hotel_franz
Photo: Hotel Franz

MED ZASTRTIM IN ODPRTIM

LOKACIJA

Na zahodnem robu romanskega in vzhodnemu robu slovanskega sveta je vedno pihala močna burja. Še posebej izrazito med prvo svetovno vojno, ko je v teh krajih potekal spopad, ki je 11. novembra 1918 končal razpad Avstro-Ogrske, v kateri so na Goriškem živeli več kot štiristo let. Ostanki zgodovine, kultur in navad se prepletajo na vsakem koraku in morda najbolj izrazito občutijo prav v Gradišču ob Soči. To najbolj ilustrira mestna renesančna trdnjava, ki je vredna obiska ali vsaj kratkega sprehoda. Nekoč je varovala beneško republiko pred turškimi vpadi, zdaj pa je zanimiva turistična atrakcija. Danes je mestece gospodarsko in kulturno središče tega dela Goriškega in izjemno prijazno in prijetno mestece. Preseneča vas na vsakem koraku, posebej pa bo navdušila ljubitelje vina, saj je eno od središč vinskega biznisa v tem delu Italije. Hotel se nahaja ob glavni mestni vpadnici, tik ob slikovitem mestnem središču in nekaj sto metrov od reke Isonzo (Soča) na drugi strani. Lokacija sicer ni spektakularna, je pa odlična za odkrivanje mesteca, pa tudi širše regije, zlasti kraškega zaledja. Gre namreč za območje tik ob meji s Slovenijo.

hotel_franz
Photo: Hotel Franz

DOSTOPNOST

Najlažje boste do hotela prispeli po avtocesti A4, ki iz Benetk vodi do Trsta in naprej do Slovenije. Po kratkem odcepu v Villeseju boste v nekaj minutah prispeli do hotela. Za hotelom je dovolj veliko parkirišče, ki zadošča glede na kapacitete hotela. Poskrbljeno je tudi za električne avtomobile s Stellantisovo hitro polnilnico. Če po Italiji radi potujete z vlakom, je najbolj enostavno stičišče v Gorici, ki je od mesta oddaljena le nekaj kilometrov. V neposredni bližini hotela je tudi več avtobusnih postaj podjetja ATP Gorizia, preko katerih boste zlahka potovali do bližnjih in bolj oddaljenih mest. Najbližje večje letališče je Letališče Trst (Aeroporto di Trieste-Ronchi dei Legionari), ki je približno 20 kilometrov južno od mesta. Letališče ponuja redne lete do večjih evropskih mest in služi kot dobra izhodiščna točka za obiskovalce, ki prihajajo iz bolj oddaljenih krajev. Dostop je po naši oceni enostaven in uporabnikom prijazen. Še bolj pa se nam dopade, da hotel velja za pravi kolesarski hotel, kar pomeni možnost izposoje električnih in navadnih koles, pa tudi prijazen nasvet, kako in kam.

hotel_franz
Photo: Hotel Franz

HLADNA PREDJED - Arhitektura in estetika

Hotelska stavba je zasnovana paviljonsko in v obliki črke L, ki obkroža velik vrt z bazenom, usmerjen proti reki Soči. Gabariti stavbe se vklapljajo v mestno tkivo in kar konkretno odstopajo od obljub na fotografijah, kjer se hotel zdi kot nekakšen osamelec sredi furlanske nižine. Pohvalno je, da niso pretiravali z višino stavbe, ki je z dvemi nadstropji uravnotežena z okolico. Bolj zapletena pa je funkcionalna zasnova, ki se je iz osrednjega elegantnega hotelskega atrija širila v več smeri. Prav hotelski atrij z barom in lobby sta po prenovi morda najbolj konrektno in natančno zasnovana prostora, kjer se gosti tudi zato radi zadržujejo. Hodniki in drugi javni prostori pa težko skrijejo svoja leta in bi se jih dalo izkoristiti tudi kot galerijo in še marsikaj. Tako pa je hotelska arhitektura pustila mešan in rahlo konfuzen priokus. Takšna pa je tudi notranja oprema, ki ji manjka jasna rdeča nit.

hotel_franz
Photo: Hotel Franz

TOPLA PREDJED - Osebje in kulinarična ponudba

Profesionalnost osebja je na zelo visoki ravni in je vredna pohvale. Zdi se, da temu posvečajo veliko pozornosti. Vsi od prvega do zadnjega, ki smo ga srečali, so naravno prijazni. Lounge in bistro Meja je prvi stik s strežbo, kjer smo okusili pristno italijansko gostoljubje. Zajtrk je eden od hotelskih adutov. Že z označevanjem jedi so se zelo potrudili. Vse jedi so skrbno izbrane, lokalne in lepo dekorirane. Hišne sladice, zlasti pomarančna torta so iz prve lige. Prijazna nakatarica skrbi za zadovoljstvo gostov, da so jedi vedno lepo dekorirane jedi in da izbranega sadja nikoli ne zmnajka. Posebej pohvalen je izbor lokalnih mesnin in sirov s poreklom. Pa tudi kavo boste v tem hotelu dobili takšno kot se spodobi za regijo, ki je prestolnica kavne industrije sveta. Če vam zajrtk veliko pomeni, potem je Hotel Franz odlična izbira.

hotel_franz
Photo: Hotel Franz

GLAVNA JED – Kongresna in hotelska ponudba

Hotelske sobe

Velika kvadratura sob je največkrat velik plus, včasih pa tudi minus. To se zgodi, kadar opremljenost sobe nekako ni usklajena s kvadraturo. Veliko bi spremenili že s kakšno sedežno garnituro. Stene v bež barvah so prijeten kontrast lesenim tlom in pohištvu v temno rjavem odtenku, vendar soba kljub temu deluje nekoliko temačno. Osrednji objekt je seveda postelja, ki ima zanimivo umetniško zadnjo stranico, pod katero se je podpisal Pignat. Postelja je povprečna, v nadstandardno pa bi se jo dalo preurediti že z izboljšanjem posteljnine. Kot se spodobi za Italijo, je v sobi kavni apart Illy in pa mini bar, ki pijače nima vključene v ceno. Kopalnica je XL velikosti, barvno sledi peščenim in kavnim odtenkom iz sobe. V preizkušeni kopalnici bi morali razmisliti o menjavi fena, ki bo kmalu spustil dušo. Osvetlitev sobe je prijetna in enostavna za upravljanje. Pohvalna je tudi delovna površina. Preizkušena soba bi bila po kvadraturi zlahka suita, če bi jo v roke vzel kakšen dober arhitekt.

Konferenčne kapacitete

Manjši konferenčni center vključuje 3 dvorane, največja Collio sprejme do 50 udeležencev. Ostali dve pa po 40. Boste pa v mestu našli kar nekaj historičnih prizorišč, med katerimi vsekakor izstopa Teater. V radiju 20 km pa vas bodo kot posebna prizorišča navdušile tudi vinarije kot je npr. Borgo Conventi.

hotel_franz
Photo: Hotel Franz
hotel_franz
Photo: Hotel Franz

SLADICA – Dodatna ponudba

Hotelski bar »Meja« je izjemno prijeten prostor, kjer znajo postreči kavo in izjemen Aperol. Verjamemo, da to udeleženci dogodkov zelo cenijo.

hotel_franz
Photo: Hotel Franz

FLOP – NEGATIVNA PRESENEČENJA

To je sicer običajna praksa v Italiji, vendar so doplačila za wellness, zajtrk in podobno del yield managementa. To pa gre pogosto tudi na škodo zadovoljstva gosta.

TOP – POZITIVNA PRESENEČENJA

Bazen na hotelskem vrtu je v toplejših mesecih nedvomno velik plus hotela. Ob njem pa je mogoče organizirati čisto pravi pool party ali zgolj odmor s kavo.

TRAJNOSTNE AKTIVNOSTI

Posebne trajnostne politike nismo zaznali. V kopalnici sicer uporabljajo trajnostne kozmetične izdelke. Med trajnostne pobude pa bi lahko vključili vzpodbujanje kolesarstva in pohodništva, saj je hotel vključen v nekaj iniciativ na tem področju. Med najbolj popularnimi je pohodniška pot Alpe Adria Trail, ki teče prav skozi Gradisca d’Isonzo.

hotel_franz
Photo: Hotel Franz

KONČNI VTIS IN KREDIBILNOST

Hotel Franz je zrel hotel, ki se lepo stara in prilagaja potrebam gostov. Z zadnjo prenovo leta 2012 so ga lepo nadgradili. Se pa hotelska moda res hitro menja in kar je bilo popularno pred desetletjem hitro ni več »in«. Hotelu seveda v funkcionalnem smislu čisto nič ne manjka. Prostorsko je hotel domišljen in vse je na svojem mestu. Na področju kulinarike in osebja je vrhunski in tudi zato imajo v hotelu stalno in zvesto publiko. Na koncu lahko zapišemo, da je to hotel brez nepotrebnih komplikacij, soliden in lepo zaokrožen. Če ste kot organizator dogodkov bolj zahtevni, pa boste morali pogledati po okolici, kjer ne manjka tudi bolj razkošnih prizorišč. Verjamem pa, da vas bo prepričala tudi relativno ugodna cena nočitve in najema dvoran. Razlika je velika že v primerjavi z bližnjim Trstom ali Udinami.

hotel_franz
Photo: Hotel Franz

KONČNA OCENA: 4.76 DVE KONGRESNI ZVEZDICI MEETING STARS⭐⭐Mestni kongresni hotel 

3 KONGRESNE ZVEZDICE⭐⭐⭐ končna ocena od 4.81 do 5.00
2 KONGRESNI ZVEZDICI⭐ končna ocena od 4.61 do 4.80
1 KONGRESNA ZVEZDICA⭐ končna ocena od 4.41 do 4.60

KATEGORIJA4****
DELUJE OD 1989 (prenovljen leta 2012)
KONGRESNA ZVEZDAMestni kongresni hotel
KONGRESNI STANDARD Hotel s konferenčnimi kapacitetami
ŠTEVILO HOTELSKIH SOB52 sob
ŠTEVILO DVORAN3
POVRŠINA DVORAN170 kvadratnih metrov
MAX. KINO POSTAVITEV 50 udeležencev
SPLETNA CENA129 – 175 EUR / Booking, april 2024
NASLOVHOTEL FRANZ
V.le Trieste, 45
Gradisca d’Isonzo (GO), Italija


T: +39 0481 99211
E: info@hotelfranz.it
W: www.hotelfranz.it

ZMOGLJIVOSTI
  • Meja Lounge in Bistro
  • Restavracija Grappe
  • Fitness center
  • Bazen
  • Wellness
IZJEMNOST Hotelski vrt z bazenom, ki je idealen za organizacijo pool partijev in sprejemov v toplejših mesecih.
hotel_franz
Photo: Hotel Franz
REZULTATOCENE
1. LOKACIJA4.69
2. DOSTOPNOST4.92
3. SPLOŠEN VTIS OB PRIHODU4.62
4. PREDDVERJE (LOBBY)4.71
5.  OBNAŠANJE ZAPOSLENIH4.85
6.  RECEPCIJA4.89
7.  HOTELSKA SOBA4.65
8.  HOTELSKA POSTELJA4.59
9. KOPALNICA IN STRANIŠČE4.68
10. HOTELSKI ZAJTRK 4.91
11. RESTAVRACIJE IN BARI 4.81
12. KONFERENČNE DVORANE 4.77
13. DODATNA PONUDBA4.78
SKUPAJ :   4.76

 

POMEMBNO: Če želite preveriti kako poteka ocenjevanje 654 kriterijev in vas zanima, kako bi skriti gostje ocenili vaš hotel, potem si poglejte spletno stran www.meetings-star.eu ali pošljite mail na gorazd.cad@toleranca.eu.

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.