creative-pro-garnier-aktivacija
CREATIVE PRO za Garnier

Letnemu času primerno so v agenciji Creative Pro Adriatic pripravili pregled najbolj zanimivih poletnih aktivacij in pop-up dogodkov za blagovne znamke. Ste pripravljeni na svežo dozo inspiracije? V tem članku vas bomo popeljali vse od kanskih levov in poletnih festivalov do evropskega prvenstva v nogometu.

Plaže, bari in kavarne

Trend, ki se nadaljuje v letu 2024 so definitivno brendirane plaže in bari, ki jih blagovne znamke uporabljajo za povečanje zavedanja in interakcijo s potrošniki v sklopu dogdodkov, kot je festival Cannes Lions. Koncept je preprost. Če bodo obiskovalci uživali v izkušnji, bodo blagovno znamko povezali s pozitivnimi čustvi in bodo bolj nagnjeni k nakupu.

Blagovne znamke se gradijo skozi izkušnje. To potrjuje raziskava Overskies, ki je ugotovila, da bo 85% potrošnikov bolj nagnjenih k nakupu po tem, ko so se udeležili dogodka blagovne znamke. Seveda pa je treba poskrbeti, da bo izkušnja spodbudila čustvene povezave in stimulirala vse čute. Učinkoviti so tisti dogodki, kjer lahko vaše občinstvo soustvarja program in se poglobi v blagovno znamko na globlji ravni.

Spodaj navajajo nekaj njihovih najljubših poletnih aktivacij, ki so jih zasledili.

Amazon Port: The House of Amazon

Amazonova prisotnost v starem pristanišču je postala stalnica kanskega festivala. Letos je pristanišče “A’Maison”, kot so ga poimenovali po francosko, gostom ponudila številne prostore, od kavarne Le Café do glavnega odra z zvezdniško zasedbo govorcev, ki so delili najnovejše trende v spletnem oglaševanju.

amazon-port-cannes
Photo: Ema Phelan, Linkedin

Nespresso Beach

Ena izmed najbolj popularnih točk kanskega festivala je bil zagotovo Nespresso Beach. Kaj je bilo posebnega? Gostje so lahko razglednico iz plaže napisali in poslali direktno iz plaže v posebnem Nespresso nabiralniku, se slikali v tematskem foto kotičku, poskusili najnovejše Nespresso izdelke in se odpočili od vrveža festivala na udobnih ležalnikih.

nespresso-beach-cannes
Photo: Nestlé Nespresso

Linkedin Rooftop Bar

Linkedin je na vrhu hotela Carlton Cannes ustvaril povezovalen prostor za vse ustvarjalce na njihovi platformi. Obiskovalci so odšli s profesionalnimi profilnimi fotografijami, znanjem o vsebini, ki deluje v letu 2024 in novimi povezavami.

linkedin-beach-pool-bar-cannes
Photo: Linkedin Press Room

Garnier Summer House

CREATIVE PRO je za Garnier v sklopu Olsztyn Green festivala ustvaril poletno hiško, kjer so potekala različna doživetja, od testiranja novih Garnier produktov, kemijskih eksperimentov do panelnih razprav s strokovnjaki in sproščenih pogovornih kotičkov. Rezultat? Povečano zanimanje za blagovno znamko Garnier med mladimi in rekordno število objav na družbenih omrežjih.

creative_pro
Photo: Creative Pro Group

Športni dogodki

Športni dogodki so odlična priložnost za aktivacijo blagovnih znamk, saj omogočajo izjemno izpostavljenost. Med najbolj vročimi dogodki to poletje je brez dvoma evropsko nogometno prvenstvo, kmalu pa bodo na vrsti tudi poletne Olimpijske igre v Parizu.

Fan Zone: Ogled tekem UEFA EURO 2024

Od samega začetka evropskega prvenstva, blagovne znamke s pridom izkoriščajo predvajanje tekem na velikih LED zaslonih na javnih mestih za svoje oglaševanje. Madžarska podružnica CREATIVE PRO je navijačem omogočila ogled nogometnih tekem evropskega prvenstva v ikoničnem parku Városliget. Dogodek je podprla Motorola – odličen primer, kako izkoristiti aktualnost masovno popularnih dogodkov.

budapest-creative-pro-park-baloon
Photo: Creative Pro

Adidas Zone

Poljska izpostava Creative Pro je pripravila zanimivo aktivacijo za Adidas na nočnem polmaratonu v Varšavi. Glavni namen dogodka je bila predstavitev novih čevljev Adizero, na globljem nivoju pa vzpostavitev čustvene vezi med potrošniki in blagovno znamko. Celotna cona je bila ustvarjena za deljenje vsebin. Foto-radar postavljen ob stezi je tekačem omogočil deljenje fotografij, v posebej ustvarjeni podcast sobi pa so potekali intervjuji s tekači.

adidas-warsaw-praski-maraton
Photo: Creative Pro

Gverilske aktivacije

Gverilske aktivacije so kreativne in nepričakovane ter pritegnejo veliko pozornosti. Takšne strategije so lahko, kljub manjšim proračunom, izjemno udarne. Gverilski marketing temelji na ustvarjanju medijske pozornosti proč od tradicionalnih medijskih platform.

Metal koncert v kombiju

Right & Stuff, produkcijska hiša, ki deluje v sklopu skupine Creative Pro, je pred kratkim predstavila gverilsko aktivacijo za največjega slovaškega dostavljalca paketov.

Potrebujete podporo pri organizaciji vašega naslednjega dogodka?

Zavedamo se, da je za resnično izjemen dogodek potrebno sodelovati z ljudmi, ki jim zaupaš. Agencija Creative Pro Adriatic nudi 24/7 podporo pri:

načrtovanju (celotna kreativna in programska zasnova dogodka, vizualizacija dvoran, znamčenje)

tehnični izvedbi (AV produkcija, LED zasloni, prenos v živo, scenografija)

izbiri tehnologije (registracija, interaktivne aktivacije, AI integracija, spletna stran dogodka)

vsebini (grafično oblikovanje, foto in video produkcija)

trženju (pošiljanje vabil, oglaševanje, PR komunikacija)

Na spodnji povezavi najdete izbor zanimivih dogodkov, ki so jih organizirali in za katere upamo, da vam bodo služili kot inspiracija.

Kontakt

Vas zanima več?

Stopite v kontakt z ekipo CREATIVE PRO in odkrijte, kako lahko vaša blagovna znamka zaživi skozi nepozabne dogodke in aktivacije!

T: +386 40 384 077
E: ljubljana@creativepro.agency

Povpraševanja: Aljaž Čad
Email: cad@creativepro.agency

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.