Ljubitelji vin in gurmani so bili konec novembra vabljeni v Grand hotel Union, kjer so v okviru Festivalov vin in kulinarike lahko poizkusili vrhunska slovenska vina in okusili najboljše kulinarične kreacije, ki so izbrana vina skrbno dopolnjevala.

Slovenski festival vin, ki je že tradicionalno organiziran v Grand hotelu Union, vsako leto obiščejo gostinci, odgovorni v restavracijah in hotelih, poslovneži, novinarji, trgovci, lastniki vinotek, vinarji in vinogradniki, sommelierji, enologi, člani društev vinarjev in vinogradnikov, člani vinskih bratovščin in drugih združenj, vitezi vina, vinske kraljice in ljubitelji vina. Poznavalci in ljubitelji vin pa so znani tudi kot gourmeji, ki vedo, da se vino in hrana dopolnjujeta in omogočita odkrivanje novih občutij in spoznanj.

Slovenski festival vin skupaj s Festivalom kulinarike vsako leto dokazuje svoj položaj vodilne slovenske prireditve na področju vin. Glavna tema letošnjega Festivala kulinarike »Najboljša vina 19-tega Slovenskega festivala vin« je bila inspiracija za izbrane kuharje, ki so ustvarjali kulinarične dobrote. Obiskovalci so bili vabljeni, da jih preizkusijo na dveh nivojih; v Gledališču okusov, kjer so v parih kar v živo kuhali najboljši slovenski kuharji, v Galeriji okusov pa so restavracije in gostilne predstavile svoje najnovejše kulinarične kreacije. Vsak kuhar je jed povezal z enim od festivalskih vin, publika pa je jedi lahko preizkusila in tudi nagradila.

Avatar
A long-time meetings industry addict, Gorazd is the Founder and owner of marketing and event agency Toleranca Marketing. He has many years of experience in planning, preparing and carrying out large international meetings and exhibitions. As the founder of the "Power to the Meetings" methodology, he still firmly believes in the power of live events and human to human communication. He is also the author of numerous articles and editor-in-chief of the meetings industry magazine Kongres Magazine.