastlinskih in živalskih vrt ter prijetne klime. V srcu Fruške gore se nahaja kraj Vrdnik, ki je dolga leta veljal za najstarejši rudnik premoga-lignita v tem delu Srbije. Zaradi rudarstva so v kraju našli termalne vrelce, ki so srce sodobnega turističnega razvoja kraja. Danes že precej obledelo zdravilišče Termal, je še vedno aktivno, štafeto turističnega razvoja pa so prevzeli kolegi iz podjetja Fruške terme, ki so svoj razvoj začeli prav z z odprtjem hotela Premier Aqua, ki je danes prvi adult hotel v Srbiji. Kasneje so se mu pridružili še drugi turistični objekti in vsebine, ki jih danes poznamo kot Fruške terme. Hotel se nahaja v centru Vrdnika v naravnem amfiteatru nasporoti starega termalnega objekta. Lokacija je idealna za raziskovanje naravnih in kulturnih znamenitosti tega dela Srbije. Med drugim vam svetujemo obisk ene od vinskih kleti, po katerih je ta del Srbije zaslovel v zadnjem obdobju.

hotel_premier_aqua
Photo: Hotel Premier Aqua

DOSTOPNOST

Fruško goro zlahka prepoznamo, saj se dviga nad panonsko ravnico kot nekakšen otok. Dostop do gričevja, ki razdvaja porečje Donave od Save je enostaven. Do Novega Sada vas loči slabe pol ure poti (24 km), tudi do Beograda ni daleč (74 km). Po odcepu iz avtoceste pri izvozu Ruma vas čakajo slikovite sremske ceste, ob katerih vas bodo spremljala koruzna in žitna polja, ter številni sadovnjaki in vinogradi. V kraju Vrdnik sicer ne manjka oznak do hotela, vendar se boste na ozkih ulicah zlahka izgubili. Ko pridete do hotela, pa je dobro poskrbljeno za parkiranje na zunanjem parkirišču in v podzemni garaži. Blizu je tudi najbolj prometno regijsko letališče v Surčinu. Do tja je 64 km, večinoma po avtocesti. To pomeni, da boste v dobri uri že prispeli od letala do hotela. Malce bolj kritičen je javni prevoz, ki sicer obstaja, vendar ne velja za posebej zanesljivega. Hotelu bi priporočili tudi malce boljše označevanje poti do hotela, saj se v relativno majhnem kraju kar hitro zapeljete na napačen grič.

hotel_premier_aqua
Photo: Hotel Premier Aqua

HLADNA PREDJED - Arhitektura in estetika

Hotel je bil zgrajen leta 2012 v značilnem slogu za tisto obdobje. Hotel so rahlo prenovili leta 2020 in mu dodali simpatično minimalistično kavarno. Zgradba je umeščena na relativno majhen prostor in izkoristiti je bilo potrebno čisto vsak kvadaratni meter. Gre za monolitno, že velikokrat videno amfiteatralno hotelsko zgradbo, ki jo zaznamujeta osrednji stolpič z aneksom za restavracijo in wellnes in dva hotelska kraka. Takšna zasnova omogoča, da se iz vseh hotelskih sob odpirajo pogledi na pomladansko zelene doline fruškogorskega gričevja. Javne površine hotela so lepo zastekljene in posledično zračne. To še posebej velja za hotelsko restavracijo, ki deluje kot nekakšen zimski vrt.

Hotelska arhitektura deluje solidno, vendar neorgansko in ne predstavlja arhitekturnega presežka. Območje, kjer se nahaja hotel, je namreč mešanica vikend hišic, apartmajskih blokov, ambicioznih zgradb in zanemerjenega zdravilišča, ki se nahaja čez cesto. Prostor se razvija stihijsko in kaže znake živahnega postindustrijskega turističnega razvoja. Na srečo je neokrnjena narava oddaljena le streljaj in tam boste našli več miru in očem in duši prijazne naravne urejenosti.

hotel_premier_aqua
Photo: Hotel Premier Aqua

TOPLA PREDJED - Osebje in kulinarična ponudba

Če hotel izstopa po čem, potem je to res izjemno prijazno in profi osebje. Receptorka se je potrudila za res dober prvi vtis. Super je, da je znala vse prednosti in značilnosti hotela tako lepo predstaviti. Tudi natakarji na zajtrku so bili vrhunski. Zajtrk je bil sicer zlata klasika, kar je v Srbiji povsem dovolj, na bolj zahtevnem mednarodnem parketu pa bi bilo v petzvezdičnem hotelu potrebno dodati tudi a’la carte ponudbo, širši izbor naravnih sokov, več bolj izbranih mlečnih proizvodov in ponudbo za vegetarijance. Tudi zato ga ocenjujemo zgolj kot solidno klasiko in managementu svetujemo, da se temu segmentu ponudbe bolj posvetijo. Nenazadnje je to petzvezdični butični hotel, namenjen najbolj zahtevnim gostom.

Je pa navdušujoča čistoča in urejenost hotela. Tako dobro vzdrževanega hotela že dolgo nismo videli in težko boste našli kakšno pomanjkljivost. Doživetje pa je začinil še izjemno prijazen in sončen concierge, ki je po poreklu iz Tunizije in je pravi zaščitni brand hotela. Zadnji vtis je prav tako pomemben kot prvi, kajne?

hotel_premier_aqua
Photo: Hotel Premier Aqua

GLAVNA JED – Kongresna in hotelska ponudba

Hotelske soba

Tokrat pa moramo začeti s posteljo in posteljnino. Tako kakovostne in premijske postelje že res dolgo nismo preizkusili. V tej postelji boste spali kot dojenček. Poleg tega je soba nadstandardno velika in meri dobrih 30 m2, balkon pa je še povečal občutek prostornosti. Soba sodi v kategorijo klasičnih sob. To pomeni, da je po tleh položen sicer elegenten barvit tapison, ki se za silo ujema s pastelnimi barvami sten in pohištvom. Izstopajo kavči v rumeni barvi in zelo dobra delovna površina. Osvetlitev je klasična in enostavna za upravljanje (manj je več). Za prižiganje luči ne boste potrebovali doktorata. Pohvalno je zadostno število vtičnic. V sobah izstopa dobro opremljena kopalnica, za katero se zdi, da je bila pred kratkim prenovljena. Ploščice v temno in svetlo sivih odtenkih so zelo elegantne, prijetna pa je tudi hotelska kozmetika. Soba ni spektakularna, vendar jo ocenjujemo kot zelo dobro in na petzvezdičnem nivoju.

Konferenčne kapacitete

V hotelu je pet konferenčnih dvoran, največja Vrdnička kula sprejme 110 udeležencev. Dopolnjujeta jo dve manjši dvorani Piva in Tara, ki vsaka posebej sprejmeta do 40 oseb, da pa se jih tudi povezati v večjo dvorano. Za organizatorje dogodkov je pomembna še osrednja restavracija, ki sprejme do 100 udeležencev, kar se lepo ujema s konferenčnimi kapacitetami. Hotel je popularen med organizatorji, še več prostora pa najdete v pet minut oddaljenem hotelu Mövenpick Resort and Spa Fruske Terme. V tem hotelu je na voljo 11 dvoran, kar predstavlja enega od največjih hotelskih kongresnih centrov v Srbiji.

hotel_premier_aqua
Photo: Hotel Premier Aqua
hotel_premier_aqua
Photo: Hotel Premier Aqua

SLADICA – Dodatna ponudba

Manjši wellness center je prijetna popestritev vašega dogodka. Navdušile so nas savne, kjer v času našega obiska ni bilo pretirane gneče. Če vam hotelski spa ni dovolj, pa vam je na voljo orjaška Termalna rivijera Fruške Terme. Gre za izjemen termalni kompleks, ki obsega 12 bazenov (7 zunanjih in 5 notranjih) z vodno površino 2500 m2. Poleg tega je del kompleksa največji savna svet v Srbiji in bogata ponudba tretmajev.

hotel_premier_aqua
Photo: Hotel Premier Aqua

FLOP – NEGATIVNA PRESENEČENJA

Hotelske sobe so zvočno zelo slabo izolirane. Če bodo gostje v sosednji sobi glasni, boste imeli kar nekaj težav s spanjem. Pa tudi označevanje poti do hotela bi lahko uredili na boljši način. Prepričan sem, da se veliko gostov na poti do hotela izgubi.

TOP – POZITIVNA PRESENEČENJA

Vrdnička Kula je etno naselje, v okviru katerega deluje tudi etno restavracija. Ta se razteza na kar 540 m2, prostor pa se lahko razdeli v tri manjše dvorane. Priporočamo, da del dogodka organizirate v tem izjemnem posebnem prizorišču.

TRAJNOSTNE AKTIVNOSTI

V tem hotelu trajnostne aktivnosti niso preveč opazne. Na nivoju celotnega podjetja Fruške terme pa je takšnih aktivnosti veliko. Lastniki hotela med drugim varijo lastno pivo, rakijo in imajo lastno hladilnico. Vrdničko kulo pa lahko označimo kot posebno prizorišče, skozi katerega promovirajo lokalno trdicijo in kulinariko.

hotel_premier_aqua
Photo: Hotel Premier Aqua

KONČNI VTIS IN KREDIBILNOST

Hotel je bil začetnik novega vala turizma v Vrdniku. Svoja vrata je odprl pred dvanajstimi leti. S kakovostjo in drugačno ponudbo je bil vrsto let eden izmed najbolj vročih kongresnih hotelov v Srbiji. Danes ima veliko konkurenco znotraj lastne hiše Promont Group, ki intenzivno investira v razvoj turizma v tem delu Srbije (Fruške terme).

Po obisku ugotavljamo, da se hotel zelo lepo stara in ne izgublja na kakovosti. Še vedno je med najboljšimi v Srbiji in ne dvomimo, da bodo lastniki poskrbeli za svetlo prihodnost. Prostor za izboljšave vidimo predvsem na področju bolj tesne povezave z lokalnim okoljem. Glede na strukturo gostov bi bila dobrodošla dodatna ponudba v obliki hotelskega shopa in vinske zgodbe Fruške gore. Pričakovali pa bi tudi več informacij o zdravilnih učinkih termalne vode. Sicer pa je to hotel, ki mu težko karkoli očitamo in ima zato tudi svojo zvesto publiko.

KONČNA OCENA: 4.87 TRI ZVEZDICE ⭐⭐⭐Resort Kongresni Hotel

TRI ZVEZDICE ⭐⭐⭐ končna ocena od 4.81 do 5.00
DVE ZVEZDICI ⭐⭐  končna ocena od 4.61 do 4.80
ENA ZVEZDICA ⭐ končna ocena od 4.41 do 4.60

KATEGORIJA5*****
DELUJE OD2012
KONGRESNA ZVEZDAResort kongresni hotel
KONGRESNI STANDARD Hotel s konferenčnimi kapacitetami
ŠTEVILO SOB 54 sob in apartmajev
ŠTEVILO DVORAN5
POVRŠINA DVORAN289 m2
MAX. KINO POSTAVITEV110 udeležencev
SPLETNA CENA119 – 281 EUR / Booking, marec 2024
NASLOVHOTEL PREMIER AQUA
Martina Klasića 16
Vrdnik, Srbija


T: +381 22 21 55 333
E: recepcija@hotelpremier.rs
W: www.hotelpremieraqua.com

ZMOGLJIVOSTI
  • Aqua Medica specialistična ordinacija
  • Lobby Bar
  • Caffe Terasa
  • Welness Bar
  • Katarsys Wellness and Spa
  • Konferenčni center
  • Športni kompleks
  • Izposoja koles
IZJEMNOSTHotel se je pridužil trendu hotelov, ki so namenjeni le gostom nad določeno starostjo (adults-only). To vam zagotovlja določeno stopnjo intimnosti in miru. Verjamemo, da to še posebej ustreza vsem organizatorjem korporativnih dogodkov.
hotel_premier_aqua
Photo: Hotel Premier Aqua
REZULTATIOCENE
1. LOKACIJA4.84
2. DOSTOPNOST4.89
3. SPLOŠEN VTIS OB PRIHODU4.81
4. PREDDVERJE (LOBBY)4.94
5.  OBNAŠANJE ZAPOSLENIH4.98
6.  RECEPCIJA5.00
7.  HOTELSKA SOBA4.82
8.  HOTELSKA POSTELJA5.00
9. KOPALNICA IN STRANIŠČE4.87
10. HOTELSKI ZAJTRK4.74
11. RESTAVRACIJE IN BARI 4.85
12. KONFERENČNE DVORANE4.79
13. DODATNA PONUDBA4.81
SKUPAJ:   4.87

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.