loisium_wine_resort
Photo Credit: Loisium Wine & Spa Resort South Styria

RESNIČNO DRUGAČEN IN UNIKATEN HOTEL

LOKACIJA

Vinska regija Spodnja Štajerska je vzorčni primer dežele, ki diha in živi za vinski turizem. Regija, ki je od Graza oddaljena dobrih 40 minut, je znana po suhih belih vinih pa tudi po nekaterih najboljših avstrijskih vinarjih na izjemnih vinskih cestah. V regiji torej ne manjka vinskih kleti, gostiln in vinotočev, sredi vinskega raja pa se je v kraju Ehrenhausen umestil dizajnerski hotel Loisium Wine & Spa Resort Südsteiermark. Rdeča nit hotela je tudi zato povezana z vinom.

loisium_wine_resort
Photo Credit: Loisium Wine & Spa Resort South Styria

DOSTOPNOST

Hotel lahko označimo kot enostavno dostopen. Letališče Graz je od hotela oddaljeno le dobre pol ure. Solidno je povezano s ključnimi vozlišči, predvsem z Dunajem, zelo dobre pa so povezave z različnimi nemškimi mesti. Za goste z avtomobili je na voljo razkošno zunanje parkirišče. Do bližnje avtoceste Maribor – Graz je dobrih deset kilometrov. Za premagovanje vinskih gričev vam priporočamo e-kolesa.

loisium_wine_resort
Photo Credit: Loisium Wine & Spa Resort South Styria

HLADNA PREDJED - Arhitektura in estetika

Avtorji arhitekture Peter Zinganel in Hermann Eisenköck iz studia ArchitekturConsult Graz so se pri zasnovi objekta zgledovali po pokrajini in vinogradniški tradiciji. V neposredni soseščini je tudi grad Ehrenhausen, s katerim hotel ustvarja svojevrsten dialog. Arhitektom je vsaj po našem mnenju to uspelo izpeljati vrhunsko tako z uporabo materialov, kot strukturo stavbe, ki jo sestavljajo tri celote. V notranjosti se izmenjuje industrijski dizajn v obliki kletkastih regalov za vino, uporaba grobega betona in eleganca javnih prostorov v zelenem. Zunaj pa izstopa zeliščni vrt in spa vrt z inox bazenom. Kot celota deluje izjemno.

loisium_wine_hotel

TOPLA PREDJED - Osebje in kulinarična ponudba

Kuhinja v Loisiumu je všečno lokalna in sezonska. Aktualna ekipa z gostujočim chefom Jean-Yves Messmerjem jo je nadgradila s sodobnimi elementi. Rezulat je minimalističen, vendar dovolj pester meni, ki nas je navdušil. S preprostimi in kakovostnimi lokalnimi sestavinami se da narediti čudež. Loisium skriva v sebi tudi vinoteko (preseneti vas z zlatimi tlemi, ki vzbujajo občutek hoje po mehurčkasti penini) s pestrim naborom regionalnih vin in vrhunskim programom vinskih pokušenj, ki enološkim navdušencem ponudi obsežno paleto navdihov. Osebje je vrhunsko in kljub visoki zasedenosti izjemno prijazno in profesionalno.

loisium_wine_hotel

GLAVNA JED - Kongresna in hotelska ponudba

Hotelske sobe

Kontrasti so običajno del vrhunskega doživetja. Zato je nedolžna belina hotelske sobe pozitivno presenečenje. Za tančicami se skrivajo razkošno odmerjene omare in kopalniški del. Hotel premore štiri kategorije sob, vse so s pogledi na vabljive vinske griče. Vrhunska posteljnina je del standarda, najbolj pa nas je navdušila svetloba, ki je radodarno odmerjena. Kozmetika Aveda je nadstandardna, mini bar pa je napolnjen z lokalnimi izdelki in kot se spodobi za zgodbo hotela, s štajerskimi vini. Za dodatno eleganco poskrbijo skrbno izbrane umetnine avstrijskega umetnika Ericha Steiningerja, ki so drugačne v vsaki sobi.

loisium_wine_hotel

Konferenčne kapacitete

Konferenčni center se nahaja v drugem krilu hotela in vključuje prostorno in svetlo dvorano, ki se lahko razdeli na tri manjše. Maksimalno lahko sprejme 150 udeležencev. Dopolnjuje jo pokrita terasa za odmore s kavo. Poleg tega so v pritličju še štiri manjše sejne sobe. Dogodke pa lahko organizirate tudi v Loisium Vinothek, ki lahko sprejme do 100 udeležencev. Za zabave je primerna še restavracija Weinkuchl, ki ima prostora za 40 udeležencev. Kar loči Loisium od ostalih hotelov, je zelo inovativna ponudba kulinarično vinskih paketov. Vse skupaj pa so letos obogatili še z Loisium Wine Runnerjem, ki je premični vinski bar v retro dizajnu.

loisium_wine_hotel
loisium_wine_resort
Photo Credit: Loisium Wine & Spa Resort South Styria

SLADICA – Dodatna ponudba

South Styrian Wine Route – Na tem območju poteka najstarejša in ena od najbolj znanih štajerskih vinskih cest, ki tik ob slovenski meji ponuja pogled na čudovite vinograde in v dobro voljo spravi še tako s stresom preobremenjene ljudi. Obisk začinjen z vinskimi pokušinami je odlična incentive ideja.

loisium_wine_hotel

FLOP – NEGATIVNA PRESENEČENJA

Zares pikolovska pripomba gre na račun kave. Na tem področju je še nekaj prostora za izboljšave.

TOP – POZITIVNA PRESENEČENJA

Za popolno zadovoljstvo kongresnih gostov poskrbi Wine Spa center, ki vključuje savne, velik zunanji bazen in vrsto vinskih tretmajev. Kozmetika Vinoble, ki jo tu uporabljajo, temelji na grozdju in je regionalnega izvora, bolj znana Aveda pa na elementih ajurvedske tradicije zdravljenja. Poleg razkošnega notranjega prostora za relaksacijo, je gostom na voljo velik zunanji bazen z ogrevano vodo, obdan z vinogradi.

TRAJNOSTNE AKTIVNOSTI IN PRAKSE

Hotel posebej ne izpostavlja trajnostnih aktivnosti, razen na področju kulinarike, kjer glavno vlogo igrajo lokalne sestavine in vino.

loisium_wine_hotel

KONČNI VTIS IN KREDIBILNOST

Kombinacija besed Langelois in Elysium iz grške mitologije poenostavljeno pomeni paradiž. Enoturizem je v trendu in v Loisiumu so ga lepo zapakirali v izjemne pakete za kongresne goste. Če želite povezati vašo konferenco z izjemno arhitekturo, kulinariko, welnessom in enologijo vam ni treba iskati dalje. Loisium je v kratkem času postal pravi sinonim za takšno ponudbo. Poleg tega pa z razkošnimi zunanjimi površinami omogoča, da organizirate tudi raznovrstne incentive programe, med katerimi posebej izstopajo avtomobilski dogodki, za katere je naravnost idealen.

FINAL GRADE: 4.88 ZLATI spa kongresni hotel

ZLATO končna ocena od 4.81 do 5.00
SREBRNO končna ocena od 4.61 do 4.80
BRONASTO končna ocena od 4.41 do 4.60

KATEGORIJA4****
DELUJE OD2012
KONGRESNA ZVEZDASpa kongresni hotel
KONGRESNI STANDARD Hotel s konferenčnimi kapacitetami
ŠTEVILO HOTELSKIH SOB102 sob in suit
SPLETNA CENA149 – 196 EUR / Trivago, oktober 2023
NASLOVLOISIUM WINE & SPA HOTEL
Am Schlossberg 1a
8461 Ehrenhausen a. d. Weinstraße, Avstrija


T: +43 3453 28800
E: hotel.steiermark@loisium.com
W: www.loisium.com

ZMOGLJIVOSTI– Vinski spa
– Vinoteka in prodajalna
– Vinski bar
– Spa bar
– Paviljon za fitness
– Restavracija »Weinkuchl«
– Veliko zunanje parkirišče
– Zunanji prostori za organizacijo dogodkov
IZJEMNOSTIzjemen dizajn. Hotel je član verige Design Hotels, ki je v zadnjih letih postala sinonim za odličnost v hotelski arhitekturi. Čistokrven hotel za ljubitelje dizajna.
loisium_wine_resort
REZULTATIOCENE
1. LOKACIJA4.75
2. DOSTOPNOST4.62
3. SPLOŠEN VTIS OB PRIHODU4.95
4. PREDDVERJE (LOBBY)4.83
5.  OBNAŠANJE ZAPOSLENIH4.99
6.  RECEPCIJA5.00
7.  HOTELSKA SOBA4.95
8.  HOTELSKA POSTELJA5.00
9. KOPALNICA IN STRANIŠČE4.78
10. HOTELSKI ZAJTRK4.99
11. RESTAVRACIJE IN BARI4.86
12. KONFERENČNE DVORANE4.95
13. DODATNA PONUDBA4.90
SKUPNA OCENA:   4.88

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.