auto_immunity_congress
Photo: Kenes Group

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je od 17. do 20. maja 2024 potekal 14. mednarodni kongres o avtoimunosti (International Congress on Autoimmunity). Na kongresu se je zbralo nekaj več kot 1000 udeležencev iz 70 držav.

Gre za največji multidisciplinarni kongres, kjer izbrani in svetovno priznani strokovnjaki obravnavajo vse vidike bolezni, povezanih z avtoimunostjo. Med glavnimi predavatelji je bila tudi Dr. Nataša Toplak iz Slovenije, specialistka s področja pediatrije. Hkrati je kongres priložnost za mlade strokovnjake, da lahko svoje raziskave predstavijo drugim udeležencem kongresa, lahko pa so sodelovali tudi v pogovorih s profesorji, ki so potekali v večernih urah.

Kongres je potekal v vseh večjih prostorih GR-ja, poleg plenarne dvorane, še v paralelnih dvoranah. Vzporedno pa je v dvorani Kocka potekala velika strokovna razstava, kjer je sodelovalo več kot 20 podjetij, predvsem s področja farmacije. Po uvodnem večeru, kjer so podelili nagrado za življenjsko delo na področju avtoimunosti, so si v naslednjih dveh dneh sledila plenarna predavanja in paralelne sekcije. Med odmori so si udeleženci lahko pogledali strokovne posterje in razstavo in se udeležili debat v manjših skupinah.

auto_immunity_congress
Photo: Kenes Group

Katja Korošec

vodja prodaje kongresno prireditvenega sektorja na GR-ju

Katja Korošec, vodja prodaje kongresno prireditvenega sektorja na GR-ju je po uspešno zaključenem kongresu povedala: “Glavni organizator, kongresna agencija Kenes Group iz Ženeve je dolgoletni partner Gospodarskega razstavišča in z njihovo pomočjo in navdušenjem nad Ljubljano kot kongresno destinacijo, smo v Ljubljano pripeljali že več mednarodnih kongresov. Dogovori o gostiteljstvu kongresa so se ob pomoči Kongresnega urada Ljubljana začeli že leta 2019, ko je bila pripravljena kandidatura. Zadnjič je ta kongres potekal v Ljubljani leta 2010. Veseli smo, da se veliki mednarodni kongresi po sušnih koronskih letih spet vračajo na Gospodarsko razstavišče. Glede na odziv organizatorja so bili udeleženci navdušeni nad Ljubljano, čeprav so za pot zaradi slabše letalske dostopnosti potrebovali malo več časa.”

auto_immunity_congress
Photo: Kenes Group

Trajnostna organizacija dogodka tokrat ni bila v ospredju, je pa organizator, Kenes Group pripravil priporočila za razstavljavce, da bi s skupnimi močmi zmanjšali vpliv na okolje. Med drugim priporočajo razmislek o načrtovanju stojnice, ki bo uporabna za več dogodkov in bo narejena iz okolju prijaznih materialov, tehnično opremo z nizko porabo energije, namesto darilc za udeležence lahko denar donirajo. Rastavljavce spodbujajo, da ogljični odtis izmerijo in svoje uspehe pri zmanjševanju ogljičnega odtisa delijo z drugimi! Celotna navodila lahko najdete na spletni strani.


Izvedite več o kongresu tukaj

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download here

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.