kristal_tower
Photo: Stolp Kristal

NOVA NAJVIŠJA STAVBA V SLOVENIJI

V Rogaški Slatini je bil pred kratkim svečano odprt najvišji stolp v Sloveniji, ki je z višino stošestih metrov tudi nova najvišja stavba v državi. Razgledni stolp Kristal ne bo ponujal le dih jemajočih razgledov na okolico, temveč bo z edinstveno podobo, ki spominja na kristal, nudil nov prostor za dogodke. Stolp bo sledil konceptu urbanega razgledišča.

kristal_tower
Photo: Stolp Kristal

Razgledni stolp Kristal bo imel pomembnejšo vlogo kot razgledna točka, saj se bodo gostje tukaj lahko družili v kavarni, kupili spominke in izvedeli več o Rogaški Slatini in okolici skozi interaktivno vsebino. Vse skupaj pa bo povezovala slatinska mineralna voda. Cilj projekta je namreč, da gostje doživijo pristno in celostno zgodbo kraja, od zgodovine, kulinarike, tradicije do lokalne ponudbe.

kristal_tower
Photo: Stolp Kristal

Virtualna doživetja o Rogaški Slatini

V drugem nadstropju, kjer se nahaja razgledna ploščad, lahko gostje skozi VR doživetje izvejo o legendi o Pegazu in zgodovinskih dogodkih v Rogaški Slatini. Legenda pravi, da je Pegaz z udarcem kopita odkril prvi zdravilni vrelec v Rogaški Slatini, in prav to legendarno bitje bo popeljalo goste skozi časovni prelet bogate zgodovine kraja.

kristal_tower
Photo: Stolp Kristal

Revitalizacija mesta in povezovanje ponudnikov

Ker razgledni stolp Kristal stoji na zapostavljenemu zemljišču nekdanjega Mizarstva, bo s tem projektom občina Rogaška Slatina omogočila razvoj in revitalizacijo mesta. Sestavni del ponudbe je okušanje slatinske mineralne vode iz posebnega kozarca Steklarne Rogaška. Priložnost pa bodo dobili tudi ostali lokalni ponudniki, ki bodo lahko svoje delo predstavili v okviru posameznih razstav ali dogodkov.

V prvem nadstropju razgledni stolp Kristal ponuja kavarno z enjastimi mizami za 44 obiskovalcev. Organizatorji dogodkov bodo lahko tukaj gostili svoje udeležence, nato pa jih popeljali na odprto razgledišče na vrh najvišje stavbe v Sloveniji. Poleg tega lahko kavarno povežejo še s trgom, ki se razprostira na več kot sedemsto kvadratnih metrih.

KONTAKT

Razgledni stolp Kristal
Tržaški Hrib 1
Rogaška Slatina, Slovenija

T: +386 82 002 655
E: stolp.kristal@turizem-rogaska.si
W: https://www.stolp-kristal.si/sl#

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.