V petek, 15. aprila 2016, je pred očmi dr. Thomas Bacha, predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja, slovenska olimpijska družina na priložnostni modni reviji predstavila kolekcijo za avgustovske igre, ki jih bo gostil Rio de Janeiro.

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja se je že februarja na zimskih mladinskih olimpijskih igrah v Lillehammerju na Norveškem veselil obiska in pohvalil slovenski šport: “Obisk Slovenije pričakujem z velikim zadovoljstvom, prav tako mojo vrnitev v Slovenijo. To ne bo prvič, da bom obiskal Slovenijo. S tem obiskom želim izraziti svoje občudovanje velikim uspehom slovenskih športnikov. Če pogledaš število prebivalstva in število medalj, ki jih ima Slovenija, gre vsekakor za eno od gonilnih sil olimpijskega športa.”

Hoteli Union so ponosni sponzor Olimpijske reprezentance Slovenije, zato so dr. Thomas Bacha tudi tokrat prijazno gostili in nastanili v Grand Hotelu Union. Razlog njegovega obiska Ljubljane je bil tokrat povabilo Olimpijske reprezentance Slovenije, ki je v hotelu Lev ponosno predstavilo slovensko olimpijsko opremo za letošnje poletne olimpijske igre v brazilskem Rio de Janeiru. Po modni brvi v dvorani Karantanija, ki sprejme do 500 gostov, so se sprehodili tako manekeni, kot tudi slovenski športniki (Luka Božič, Maja Mihalinec, Rok Drakšič, Tina Šutej,…). Predstavili so nacionalni komplet, oblačila za prosti čas in svečana oblačila, ki jih je oblikoval Sandi Murovec, izdelal pa kitajski proizvajalec Peak. Bela, modra, črna in zelena bodo tudi na olimpijskih igrah v Riu barve slovenske olimpijske reprezentance.

Po modni reviji je sledila novinarska konferenca predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki ga je v nadaljevanju sprejel predsednik vlade, dr. Miro Cerar.

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.