How to organise meetings that Rock

Kongresna industrija je v marsičem podobna rock’n rollu. Je strast, predanost, stremljenje k drugačnosti in opaznosti. Z vso srčnostjo in močnim glasom v pravem trenutku pokazati najboljše, kar imaš. Navdušiti občinstvo in pustiti vtis. Z vsakim poslušalcem vzpostaviti poseben stik in se odzvati na njegove želje. Poskrbeti, da postane tvoj oboževalec.

Skrivnost in bistvo rock’n rolla ostaja dobra ideja. Najboljše so preproste, jasne in nedvoumne. Tiste, ki nagovorijo dušo in srce. To je univerzalni jezik, ki ga vsi razumejo. Ideja rock’n rolla  je neločljivo povezana z idejo svobode. Rock’n’roll drža je oblika mišljenja in življenja. Kdor vsaj malo razmišlja s svojo glavo, bo v besedilih našel sporočilo in lažje razumel in živel življenje. Zato se ponavadi obračamo k tistim, ki nam imajo kaj sporočiti, sprožiti naša čustva. Veliko jih ostane preslišanih, pogosto si zapomnimo najbolj radikalne. Spomnimo se hipijevskega gibanja, ki je skozi glasbo rušil vojno v Vietnamu, pa punkovskega gibanja konec osemdesetih.

Pri organizaciji dogodkov in kongresov je podobno. Za dober event potrebujemo cool idejo. Jasno izčiščeno, da jo bodo udeleženci znali razvozlati in razumeti in ki se jih bo dotaknila.  Za takšne ideje potrebujemo kreativne posameznike.  Za kreativne posameznike pa velja, da najbrž nek osnovni potencial imajo, vendar je okolje tisto, ki te lastnosti pozitivno vzpodbuja. Kongresno okolje se nekaj zadnjih let deli na kongresne logiste in kongresne arhitekte. Na nekakšno arhitekturo in inženiring dogodkov.

Ideje so tiste, ki ločijo kongresne logiste od kongresnih arhitektov. Prvi so pristaši uhojenih poti, drugi iščejo in ustvarjajo nekaj novega, strastnega in zanimivega. Kreativnost je doma na Balkanu.  Poglejte samo legendo Nikole Tesla, ki je sicer svoj genij do konca razvil v drugem okolju. To so skozi zgodovino sicer dokazali tudi številni arhitekti, umetniki in strokovnjaki za marketing in nešteto norih rock bandov, ki jih poznamo samo prebivalci te regije. Takšen naravni kreativni naboj bi morali znati bolje izkoristiti in celotno regijo spremeniti v smart kongresno regijo. Poleg nekaj let skupne zgodovine, nas namreč druži skupna rockerska preteklost s svojim univerzalnim pozitivnim jezikom in svojevevrstnimi idejami. Brez omejitev, čaka da jo odkrijemo in z njo navdušimo in presenetimo mednarodno kongresno sceno.

Sam sem velik vernik preprostih in izčiščenih minimalističnih ter iskrenih idej. Ne smemo pa pozabiti, da je ideja, ki je ne znamo prodati naročniku, brez vrednosti. Kreativnost ni nikoli sama sebi namen.

Rainbow_1978_Long_live_rock_n_roll_3-2462

Primer iz prakse: Bayer HealthCare product launch Xarelto
Bayer je skoraj celo leto gradil največji rock band na svetu. Preko 500 zaposlenih je za potencialne kupce in posrednike pripravljalo hit Xarelto. Svoje kliente so v obliki coachinga popeljali skozi osnove rock’n’rolla. Od vokalov in inštrumentov preko ritma in harmonije do scenskega nastopa in izvajanja hita. Štirje dogodki, sedem lokacij, 18 delavnic in 9 večernih zaključnih dogodkov so dokaz, da je rock’n’roll odlična inspiracija za dogodke.  Avtorji ideje so agencija Face to face iz GmbH. Dogodek velja za najboj uspešen primer predstavitve novega farmacevtskega izdelka na trgu v letu 2012.

[youtube]http://youtu.be/OH9m0H6PiGM[/youtube] 

 Related articles

Enhanced by Zemanta

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.