How to organise meetings that Rock

Ultimativne rock’n’roll zasedbe vse po vrsti zaznamuje pristnost izvedbe, uporabe inštrumentov ali osnovne ideje benda. Ponaredki ne delujejo. Pobrskajte po svojem glasbenem spominu. Se še spomnite nemškega prevarantskega dua Milli Vanilli. Vsi odlični glasbeniki so skozi celo kariero pristni in načeloma skromni.

V težkih časih se zdi, da se ljudje radi zatekamo v dobre stare čase. Pozitivni spomini prevladajo nad kruto realnostjo. Pristno je vse tisto, kar je avtentično. Nostalgično iskanje pristnosti je zanimivo tudi za kongresne udeležence. Vsi radi iščemo in izumljamo enkratna doživetja, ki niso prav nič drugega kot avtentične in rahlo nostalgično začinjene zgodbe. Pristna kulinarika, avtentična glasba, posebna zgodovinska prizorišča in kulturna zgodovina so jedro vsakega dobrega dogodka od incentivov do velikih kongresov. Udeleženci se radi vračajo nazaj k naravi, plačujejo za spoznavanje avtentičnega načina življenja, občutkov, vonjev in prostorov.

Organizatorji dogodkov smo ustvarjalci SIMULIRANE PRISTNOSTI. Najbolj pogosto jo skušamo pričarati skozi uporabo prostora, ki vzbuja pozitivna nostalgična čustva. Posebna prizorišča so velika dodana vrednost kongresnih destinacij. Včasih vseh niti ne vidimo in jih je potrebno še izumiti.  Takšen primer so pogosto zapuščeni industrijski objekti.

Pri simulirani pristnosti na dogodkih je poleg tega možna uporaba cele vrste pozitivnih stimulansov. Nekaj je nepogrešljivih.  Na prvem mestu so različne kulinarične zgodbe, ki se vračajo v različna zgodovinska obdobja. Odlilčen primer je projekt Okusiti Slovenijo, ki temelji na starodavnih recepturah in omogoča spoznavanje tradicionalnih jedi in gastronomske pestrosti Slovenije. Med odmori s kavo se lahko poigramo z različnimi retro izdelki, ki so sestavni del strežbe. Npr. pijača Cockta na področju JV Evrope velja za tipičen retro izdelek, ki vzbuja pristne nostalgične občutke.

Veliko organizatorjev uporablja kot del scenografije predmete iz preteklosti in spominke s katerimi je bila neka skupnost povzana. To so lahko tudi fotografije pomembnih dogodkov strokovnega združenja, ključnih osebnosti in vse kar sproža pozitiven kolektiven spomin. To je lahko sprejem pod kozolci v izvirnem muzeju kozolcev v Šentrupertu na Dolenjskem.

Najbolj osnovna  pa je zagotovo glasba. Če znaš ujeti duha udeležencev, potem lahko že z glasbo pričaraš posebno vzdušje. Pomebno je ujeti duha  časa v katerem je odraščala večina udeležencev.

Idealno je kreiranje dogodkov, ki so pristni že sami po sebi. Ki sprožajo intenzivne pozitivne izkušnje.  Za to moramo na prvem mestu zelo dobro poznati svojo publiko. Avtomobilski artefakti in TOP GEAR zgodbe bodo verjetno bolj pozitivno  delovali na moške.

Če gradimo dogodke na pristnosti je velika verjetnost, da bomo sprožili pozitivne čustvene reakcije. Vendar imamo pri tem tudi veliko odgovornost. Kadarkoli moramo priskrbeti dokazila ali konkretneje zgodovinske vire s katerimi lahko podkrepimo svojo zgodbo. Sklicujemo se lahko samo na zgodbe, ki so pristne, preverljive in relevantne. Največja napaka so izmišljene zgodovinske osebe ali dogodki, ki se samo delajo pristne.

July-1984-stage-diver-at-rock-against-racism-concert-in-front-of-Democratic-Convention

Primer iz prakse:  Rolls-Royce dirka Apenfahrt  
Dirka Alpenfahrt je bila prva športno-avtomobilistična prireditev, ki je potekala tudi preko ozemlja Slovenije. Med udeleženci prve dirke leta 1911 je bilo pet rolls-roycev silver ghost. Brez večjih težav so prevozili 1.820 kilometrov dolgo traso.
Letos so slovenske ceste ponovno gostile starodobne rolls-royce, vzporedno pa je potekala promocija novega ghosta alpine trial collection. Dogodek je odličen primer umeščanja izdelkov na podlagi pristnosti izkušnje in nostalgije.

[youtube]http://youtu.be/es_HU9nxn5Q[/youtube] 

 Related articles

Enhanced by Zemanta

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.