conventa_try_before_you_buy
Photo: Niš Tourism Organisation

Try Before You Buy Niš

Mednarodna poslovna borza Conventa že šestnajst let uspešno poteka v Ljubljani. Od leta 2023 dalje pa tudi Conventa končno omogoča doživetje posameznih partnerskih destinacij v živo v obliki butičnega fam tripa. Ta format dopolnjuje popularne pre in post Conventa fam tripe, ki jih Conventa organizira že od začetkov dogodka.

Organizatorji so letošnjo sezono dogodkov Try Before you Buy by Conventa začeli v ritmu meraka v prestolnici Južne Srbije Nišu. Srčni organizatorji so dokazali, da je v Srbiji poleg Beograda še veliko destinacij, ki imajo velik potencial za razvoj. Niš izstopa zlasti po incentive doživetjih, ki so jih udeleženci preizkusili in osebno doživeli. Po njihovem mnenju boste vse, kar imajo veliki (Beograd) našli tudi v Nišu, vendar zapakirano v izjemno prijazen in gostoljuben paket.

conventa_try_before_you_buy
Photo: Niš Tourism Organisation

Butičen in ekskluziven format

Organizatorji se držijo pravila, da so gostitelji dogodka lahko samo razstavljalci na Conventi in destinacije, ki so za mednarodne organizatorje relativno nove. Gostitelji so skrbno izbrani, saj vzporedno z dogodkom poteka tudi obsežna promocijska kampanja Niša.

Soorganizator Convente Gorazd Čad je ob tem poudaril: “Gre za butičen in ekskluziven način promocije in doživetja destinacije. Doživetja so prilagojena ciljnim skupinam in trgom, ki jih nagovarja Niš. Velikost skupine je omejena, saj le tako zagotavljamo pristno in kakovostno izkušnjo.”

conventa_try_before_you_buy
Photo: Niš Tourism Organisation

Zakaj Niš?

Udeleženci so v kratkih intervjujih po dogodku izpostavili naslednje prednosti za organizatorje dogodkov:

1. Vrednost za denar: Kongresna ponudba Niša v tem trenutku ponuja odlično vrednost za denar, kar je v času spiralne rasti cen zelo pomembno.

2. Lokalno gostoljubje: Pristna gostoljubnost, ki jo definira vljudnost, profesionalnost in širokosrčnost, ki jo danes v takšni obliki redko srečate.

3. Incentive ponudba: Presenetljiva incentive ponudba za vse okuse v razponu od adrenalinskih do aktivnih in kulturnih ter zgodovinskih doživetij.

4. Izjemna kulinarika: Niš je kot svež, pisan spomladanski pušeljc avtohtone hrane in vinskih sort, dobrih restavracij in vinarjev, ovit v toplino, srčnost in gostoljubje. Z eno besedo: »merak«.

5. Razvojni center Srbije: Niš velja za razvojni center srbske IT industrije, kar predstavlja izjemen intelektualni kapital. V Nišu razumejo in podprejo tudi tehnološko najbolj zahtevne dogodke.

Dogodek je potekal v hotelu Tami Resort, ki je največji kongresni hotel v tem delu Srbije. Hotel razpolaga s petimi kongresnimi dvoranami in 115 udobnimi hotelskimi sobami.

Pri izvedbi dogodka so sodelovali partnerji Turistične organizacije Niš: Aero Turs Nis, BLeisure DMC, Mondorama in Nature Travel Office. Predstavil se je tudi Radisson Hotel Park Niš, ki bo svoja vrata odprl v letošnjem letu.

Organizatorji so pripravili izjemen program, ki vključuje nekaj najbolj popularnih in nenavadnih lokacij za dogodke v Nišu kot so: Tehnološki center Niš, Blackberry Events, Vinska klet Malča, Taverna Meze in Etno restavracija Brka. Prvi večer je bil namenjen neformalnemu druženju kot uvod v doživljajski drugi dan. Udeleženci so v dveh skupinah odkrivali mesto in bližnjo okolico in dobili veliko koristnih informacij o možnosti organizacije dogodkov. Zadnji dan je bil namenjen poslovnim sestankom med ponudniki in tujimi vabljenimi gosti.

Milica Filipovic, koordinatorka mednarodnega sodelovanja v Kongresnem uradu Niš, je o dodani vrednosti takšnih dogodkov za Niš dodala: “Dogodki, kot je Conventa Try Before You Buy, so enkratna priložnost za razvoj MICE destinacij, kot je Niš. Takšna vrsta dogodka omogoča, da organizatorji dogodkov kakor tudi organizatorji incentive potovanj osebno doživijo destinacijo. Dodana vrednost leži v temu, da lahko udeleženci pridobijo avtentičen vpogled v destinacijo, prizorišča, znamenitosti in doživetja, kar jim posledično pomaga bolje promovirati destinacijo svojim naročnikom. Prav tako takšni dogodki pripomorejo k mreženju med strokovnjaki v industriji – v tem primeru med organizatorji dogodkov in lokalnimi ponudniki. Na ta način gradijo partnerske odnose, ki lahko vodijo do prihodnjega sodelovanja in novih poslovnih priložnosti. Ta dogodek je bil še posebno pomemben za nas, saj smo dobili takojšen odziv gostov, kar nam bo v veliko pomoč pri segmentaciji trga in nadgradnji naše ponudbe.”

Niš je koncentrat Južne Srbije, ki ga zlepa ne pozabite. Ko bo še dodatno izboljšana dostopnost in zgrajen nov terminal na letališču, pa bo postal resen konkurent Novemu Sadu in drugim destinacijam v regiji.


Program dogodka si lahko pogledate na spletni strani https://conventa.si/try-before-you-buy/.

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.