conventa, day1, welcome, reception

Razlog 2: PRIHRANEK ČASA

Ste se kdaj vprašali, koliko časa vam prihrani udeležba na poslovni borzi. Če se malce poigramo s številkami bi za organizacijo sestankov, ki jih sicer opravimo na borzi vsak dan, porabili vsaj 60 minut dragocenega delovnega časa. Če ocenjujemo, da bi za podobno število sestankov potrebovali cca. mesec dni, to pomeni, da za organizacijo v povprečju porabimo 21 delovnih dni x 60 minut = 21 ur na mesec.

Če čas, ki vam ga organizator prihrani pri sklepanju in organizaciji dogodkov, uporabite za učinkovitejšo pripravo na dogodek s ciljem zaključevanja prodaje, boste močno izboljšali učinkovitost nastopa na dogodku.

[pullquote]Če se malce poigramo s številkami bi za organizacijo sestankov, ki jih sicer opravimo na borzi vsak dan, porabili vsaj 60 minut dragocenega delovnega časa. [/pullquote]

Po drugi strani pomembnejši dogodki prihranijo ogromno časa tudi vašim kupcem, ki jih na B2B dogodke privabi prav dejstvo, da bodo v zelo kratkem času spoznali in primerjali celotno ponudbo na trgu. Zaradi tega borze ostajajo eno od osrednjih stičišč, kjer se srečujeta ponudba in povpraševanje. Poslovne borze omogočajo osebni stik, ki odpira vrata do prodaje storitev. Poleg tega pa skozi različne oblike družabnih aktivnosti omogoča, da boste srečali nepričakovane partnerje. Sočasno boste na enem mestu spoznali ključne novosti in trende. Bolj intenzivne in usmerjene osebne prodaje kljub vsem tehnološkim rešitvam ne poznam.

Naštel sem le nekaj primerov, kako se nam povrne udeležba na borzi v obliki časovnega prihranka. Pri tem pa je potrebno biti sistematičen in potrpežljiv, saj se rezultati pokažejo pogosto šele v naslednjih mesecih in letih. Zavedati se je potrebno, da zagotovljen prihranek časa ne bo prinesel poslovnih rezultatov, če se na dogodek ne boste temeljito pripravili in se posvetili kontaktom tudi po zaključeni borzi.

Ko se odločate, katerega dogodka se boste udeležili, pridobite čimveč podatkov o organizatorjih in njihovih konkretnih rezultatih v preteklosti. Najboljši poslovni dogodki vam bodo s takšnimi informacijami postregli že na spletni strani in skozi različna komunikacijska orodja. Na poslovnih borzah pa je najpomembnejši kriterij zagotovo število vnaprej zagotovoljenih sestankov. Velik del prihranka časa pa pomeni še zanesljiv in uporabniku prijazen sistem matchmaking sistem za sklepanje sestankov.

Poslovne borze niso primerljive z nobenim tržno-komunikacijskim medijem prav zaradi svoje kompleknosti in časovne učinkovitosti in prav nič ne kaže, da se bo situacija v prihodnje spremenila.

CONVENTA - fotke za kolaž 1

 

CE07F539-B74C-4AEC-9E40-25ED068EFAED[2]Dodana vrednost na primeru borze CONVENTA

ORGANIZACIJA SESTANKOV:Ocenjujemo, da za organizacijo kakovostnega sestanka potrebujemo 60 minut delovnega časa. Conventa jamči na vsaki borzi 22 sestankov, kar konkretno pomeni, da vam organizatorji dogodka prihranijo 60 ur vašega delovnega časa.
REZULTAT:Zagotovljenih min. 15 sestankov, povprečno pa jih razstavljalci opravijo 22, najboljši si zapolnijo celoten koledar, kar pomeni 34 sestankov.
UČINEK:Conventa prihrani veliko časa na področju razstavne logistike, saj vsem razstavljalcem omogočamo enake opremljene razstavne stojnice. Razstavljalci nimajo dodatnih stroškov s tehnično opremo, sklepanjem zavarovanj, urejanjem logistike.

 

gorazd_cad.thumb
Gorazd Čad

 O avtorju:

Gorazd Čad je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije TOLERANCA MARKETING ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih borz in sejmov. Kot vodja kongresnih projektov je svojo kariero začel v Cankarjevem domu, kjer je vodil projekte sejmov Infos, Kapital, Bits&Fun, Slovenski vinski festival in druge. V zasebnem podjetju pa že vrsto let razvija B2B borze, med katerimi so najbolj znane Conventa, Space, Natour in Hot-Rest.

B2B prodajne rešitve so srce delovanja in ključna specializacija z dokazano dodano vrednostjo in merljivimi rezultati.

 

 

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.

SOURCEKONGRES MAGAZINE
A long-time meetings industry addict, Gorazd is the Founder and owner of marketing and event agency Toleranca Marketing. He has many years of experience in planning, preparing and carrying out large international meetings and exhibitions. As the founder of the "Power to the Meetings" methodology, he still firmly believes in the power of live events and human to human communication. He is also the author of numerous articles and editor-in-chief of the meetings industry magazine Kongres Magazine.