srecanja_cubo
Photo: Creative Pro Adriatic

Na drugem, poletnem “SREČA-nju” slovenskih organizatorjev dogodkov so se ponovno zbrali izvrstni predavatelji in vodilni organizatorji dogodkov pri nas. Dogodek, ki je izpostavil kreativnost in inovacije v naši industriji, je gostil vrsto priznanih govorcev. Med drugim je udeležence v svet scenografije popeljal Ivo Koritnik, Ivana Djilas pa jim je predstavila delo gledališke režiserke.

V slovenščini imamo za dogodke čudovito besedo »srečanja«, zato lahko rečemo, da je naše poslanstvo osrečiti udeležence naših dogodkov. Zato smo tako poimenovali tudi naš dogodek, ki smo ga prvič organizirali februarja letos v okviru mednarodne poslovne borze Conventa. Odziv slovenskih organizatorjev dogodkov nas je spodbudil, da s SREČA-nji nadaljujemo.

Ideja o nadaljevanju dogodka, posvečenega slovenskim organizatorjem dogodkov, je nastala na podlagi uspeha premiernega dogodka, ki smo ga gostili februarja. Med govorniki so bili Igor Savič, oče najbolj glamuroznih slovenskih dogodkov in direktor marketinške agencije Poslovni mediji, ter predstavniki drugih marketinških in event agencij, med njimi Meta Pavlin iz agencije Prvi Prvi, Aljaž Florjančič iz agencije Boldgroup in Aljaž Čad iz Creative Pro Adriatic.

Prvi je na oder stopil Igor Savič, strokovnjak za strateško komuniciranje, ki je bil med pionirji uvajanja vsebinskega marketinga v Sloveniji. Seznam medijskih platform, ki jih je pomagal vzpostaviti, je nedvomno eden najboljših referenčnih seznamov v Sloveniji. Igor je spregovoril o tem, kako je A-level produkcijo pripeljal v Slovenijo z Viktorji.

srecanja_cubo
Photo: Creative Pro Adriatic

Kaj imata scenografija in gledališče skupnega z dogodki?

Naslednja je na oder stopila Ivana Djilas, gledališka režiserka, pisateljica in publicistka. Moderator dogodka Gorazd Čad jo je predstavil kot feministko, umetnico, pisateljico romanov, lastnico stanovanja in kredita. Ivana Djilas je razmišljala o svojih preteklih projektih, delu z gledališkimi igralci ter svojemu navdihu.

Ivo Koritnik, oblikovalec in arhitekt, je razgrnil še eno perspektivo dogodkov – scenografijo. Udeležencem je razlagal o tem, kako si je zamislil prostore in dvorane neštetih televizijskih produkcij. Njegova dela nosijo nezgrešljivo gracioznost, svetlobo in okolje, ki ga lahko ustvari le on. Ivo je poudaril, da mora scenografija navdušiti ne le estetsko, ampak tudi vizualno s svetlobo.

Trajnost je bila še ena tema, o kateri so razpravljali na dogodku. Gorazd Čad je pozdravil Meto Pavlin iz agencije Prvi Prvi. Skupaj sta se pogovarjala o modelu 7R Convente in o tem, kako lahko vsak prispeva k odgovornejši industriji srečanj.

Na koncu se je dogodek osredotočil na perspektive mlajših generacij. Aljaž Florjančič iz Boldagency je zastopal generacijo Y, Aljaž Čad iz Creative Pro Adriatic pa generacijo Z. Debata je ponudila vpogled v razmišljanja nadobudnih talentov o UI, kreativnosti, gledališču in voditeljstvu.

srecanja_cubo
Photo: Creative Pro Adriatic

Dogodek se je dotaknil tudi glasbe, predvsem rock’n’rolla, in poudaril, da je glasba univerzalni jezik, ki ga razumejo vsi. Zbrane sta v intimnemu akustičnemu okolju zabavala legendi slovenske rock glasbe Hamo in Peter Dekleva.


Naslednji dogodek, ki ga organizira Toleranca marketing v sodelovanju s Creative Pro Adriatic bo festival Conventa Crossover, ki bo potekal med 9. in 10. septembrom 2024 v Ljubljani.

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.