How to organise meetings that Rock

Prišel, odpel, navdušil. Ste se že kdaj pogovarjali v slogu energija pod odrom in na odru je bila neverjetna, nalezljiva. Zvok je energija, ki se širi po prostoru kot valovanje pravi definicija iz učbenikov. Širi se kot nerazločen šum ali vrhunski ton s svojo višino, barvo, močjo in trajanjem.

Na dogodku ali kongresu se ukvarjamo s podobnimi izzivi. Nerazločne šume spreminjamo v enakomerne tone primerne višine, barve in dinamike. Pianismo predavanja in fortismo zabave povezuje posebna kongresna energija. Udeleženci začutijo iskreno strast in ljubezen do dogodka. Uporaba poceni trikov se na splača in n deluje. Kitaro je potrebno odigrati v živo, na polno in odpeti s polnimi pljuči. Kongresna energija je podobna energiji glasbe. Da pridemo do nirvane jazzovske improvizacije ali vrhunskih rokerskih užitkov moramo ogromno vaditi. Zato so izkušnje poleg talenta tako dragocene.

Pomislite kakšen občutek imate, ko vstopite v prostor kongresne recepecije in začutite pravo energijo. Kljub temu, da je prostor poln neznannih ljudi vas je zaneslo točno na pravo mesto, k pravim ljudem. Podobno je s hotelskimi lobij. Stari mački prepoznajo dobro energijo intuitivno. Upam se trditi, da večina komunikacije na dogodku poteka na energetski ravni in le majhen del na verbalni. Zato je npr. presenetljivo, da so recepcije kongresov še vedno tako zaprte in formalne. Iz vrhunskih hotelov z vrhunskimi recepcijami se lahko naučimo kaj je potrebno, da komunikacije steče gladko in bolj neposredno. Drugi ekstrem, ki ubija pretok energije so dvorane klasičnih fiksnih formatov. Morda je prav v tem razlog, da vedno znova v takšnih dvoranah padem v hibernacijo.

Nasveti glede energije na dogodkih so pravzaprav sila preprosti. Kljub negativnemu predznaku besede smo kongresni organizatorji MANIPULATORJI ENERGIJE.
Uspešni manipulatorji dogodek organizirajo z veliko ljubezni in brez slabe volje. Preprosto in kreativno. Etično in moralno. Potrebno je poskrbeti za pretok energije med organizatorji in udeleženci, med predavatelji in publiko, med sponzorji in udeleženci. Kongresne prostore urediti pretočno, kot na rockovskih festivalih. Pri tem se je dobro zgledovati po nekaterih novodobnih festivalih, ki so osnovna šola energetskega pretoka med publiko in bandi. Letos se bo poleg legendardnega Exita v Novem Sadu na Jadranu odvrtela cela serija rockovskih in elektronskih dogodkov na Jadranu.  To je srednja šola rocknroll energije za  vse organizatorje dogodkov. 

Predvsem pa do dobre energije pridemo, če obvladujemo tri osnovne elemente dogodkov. Prvi je element presenečenja. Nekateri ga imenujejo tudi prvi vtis. Če znamo vzpostaviti pristen odnos, ki je spontan in naraven, smo rešili prvi dele energetske uganke. Če smo kreativni smo običajno polni presenečenj, ki jih imajo udeleženci radi.
Drugi del je danes še kako pomembna komunikacija, ki pred, med in po dogodku prenaša energijo vse tja do hibridnih socialnih višav moderne komunikacije. Tretja pa je učinkovita dramaturgija o kateri je že bilo govora in ki vključuje scenografijo ambienta,  design dvoran, luč in za rokerje tudi prave rokerske kongresne rife.

Enkratnost vašega kongresa temelji na energiji. Dogodek lahko hito ocenimo za uspešen, če je bil le izpeljan dobro in v skladu s cilji. Učinkoviti pa so le redki dogodki, To pa so tisti na katerih se pretaka atomska kongresna energija, kjer udeleženci postanejo del energije. Takšni dogodki sprožajo lojalnost, ugled in pripadnost naročnikov in ustvarjajo strokovni fan klub podobno kot pri rock bandih.  

cropped-srecanja

Primer iz prakse: 125 YEARS OF BOSCH ANNIVERSARY
Kako na 2000 izbranih mednarodnih gostov prenesti energijo inovativnosti in pionirskega duha. S pomočjo 125 kreativnih zaposlenih, ki so združili moči v simfonični orkester. S pomočjo simfonije so po celem svetu predstavljali idejo iskre, ki je zanetila inovativnost. Simfonijo je spremljala multimedijska projekcija, performance in celovita dramaturgija. Dogodek je spremljala vrhunska PR in splošna komunikacijska kampanja preko spletne strani Bosch Globe. Primer odlične uporabe vseh treh elementov manipulacije z energijo presenečenja, komunikacije in dramaturgije, ki je na dogodku povzročil desetminutne stoječe ovacije.

Organizator dogodka je bila agencija BBDO Live, potekal je 19. maja 2011 v Stuttgart exhibition centre

 [youtube]http://youtu.be/oss6FosstyU[/youtube]

Enhanced by Zemanta

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.