planinski_muzej
Photo: Slovenski planinski muzej

DOŽIVITE SLOVENSKI ALPINIZEM

Slovenski planinski muzej ni običajen muzej. Je izkušnja slovenskega alpinizma, ki ponuja edinstveno priložnost za virtualni ogled vrha Triglava in 30 drugih gorskih vrhov po Sloveniji. Muzej pripoveduje zgodbo slovenskega planinstva, ki je močno povezana z domoljubjem. Sledi razvoju slovenskega organiziranega alpinizma in prvih plezalnih dosežkov vse do sodobnih svetovno znanih plezalnih mejnikov slovenskih plezalcev doma in v tujini. Gostje vašega dogodka se lahko tukaj seznanijo z zgodbami prvih gorskih vodnikov, reševalcov in današnjih alpinistov.

planinski_muzej

V slovenskem planinskem muzeju gresta preteklost in prihodnost z roko v roki. Bogata zbirka predmetov z raznoliko zgodovinsko zgodbo, bogato fotografsko in arhivsko gradivo ter obsežna strokovna knjižnica dajejo obiskovalcu možnost spoznati priljubljenost in pomen planinske dejavnosti v slovenskem prostoru. Organizatorji dogodkov, ki želijo v zavetju Alp organizirati svoj dogodek lahko izberejo slovenski planinski muzej in svojim udeležencem predstavijo svet alpinizma.

planinski_muzej

Spodbudno in mirno ozračje Slovenskega planinskega muzeja je primerno za organizacijo izobraževalnih, kulturnih in družabnih dogodkov. Bližina Triglavskega narodnega parka, aktivnosti in pustolovščine, ki jih muzej ponuja, so zanimivi tudi za izvedbo motivacijskih srečanj in team buildingov. Večnamenska dvorana lahko sprejme do 80 udeležencev, medtem ko je konferenčna soba primerna za 12 gostov.

KONTAKT

Slovenski planinski muzej
Triglavska cesta 49
4281 Mojstrana

T: +386 (0)8 380 67 30
E: info@planinskimuzej.si
W: http://www.planinskimuzej.si/

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.